D. Norvilas patarė: ką reiktų padaryti pirmiausia prasidėjus karui?

Besitęsiantis karas Ukrainoje didžiąją dalį tautiečių priverčia pagalvoti, ką reiktų daryti, kaip reiktų padėti sau, aplinkiniams ir Tėvynei atėjus dienai X.

Viena iš galimybių – jungtis į Lietuvos šaulių sąjungą. Tai padaryti nori ir krepšininkai, laidos „Šeškinės 20“ vedėjai broliai Lavrinovičiai, nes, kaip jie patys sako, vien tik veiksmo filmukų žiūrėti nepakanka. Vienas iš brolių prisijungtų į šaulius tam, kad apgintų šalį, kitas – kad turėtų ką veikti savaitgaliais ir dėl nuolaidų kareiviniams batams.

LNK laidoje „Šeškinės 20“ šį trečiadienio vakarą Lietuvos šaulių sąjungos vadas Linas Idzelis kalbėjo apie šios sąjungos vertę ir teigė, kad šaulių sąjunga kai kuriais atvejais netgi lenkia reguliariąją kariuomenę.

Paklaustas, ar buvimas šaulių sąjungos nariu nėra vien tik mados reikalas, L. Idzelis atviras. „Buvo tokių žmonių, kurie emocijų užvaldyti po 2014 m. įvykių Ukrainoje stojo į šaulius vien tik dėl mados. Po 2022 m. daug kas susivokė, kad kito skambučio tai nebebus įspėjamojo. Čia yra paskutinis tas skambutis. Jeigu jau atėjai, turėsi eiti su pirmąja banga, o jei neturėsi įgūdžių, tai kas tada bus, ką tu ten nuveiksi?“, – LNK laidoje „Šeškinės 20“ kalbėjo L. Idzelis

Ar įsivaizduojate ir žinote, ką reikėtų pirmiausiai padaryti, jei gautumėte pranešimą dėl prasidėjusio karo? „Pirmas momentas, ką turi atlikti kiekvienas civilis namuose išgirdęs sirenas, tai prisileisti vonią, visus kibirus vandens, – patarė Deividas Norvilas, Lietuvos šaulių sąjungos narys bei snaiperis. – Tai turėtų būti pirmasis praktinis punktas jūsų sąraše, ruošiantis ekstremaliai situacijai“.

„Prisileisti vonią šilto vandens ir daug putų, kad nematytų tavęs rusas“, – juokavo Giedrius Savickas.

Deivis Norvilas – šaudymo čempionas:

Kaip kiekviena šeima turi būti pasiruošusi, kokie esminiai dalykai svarbiausi ir pagrindinis klausimas, ar Lietuva šiandien būtų tam pasiruošusi? Visi atsakymai – laidoje „Šeškinės 20“, per LNK.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDeivis Norvilaską darytidiena XPagalba Saukaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių