Pereiti į pagrindinį turinį

Cirko vadovų poros skyrybos: kraujas ir purvo vonia

2010-12-06 17:36
Karas: žadėję gyventi kartu dar bent 10 metų sutuoktiniai Zobovai iškasė karo kirvius.
Karas: žadėję gyventi kartu dar bent 10 metų sutuoktiniai Zobovai iškasė karo kirvius. / DMN montažas

Ji – 28 metais jaunesnė barakuda, norinti sužlugdyti vyrą? Jis – pavydus marazmatikas, šantažuojantis savo žmoną, kurią į lovą įsitempė dar paauglę? Pasiklausius sutuoktinių, vadovaujančių privačiam cirkui, kaip tik taip ir yra.

Švelnių žodžių nebeliko

Tarp populiarios trupės "Ąžuolyno meškučių cirkas" vadovo Mykolo Zobovo ir jo žmonos, cirko meno vadovės Agnės, įsiliepsnojo dar vienas, šįkart – labai grėsmingas karas.

"Jis mane šeštadienį sumušė", – apie pralietą kraują pranešė Agnė. Savo vyrui ir dviejų vaikų tėvui ji sviedžia ir daugiau kaltinimų. Kai kurie jų – baisesni ir už smurtą.

Dar vos prieš porą metų Agnė ir Mykolas, skambiai trankę durimis, išsirėkę ir išsidraskę, vis dėlto susitaikė. Ir viešai pažadėjo daugiau nebesiskirti.

Tuomet M.Zobovas, žvelgdamas į žmoną švelniai kaip įsimylėjęs paauglys, šypsojosi: "Na, Agnyte, pasakyk, kad dabar tu vėl laiminga."

"Nuleidome garą ir kartu gyvensime dar mažiausiai dešimt metų“, – tąsyk tikino Agnė.

Bet dabar ji savo vyrą vadina jau ne papulia arba tėveliu, o – senu krienu. Mykolas žmoną – ne stirnyte, karalaite ar dangaus deive, o barakuda, kuri nori jį sužlugdyti ir pasodinti į kalėjimą.

Liejosi kraujas

Dabar jie vienas kitą drabsto purvais ir apie prieš savaitę įvykusį konfliktą, netgi apie intymius asmeninius dalykus, kalba noriai. Bet – abu skirtingai.

"Mes susipykome, trenkiau durimis ir pusnuogis išbėgau į lauką, iškviečiau policiją, – susijaudinęs pasakoja M.Zobovas ir prisipažįsta, kad skyrybos jį veda iš proto. – Girdžiu – klyksmas. Pasirodo, ji pati susipjaustė rankas, išsitrynė krauju veidą. Grįžęs norėjau įrašyti, ką ji paisto mobiliuoju telefonu. Ji pamatė, puolė norėdama atimti telefoną. Galiu prisiekti prieš Dievą ar stoti prieš metalo detektorių – nepjausčiau aš jos!"

"Ąžuolyno meškučių cirko" meno vadovė, M.Zobovo žmona Agnė, degte dega neapykanta. "Užteks, – gniaužia kumščius, – skiriamės trečią kartą, tačiau šįkart jau eisiu iki galo! Tai bus paskutinis, galutinis taškas!"

"Konfliktas prasidėjo, kai apšaukiau dukrą, – neslepia moteris. – Jis mane stūmė į stiklines duris, susipjausčiau rankas. Paskui, pagriebęs šukę, dar bandė mane supjaustyti. Ir tik pamatęs kraujo klaną, basas, pusnuogis išbėgo į kiemą."

Namuose pakeitė spynas

Dabar 58 metų M.Zobovas gyvena ir miega cirko patalpose, Šančiuose. Į buvusį jų bendrą, dabar oficialiai priklausantį Agnei, namą žmona jo neįleidžia.

"Pakeičiau spynas, – neslepia A.Zobovienė. Moters akyse – įniršis. – Į savo namus jo neįleisiu!"

"Kai po paskutinio mūsų susipykimo ji grįžo po pusantrų metų, pareiškė, kad turiu perrašyti man savo namo dalį, – dėsto savo versiją Mykolas. – Ji buvo pardavusi mamos butą, aš – savo, turėjau dar santaupų, todėl pirkome namą. Kartu mokėjome paskolą. Bet ji šantažu išsireikalavo ir aš jai padovanojau savo namo dalį. Jos vertė – apie pusantro milijono litų!"

A.Zobovienė apie Mykolo parduotą butą neužsimena: pamini tik miesto centre savo mamos parduotą būstą ir savo mokamas paskolas: "Kas mėnesį moku po 2000 litų, – tikino A.Zobovienė. – Savo namo dalį, kuri turėjo būti ir mano, jis man pardavė. Įsivaizduojate? "

Už kiek? "Už 1000 litų", – po pauzės atsako meno vadovė.

Derybos lovoje

"Skiriamės jau trečią kartą, – karštligiškai kalba M.Zobovas. – Pirmą kartą skyrėmės, kai sūnus Lukas dar buvo maitinamas krūtimi. Ji išvažiavo, grįžo, maldavo atleidimo – atleidau. Antrą kartą skyrėmės prieš daugiau nei ketverius metus. Vėl atleidau. Dabar – vėl skiriamės. Ji nori mane pražudyti! Pati sakė: sužlugdyti ir pasodinti. Vaikus nuteikė prieš tėvą!"

Mykolas neranda sau vietos ir nuolat kartoja: "Kaip taip galima?! Ji nekart mane šantažavo. Įvairiais būdais. Atsigula ir sako: nori manęs? Tada užrašyk namą! Juk aš galiu rasti jaunų vyrų."

Vienuolikametis sūnus Lukas ir septynerių dukrelė Marija dabar gyvena su Agne. Abu vaikai pyksta ant tėčio. Mykolui prisiartinus net bandė kandžiotis.

Atsidavė trylikametė?

"Aš noriu skyrybų! Užteks jam nuolat meluoti! Tegul visi sužino teisybę! – tvirtai pareiškia Agnė. Ir po akimirkos sviedžia baisų kaltinimą. – Jis mane psichologiškai palaužė ir permiegojo su manimi, kai turėjau tik trylika metų!"

"Nesąmonė! Aš turiu garso įrašą, kuriame pasakojama, kad ji dar iki manęs turėjo lytinių santykių. Aš jai trečias ar kevirtas vyrais! Ir ji mylėjosi su mano darbuotojais, – įtūžta M.Zobovas. – Agnytė neišsigins, kad buvo pastojusi nuo mano darbuotojo. Ji mylėjosi su juo būdama 13 ar 14 metų! O mes pirmą kartą pasibučiavome turbūt, kai jai buvo 16 ar 17 metų."

"Jis mane spaudė psichologiškai, aš palūžau, – laikosi savo A.Zobovienė. – Buvau paauglė, neturėjau kur eiti, mama sunkiai sirgo. Ir jis mane paveikė ir palaužė psichologiniu šantažu. Vien už tai vertas kalėjimo!"

Sekliams – 18 tūkstančių

O kodėl prieš porą metų, kai grįžo pas Mykolą, Agnė kalbėjo apie dar bent dešimt metų truksiantį laimingą gyvenimą kartu?

"Esu gera aktorė, – šypsosi, – be to, turiu vaikų. O ko motina nepadarytų dėl jų?"

"Jis man įskiepijo baimę, ypač gimus vaikui, nuolat kartodamas, kad aš nepragyvensiu, niekas į mane nežiūrės, – greitakalbe beria Agnė. – Kai buvau šešiolikos metų, suspardė man simpatizavusį vaikiną. Kokią jis turėjo teisę? Tačiau jam visą laiką buvau ištikima! Jis – senas krienas, apniktas nesveiko, marazminio pavydo! Mane sekdamas išleido aštuoniolika tūkstančių, bet mano meilužių nerado! Geriau man mašiną būtų nupirkęs!"

Išsivežė drabužius ir gyvūnus

"Prisimenu, kaip prašiau, kad jos neišmestų iš vidurinės mokyklos. Sakiau, mokykis, Agnyte, nes būsi protinga ir tu, ir mūsų vaikai, – negali nurimti Mykolas. – Ją pamilau kaip dukrą, o po to – kaip moterį. O ji nori mane pražudyti. Nori sužlugdyti ne cirką, bet mane! Barakuda ji! Išsivežė visą rekvizitą, drabužius. Prašo užrašyti ja visa dalininke ir gauti 50 proc. akcijų, nes kita dalis priklauso savivaldybei, o kai pareiškiau, kad to nebus, panoro skyrybų!"

"Ne, aš ne barakuda, – juokiasi Agnė. – Jei tokia būčiau, jis man užrašytų ir savo milijono dolerių vertės namą Maskvoje."

A.Zobovienė tikina, kad nori tik skyrybų. O vadovauti ar net perimti "Ąžuolyno meškučių cirką?" Ne, tikina ji. Bet ji išsivežė cirko drabužius, žvėrelius?

"Pasiėmiau tik savo drabužius, – prisiekinėja Agnė. – Žvėreliai – taip, pas mane, neleisiu jų skriausti. Balandžiai, šunys, katės. Buvau palikusi jam šunį, nugaišo. Katės gyvena daržovių dėžėse! Meškoms yra voljeras, bet kur jos gyvena? Tegul jis turi tas savo meškas, gali pasiimti ir nelegaliai įsigytą beždžionę Reginą! Bet aš čia dirbu nuo 13 metų, vaikai augo autobuse su žvėrim tarp išmatų! Aš cirkui nusipelniau daugiau nei jis!"

Mylėjo, myli ir mylės

"Esu sunkaus charakterio. O jis – nesveikai pavydus. Aš – zodiako Vėžys. Viską darau atbulai, – prieš dvejus metus po šeimos konflikto kalbėjo Agnė. – Abu esame degtukai. Prišnekėjau įvairių nesąmonių. Teisingai pasakė mano mama: jūs nemokėjote saugoti vienas kito ir per daug klausėte kitų nuomonės."

Dabar jie vienas kito nesaugo, ilsėtis į žadėtąjį Monte Karlą neišvyko. Bet vienas kitą drabsto purvu ir noriai eina į viešumą.

Ar įmanoma, kad ir trečią kartą jie dar susitaikys?

A.Zobovienė žodžių nerenka. Ji kategoriška: "Ne! Į Generalinę prokuratūrą išsiunčiau raštą, kad psichologiškai šantažavęs dabartinis vyras į lovą mane įsitempė trylikos metų. Jis žino, kad užsiaugino patį didžiausią priešą. Šliaužiojo ant kelių, prašė atleidimo. Dabar jau subrendau ir jam nepasiduosiu. O jis yra vienišas, neturi nė vieno draugo. Šiame kare aš eisiu iki galo. Tol, kol išsiskirsiu!"

Tačiau M.Zobovas netikėtai nustebina.

"Jei ji nori skirtis – tebūnie, bet aš – nenoriu, – netikėtai taria "Ąžuolyno meškučių cirko" vadovas. – Žinote, kaip su vaiku būna? Kad ir koks blogas ir bjaurus jis būtų, jo neišsižadi. Aš Agnę beprotiškai mylėjau, myliu ir mylėsiu..."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų