Pereiti į pagrindinį turinį

„Camerata Klaipėda” išsiruošė į turą po Lietuvą

2009-02-13 09:00
„Camerata Klaipėda” išsiruošė į turą po Lietuvą
„Camerata Klaipėda” išsiruošė į turą po Lietuvą / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Orkestras: 2004-aisiais smuikininko V.Čepinskio įkurta „Camerata Klaipėda“ subūrė jaunus ir talentingus Lietuvos muzikantus stygininkus.

Mūsų uostamiesčio vardą šalyje ir plačiai už jos ribų garsinantis styginių orkestras „Camerata Klaipėda” vėl susiruošė į turą po Lietuvą, kurį kitą savaitę pradės ne kur kitur, o pajūryje.

Kuria planus su teatru

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją Klaipėdos muzikiniame teatre grieš „Camerata Klaipėda“ ir jos vadovas smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, skambės tenoro Edmundo Seiliaus ir soprano Kristinos Zmailaitės balsai. Kaip žadėjo atlikėjai, jų bendrame koncerte nestigs nei lyriškų meilės akordų, nei aistringo stygų skambesio.

„Esu įsitikinusi, kad talentingų atlikėjų muzika pasieks žmonių širdis ir primins svarbią mūsų šalies valstybingumui datą“, – teigė teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Klaipėdos muzikinis teatras su šiuo orkestru šiemet turi ir daugiau planų. Tradiciškai gruodžio 31-ąją teatro scenoje pasirodys Giuseppe‘s Verdi’o „Traviata“. Ją atliekant teatro orkestrą styginiais pastiprins „Camerata Klaipėda“. Vėliau ketinama drauge šią operą įrašyti į kompaktinę plokštelę. V.Čepinskis sakė, kad nenorėtų atidėlioti idėjos dar šiemet su teatru pastatyti kurią nors Antonio Vivaldi’o operą. „Galbūt „Grizeldą“, – užsiminė jis.

Pristatys pirmąją plokštelę

O jau šį pirmadienį smuikininko vadovaujamas orkestras pradės koncertinį turą, kuriame savo gerbėjams Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje ir Šiauliuose pristatys pirmąją kompaktinę plokštelę „Keturi metų laikai Buenos Airėse“.

Ji išleista bendradarbiaujant su bene garsiausia pasaulyje leidybine kompanija „Warner/Chappell Music“.

Plokštelėje įrašyti šeši paties V.Čepinskio aranžuoti argentiniečių kompozitoriaus, tango novatoriaus Astoro Piazzollos kūriniai.

„Šis albumas mane labai džiugina, – teigė V.Čepinskis. – Tai ilgai brandintas projektas. Pirmuosius įrašus padarėme 2005-ųjų pavasarį, o paskutinius – pernai balandį.“

Plokštelė pasirodė 2008-ųjų pabaigoje, Lietuvą turėtų pasiekti kitą mėnesį. Ją ketinama platinti „Pegaso“ knygynų tinkle.

V.Čepinskis prasitarė, kad ruošiasi šią plokštelę darsyk išleisti anapus Atlanto. O dar šį mėnesį pasirodys jo ir pianistės Guodos Gedvilaitės albumas.

Ne tik tango klasika

Bet artimiausiuose koncertuose „Camerata Klaipėda“ atliks ne tik plokštelėje skambančias A.Piazzolla’os tango kūrinių aranžuotes.

Skambės ir E.Griego, G.Giordani’o, W.A.Mozarto, F.Leharo bei kitų kompozitorių kūriniai.

Kartu su orkestru pasirodys operos solistai E.Seilius ir jo žmona K.Zmailaitė, kurie klausytojams skirs iš klasikos lobyno išrinktas melodingiausias arijas.

„Žiūrėdamas TV projektą „Triumfo arka“, atkreipiau dėmesį į ypatingą E.Seiliaus tenorą. Tikras bel canto. Man labai patiko jo balsas ir pasirodymai. Tai išties aukštos klasės profesionalas“, – kalbėjo V.Čepinskis, aiškindamas, kodėl prie šio koncertinio turo pakvietė prisijungti minėtą dainininką.

Kovo mėnesį „Camerata Klaipėda“ Vilniuje koncertuos dar su keliomis „Triumfo arkos“ žvaigždėmis.

Garsina uostamiestį

Orkestro vadovo teigimu, Klaipėdos miesto savivaldybės paramą „Camerata Klaipėda“ sutartimi yra užsitikrinusi iki šių metų pabaigos. O kaip bus toliau?..

„Manau, pateisiname lūkesčius, Klaipėdos vėliavą nešame garbingai. Vykdome savo įsipareigojimus šiam miestui ir jo žmonėms, – tvirtino V.Čepinskis. – Norėtume tęsti bendradarbiavimą ir ateityje, jei gyvenimas nepateiks nelauktų sprendimų.“

Balandį šis orkestras vėl muzikuos uostamiestyje – festivalyje „Klaipėdos muzikos pavasaris“. Į jį „Camerata Klaipėda“ kartu atsiveš lūpinės armonikėlės virtuozą Jeaną Luca’ą Litera’ą iš Italijos.

Pernai VšĮ „Camerata Klaipėda“ pirmąsyk surengtas tarptautinis jaunųjų talentų festivalis „Klasikinės muzikos ateities vardai“ šiemet baigiantis vasarai vėl vyks pajūryje. Spalį orkestras tęs edukacinį projektą su Klaipėdos muzikos mokyklų vaikais. Vienas iš kitos žiemos turo koncertų irgi planuojamas Klaipėdoje.


Artimiausi „Camerata Klaipėda“ ir solistų koncertai:

Vasario 16 d. 19 val. – Klaipėdos muzikiniame teatre.

Vasario 17 d. 19 val. – Kauno VDU didžiojoje salėje.

Vasario 19 d. 19 val. – Vilniaus rotušėje.

Vasario 27 d. 19 val. – Šiaulių dramos teatre.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų