Pereiti į pagrindinį turinį

D. Montvydas: žinau, kaip priversti žiūrovus aiktelėti

2016-02-13 13:50
LRT
Donatas Montvydas Donatas Montvydas

Antrą kartą tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse Lietuvai atstovauti siekiantis dainininkas Donatas Montvydas šiemet atrankoje dalyvauja su švedų prodiuserių sukurta daina. Pats atlikėjas tikina, jog jau turi savo finalinio pasirodymo viziją, tačiau jos žiūrovams atskleisti dar nenori.

„Scenoje su šia daina pasirodysiu trečią kartą, tačiau pasirodymo pagrindas nesikeis: daina, atlikimas, vaizdas, spalvos liks tos pačios. Kai per tris mėnesius scenoje pasirodai penkis ar šešis kartus, išalksta ir komisija, ir žiūrovai, ir pats atlikėjas, todėl kaskart tenka galvoti, kaip galima pasirodymą pakeisti, bet neatskleisti galutinio varianto“, – pasakoja atlikėjas.

D. Montvydas sako jau žinantis, kuo galėtų nustebinti žiūrovus, tačiau lygiai taip pat jis norėtų išlaikyti intrigą ir priversti gerbėjus spėlioti.

„Yra keletas idėjų, kurios priverstų aiktelėti žiūrovus, apie jas aš mąstau. Labai norėčiau jų dar nerodyti žiūrovams ir juos nustebinti vėliau. Tačiau kada šią kortą teks ištraukti, labiau priklauso nuo pačių klausytojų, o ne nuo mano ambicijų.

Bendraudamas su savo klausytojais suprantu, kad jie visą laiką nori kažko naujo, kažko ypatingo. Jei man netyčia pasisektų ir mane išrinktų, būtų smagu tuos du mėnesius iki pagrindinės „Eurovizijos“ žiūrovams palikti spėlioti, ką gi aš parodysiu. Bet, jei reikės [tą parodyti anksčiau], aš esu pasiruošęs“, – tikina dainininkas.D. Montvydo teigimu, nacionalinėje atrankoje yra renkama daina, kuri yra pasirodymo esmė, ir tik laimėjus paaiškėja tikrosios galimybės ir galimos investicijos į pasirodymą.

„Šiais laikais technika, profesionalumas, garso inžinerija yra neatsiejami gero pasirodymo elementai. Dainos skambesys priklauso nuo to, kiek pinigų į ją investuojama. Vien dainos suvedimas – ne kompozicija, o suvedimas – gali kainuoti 10 000 Eur. Tai yra didžiuliai pinigai, bet taip dirba pasaulis. Jei norime žengti koja kojon, reikia investuoti tiek pat, kiek ir kiti“, – įsitikinęs atlikėjas.

D. Montvydo manymu, nesvarbu, ar atlikėjas dainuoja savo sukurtą kūrinį, ar svetimų kompozitorių, jis tą kūrinį išgyvena. Dainininkas teigia prisidėjęs prie šio kūrinio aranžuotės, įrašymo, todėl jam šis pasirodymas – tarsi vaikas.

„Kai paklausiau šitos dainos pirmą kartą, man per kūną perbėgo šiurpuliukai ir pamačiau „Eurovizijos“ didžiosios scenos viziją. Manau, tai yra ženklas. Galėjau į atranką grįžti ir po metų, bet to nepadariau, nes noriu sukurti maksimaliai gerą pasirodymą. Džiaugiuosi, kad į atranką grįžau prabėgus trejiems metams ir turiu gerą dainą.

Dainuoju apie tai, kad aš laukiau šios akimirkos. Visada norėjau laimėti, būti „Eurovizijoje“, tai – mano vaikystės svajonė. Taip, jau buvau ten, bet šįkart noriu dar daugiau.

Kai klausau dainos, matau scenos viduryje stovintį save ir aplink dainuojančius žmones, kurie mano norą išgyvena kartu. Matau laimėjimo viziją. Visą gyvenimą stengiuosi, dirbu septynias dienas per savaitę, dėl muzikos aukoju savo šeimos laiką, todėl laukiu tokių akimirkų, kurios atperka visą įdėtą darbą. Norėčiau, kad žiūrovai matytų ne savo istoriją, o mano, jauno žmogaus, kuris dirba, siekia ir pasiekia savo tikslų“, – LRT RADIJUI kalbėjo dainininkas.

Atlikėjas tikina besidžiaugiantis, kad šiais metais dirba su švedų profesionalais. Jo manymu, turėti komandą, kuri žino, ką daro, šiame konkurse yra ypač svarbu. O jei puikią dainą sukurtų lietuvių autorius, rinktųsi ją. D. Montvydo tikinimu, kompozitoriaus tautybė neturi jokios įtakos, nes atlikėjas, norintis laimėti ir laimėjimą atnešti visai tautai, į dainos pasirinkimą žiūri pragmatiškai.

„Niekada nepolitizavau šioje vietoje, nes čia svarbiausia yra muzika. Renkuosi tai, kas mane jaudina labiausiai. Ši daina jau sėdi manyje. Ačiū Dievui, ji dar nėra išgyventa, dar yra ką išjausti scenoje.

Kita vertus, scena turi ypatingą galią. Net ir dainuojant tūkstantį kartų tą pačią dainą, galima įsijausti į ją taip, tarsi atliekant pirmą kartą.

Labai tikiuosi, kad kūrinys patiks ir žmonėms. Mano dukrytė, kuriai tik du su puse metų, nuolat dainuoja priedainį, ir tai man parodo, kad melodija yra įsimintina. Žinoma, visiems žmonėms tai negalioja, bet smagu matyti vieną kitą artimą žmogų, kurį ta muzika veikia“, – kalbėjo atlikėjas.

Kad ir koks būtų galutinis žiūrovų sprendimas, dainininkas tikina dėl jo nesisielosiantis. Anot D. Montvydo, kartais šiame konkurse laimėjimą ar pralaimėjimą nulemia faktorius, niekaip nesusijęs su pačiu konkursu – karma ar likimas.

„Iki finalinio skambučio dirbsiu maksimaliai, o įvyks taip, kaip turi įvykti. Žinau, kad turiu savo gerbėjų, bet „Eurovizija“ man pridės garbės tik tada, kai žmonės išrinks mane ir galvos, kad esu to vertas.

Jei gaučiau „Metų atlikėjo“ apdovanojimą, bet žmonės mane nušvilptų, apdovanojimą padėčiau atgal ant pjedestalo ir pasakyčiau, kad jis man nereikšmingas, jei jis nereikalingas žiūrovams.

„Eurovizijoje“ turi būti išrenkama daina, kuri patinka klausytojui. Atstovaujame savo tautai ir, jei tauta išrinko, tai yra gerbtinas sprendimas. Jei žmonės manęs neišrinks, nesigraušiu, nes toks yra jų pasirinkimas ir jį privalu gerbti. Bet jei pavyktų laimėti, išsipildytų mano svajonė. Tokiais momentais aplanko svajonės išsipildymo jausmas, gyvenime užplūstantis labai retai“, – tikina D. Montvydas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų