Pereiti į pagrindinį turinį

D. Užkuraitis ir G. Griniūtė: matyt, Europai buvome per daug radikalūs

2017-05-12 05:40

Galbūt galėjome iš „Rain of Revolution“ dainos padaryti kažką panašaus, ką norvegai, taip pat atstovaujantys alternatyviai popmuzikos scenai, darė su savo kūriniu. Matyt, Europai buvome per daug radikalūs ir dėl to likome nesuprasti. Taip pasibaigus antrajam „Eurovizijos“ pusfinaliui sako transliaciją komentavę LRT OPUS vadovas muzikologas Darius Užkuraitis ir LRT KLASIKOS laidų vedėja Gerūta Griniūtė.

D. Užkuraitis ir G. Griniūtė
D. Užkuraitis ir G. Griniūtė / V. Skaraičio / LRT nuotr.

D. Užkuraičio manymu, ketvirtadienį vakare grupė „Fusedmarc“ pasirodė kur kas geriau nei vakarykštėje generalinėje repeticijoje. Tačiau būtent repeticijos įrašus stebi žiuri, o pastarosios nuomonė dėl to, kas pateks į finalą, lemia 50 procentų. D. Užkuraitis teigia, kad šiandienis pasirodymas buvo tvirtas, bet trūkumų visgi nepavyko užtušuoti.

„Viktorija iš savęs spinduliavo energiją, tačiau matau trūkumų, kurie nebuvo užtušuoti. Per nacionalinę „Eurovizijos“ atranką sakiau, kad aranžuotėje turime vieną duobę, gal net ir visas dvi, kur dingsta ritmas“, – komentuoja D. Užkuraitis.

G. Griniūtė sutinka, kad koją galėjo pakišti aranžuotė, tačiau teigia, kad atlikėjai padarė viską, ką galėjo.

„Jei dainos muzikinis karkasas būtų buvęs stipresnis, su aiškia kulminacija, galbūt tada būtume pasiekę didesnę auditoriją. Tačiau solistė padarė viską, ką galėjo, jos akys švietė ir ji atrodė puikiai“, – kalba G. Griniūtė.

G. Griniūtei pritarė D. Užkuraitis, pastebėdamas, kad daina „Rain of Revolution“ buvo verta atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse, muzikologo nuomone, mūsų šalies kontekste pasirodymas atrodė puikiai.

Paklausti, kurie pasirodymai prikaustė dėmesį, D. Užkuraitis ir G. Griniūtė įvardijo jiems labiausiai atmintin įstrigusius atlikėjus.

„Dėmesį atkreipė Rumunijos atlikėjo jodeliavimas. Šis dainos motyvas vis sukosi ir sukosi galvoje, tad nieko keista, kad jie pateko į finalą. Nemanau, kad tai labai geras kūrinys, bet dėmesį jis tikrai atkreipė. Kaip ir kroatas, gebantis dainuoti dviem balsais. Kalbant apie muziką, kurią klausyčiau savo malonumui, tai būtų norvego kūrinys. Taip pat didelį įspūdį paliko austras – gera ir pozityvi daina, kurią smagu klausyti“, – kalba D. Užkuraitis.

G. Griniūtei teigiamą įspūdį paliko Austrijos ir Airijos atstovai. Taip pat Nyderlandų atstovės, kurių polifonija skambėjo itin darniai.

D. Užkuraitis atkreipė dėmesį, kad ne vienos šalies atstovai, parodę stiprius pasirodymus pusfinalių metu, į finalą nepateko.

„Keista, kad tokia šalis kaip Airija, kuri yra tiek kartų laimėjusi „Euroviziją“, nepatenka į finalą. Tad nereikia ir sau barstyti galvos pelenais, kad nepatekome. Buvo tokių šalių, kaip, pavyzdžiui, pirmajame pusfinalyje Suomija, kuri, atrodė, tikrai turėtų patekti į finalą“ , – sako D. Užkuraitis.

Kalbėdami apie didįjį konkurso finalą, kuris įvyks šeštadienį, gegužės 13 d., D. Užkuraitis ir G. Griniūtė teigė, kad nėra lengva spręsti, kas galėtų nugalėti šiųmetę „Euroviziją“. Ypač didelės kovos turėtų virti dėl pirmųjų vietų.

„Kalbant apie finalą, prie favoritų priskiriamas italas, o aš nesu visiškai tikras, ar jis nugalės. Visko gali būti. Nenustebčiau, jeigu nugalėtų portugalas. Išties būtų lengviau spręsti, jei „Eurovizijoje“ nugalėtų vien tik muzika“, – sako D. Užkuraitis.

Tradiciškai transliaciją stebėjo LRT klube susirinkę žinomi žmonės ir LRT darbuotojai. „Fusedmarc“ palaikyti buvo atvykę muzikos atlikėjų prodiuseriai Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė, ryšių su visuomene specialistė Jurgita Klimaitė-Riebling su vyru Dirku Rieblingu, dainininkė Rasa Kaušiūtė, laidos „Labas rytas, Lietuva“ kolektyvas ir kt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų