Dieveniškėse apsilankiusi E. Maštavičienė: aš buvau už tvoros ir bijojau

  • Teksto dydis:

Dieveniškėse vykstančiame proteste antradienį apsilankė ir etiopė, kavos ekspertė Eskedar Maštavičienė.

„Grįžtu iš Dieveniškių. Susitikau su žmonėmis, kurie ten gyvena. Manęs paklausė, kaip čia atvykote? Sakiau – mašina iš Vilniaus. Dar paklausė „Kieno vardu kalbate?“ Sakiau – Eskedar vardu, savo vardu, – socialiniame tinkle antradienį rašė moteris. – Baimė yra natūralu, žmonės bijo to, kas nežinoma, naujovių. Per tvorą visada bus sunku bendrauti. Aš buvau už tvoros ir bijojau. Žmonės bijo būdami abiejose tvoros pusėse. Aš esu pabėgėlė, kuri tapo Lietuvos piliete. Mums reikia dialogo, mums reikia sprendimo ir turime tą daryti vieningai.“

Lietuvoje beveik 15 metų gyvenanti moteris teigė, kad liūdna matyti, kad mes ir toliau liepsnojame ugnimi, sukurta autoritarinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos, ir netampame sprendimo dalimi.

„Pasienio pareigūnams ir policijai tampa sunkiau atlikti savo darbą. Kaip galima rasti ilgalaikį sprendimą? Ką palaikote konfliktuodami su policija? Kam tikrai tarnauja parlamento nariai, kurie kuria nestabilumą? – klausė E. Maštavičienė. – Kurti sprendimą yra patriotiškiausias dalykas, kurį galite padaryti!“

E. Maštavičienės įrašas socialiniame tinkle „Facebook“.

Kavos ekspertė socialiniame tinkle dalijasi nuorodomis su informacija apie kilusius neramumus dėl nelegalių migrantų.

Vieni internautai netylinčiai moteriai siunčia komplimentus ir palaikymo žodžius, kiti negaili kritikos strėlių.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šiuo metu neketinama vežti migrantų į Dieveniškes, dėl ko pastaruoju metu kilęs vietos gyventojų nepasitenkinimas.

„Mes pasiliekame šitą vietą – ji yra, ji dar nėra išbraukta iš sąrašo, bet šiuo metu sprendimų dėl žmonių vežimo nėra, bet neatsitraukiame“, – žurnalistams trečiadienį teigė ministrė.

Kaip skelbė BNS, ji taip pat sakė, kad technikos mokykla Dieveniškių miestelyje laikoma kaip rezervinė vieta apgyvendinti migrantus, kadangi „situacija gali keistis kiekvieną dieną“.

Ministrė taip pat sakė, kad buvo įsiklausyta į vietos gyventojų lūkesčius, tačiau vėliau dialogas nutrūko.

„Mes įsiklausėme ir į bendruomenės išsakytus lūkesčius – ne vieną kartą vyko viceministrai, kalbėjosi su vietinės valdžios atstovais, su bendruomene, diskutavo, buvo sutarta, kad bus tam tikros derybos, ateisime su savo siūlymais, bet, deja, mes pamatėme, kad įsijungė galbūt kitos žmonių grupės ir tas dialogas neįvyko“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

„Aš labai tikiuosi, kad sąmoningumas, susitelkimas atsiras ir mes suprasime, kad tai yra labai rimti dalykai“, – pridūrė ji.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau buvo numačiusi iki rugsėjo pirmos apgyvendinti kelis šimtus migrantų – Dieveniškių buvusioje technikos mokykloje.

Dieveniškių gyventojai ne kartą rengė protesto akcijas ir teigė prieštaraujantys migrantų apgyvendinimui miestelio teritorijoje, kadangi vieta, kurioje ketinama apgyvendinti migrantus, yra per porą dešimčių metrų nuo veikiančios mokyklos.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad per parą sulaikytas 171 migrantas, neteisėtai kirtęs Lietuvos-Baltarusijos sieną, 

Tai yra didžiausias sulaikytų neteisėtų migrantų skaičius per parą šiemet, tokių užsieniečių skaičius jau perkopė 3 tūkstančius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
nebuvo ji uz jokios tvoros, ja is ten atsiveze lietuvis

v

v portretas
Gal ir kelius jiem pramusei ,vistiek savi?

Anonimas

Anonimas portretas
Ka tokia dar gali pasakyti....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių