Pereiti į pagrindinį turinį

D. Montvydas pademonstravo, kaip ruošiasi euroviziniam salto

Lietuvos atstovo pasirodymui „Eurovizijoje“ reikia ne tik vokalo ar šokio repeticijų, bet ir tinkamo fizinio pasirengimo.

Donato Montvydo teigimu, svarbiausia – tinkamas apšilimas, mat priešingu atveju pasekmės gali būti liūdnos. „Prieš pasirodymą svarbu daryti apšilimą, bet nereikia persistengti ant treniruoklių, nes kojos gali pavargti, gali įsijungti raumenų atsipalaidavimas. Kai pirmą kartą dariau salto, dėl įtempto grafiko daug apšilimo nespėjome padaryti ir tai pajutau viename sąnaryje“, – pasakoja dainininkas.

Tačiau nerimauti neverta, nes, pasak atlikėjo, dabar jis jaučiasi gerai, o ir sporto nepamiršta net būdamas Stokholme, mat tai – neatsiejama D. Montvydo kasdienybės dalis.

„Šį kartą esame treniruoklių salėje. Sportuoju įvairiai: atlieku kvėpavimo, tempimo pratimus, einu į gimnastikos salę – ten užsiimu akrobatika, čia – kūno statymas, tiek vizualiam kūnui, tiek jėgos didinimui“, – vardija dainininkas. Jo žodžiais, svarbiausia – proporcingas kūnas. „Treniruoju ir presą, ir viršų, visas kūno grupes. Labai svarbu, kad viskas būtų proporcinga“, – pabrėžia D. Montvydas.

Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ tikina nesiekiantis kilnoti kuo didesnių svorių – svarmenis renkasi pagal savo kūno kategoriją, daug svarbiau jam – taisyklingai atlikti pratimai. „Esmė technikoje, ne svorių kiekyje“, – mano dainininkas.

Vis dėlto, nors daug dėmesio skiria tiek mitybai, tiek sportui, D. Montvydas pripažįsta, kad ne viskas sporto salėje jam – tik malonumas. „Pilvo raumenų treniravimas man – nemaloniausia dalis. Reikia praleisti daug laiko, paprastai tam tikrą pratimą darai po 8 kartus, o pilvo presui – po 60–80 sykių, ir ties tuo praleisti turi pusę valandos. Bet reikia, nes presas labai svarbu ir salto metu. Ne mažiau svarbu ir nugara, nes svarbu, kaip nusileisi, kaip užfiksuosi“, – kalba pašnekovas.

Pirmąjį rimtą fizinio pasirengimo išbandymą dainininkas turės jau trečiadienį per generalinę „Eurovizijos“ repeticiją, pusfinalis jo laukia ketvirtadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų