Daugiausiai nominacijų britų BAFTA apdovanojimams gavo „Kopa“ ir „Šuns galia“

Daugiausiai nominacijų Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimams gavo Denis Villeneuve'o (Deni Vilnevo) mokslinės fantastikos epas „Kopa“ (Dune) ir Jane Campion (Džein Kampion) tamsusis vesternas „Šuns galia“ (The Power of the Dog) su atitinkamai 11 ir aštuoniomis nominacijomis, ketvirtadienį paskelbė apdovanojimų organizatoriai.

Šios dvi juostos dėl geriausio filmo prizo varžysis su Kenneth Branagho (Keneto Brano) autobiografija iš dalies paremtu filmu „Belfastas“ (Belfast), Adamo McKay'aus (Adamo Makėjaus) juosta „Nežiūrėk aukštyn“ (Don't Look Up) ir Paulo Thomas Andersono (Polo Tomo Andersono) drama apie virsmą suaugusiuoju „Saldymedžio pica“ (Licorice Pizza).

„Belfastas“ iš viso gavo šešias nominacijas, paskutinė Bondiados juosta su Daneliu Craigu (Danieliu Kreigu) „Mirtis palauks“ (No Time To Die)  – penkias. Po tiek pat nominacijų gavo „Saldymedžio pica“ ir Steveno Spielbergo (Stiveno Spilbergo) miuziklo perdirbinys „Vestsaido istorija“ (West Side Story).

Dėl geriausio aktoriaus vardo varžosi J. Campion filmo žvaigždė Benedictas Cumberbatchas (Benediktas Kamberbačas), juostoje „Nežiūrėk aukštyn“ suvaidinęs Leonardo DiCaprio (Leonardas Dikaprijas) ir Willas Smithas (Vilas Smitas), atlikęs įsimintiną vaidmenį dramoje „Karalius Ričardas“ (King Richard).

Vis tik Denzelis Washingtonas (Denzelis Vašingtonas) nebuvo pristatytas BAFTA apdovanojimui už pagrindinį vaidmenį juostoje „Makbeto tragedija“ (The Tragedy of Macbeth).

Lady Gaga (Leidi Gaga) pretenduoja į geriausios aktorės apdovanojimą už vaidmenį tikrais įvykiais paremtoje režisieriaus Ridley Scotto (Ridlio Skoto) kriminalinėje dramoje „Gucci mados namai“ (House of Gucci). Šioje kategorijoje ji varžosi su JAV muzikante ir aktore Alana Haim, suvaidinusia juostoje „Saldymedžio pica“.

Neįvertintos liko Olivia Colman (Olivija Koulman) ir jos vaidmuo juostoje „The Lost Daughter“ ir Kristen Stewart (Kristen Stiuart), suvaidinusi princesę Dianą filme „Spenser“ (Spencer), pranešė BAFTA.

„Belfastas“, „Gucci mados namai“ ir „Mirtis palauks“ yra nominuoti išskirtinio britų filmo nominacijoje.

Šių metų apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti per ceremoniją Londono Karališkojoje Alberto salėje kovo 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių