„Dinamikos“ lyderis kaltina „Laisvės TV“ pasisavinus dainą: jie pasielgė kiauliškai

  • Teksto dydis:

Grupės „Dinamika“ lyderis, dainų kūrėjas Gintautas Brokas pasipiktinęs – „Laisvės TV“ be jo leidimo pasisavino ir perdainavo dainą „Meilės lietus“. „Youtube“ platformoje ši daina patalpinta pavadinimu „Šokis po vakcinų lietumi“.

Atlikėjos Donatos Virbilaitės perdainuotoje dainoje raginama nebijoti skiepų, o vaizdo įraše naudojami ir žymių žmonių – premjerės Ingrindos Šimonytė, sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio ir prezidento Gitano Nausėdos – vaizdai iš jų vakcinacijos.

„Viskas aišku, kad jie pasielgė kiauliškai. Kitaip išsireikšti kaip ir negalėčiau tiesą sakant. Tokia mano ir nuomonė. O ką darysime toliau – tariamės su LATGA, su teisininkais. LATGA surašė pareiškimą, po juo pasirašiau aš ir Irma (Jurgelevičiūtė, – aut. past.). Mes dviese, nors pagrindinis autorius esu aš. Mes išsiuntėme į „Laisvės TV“ surašę pretenziją. Šiandien kalbėjau su advokate, kuri atstovauja „Laisvės TV“. Žiūrėsime, kaip toliau viskas rutuliosis“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo G. Brokas.

„Su advokate konkrečiai nieko nekalbėjome. Kalbėjome tik apie tai, kas yra negerai padaryta, o kas ateityje bus, per pora dienų turi išaiškėti – ar ta daina turės būti išimta iš eterio, ar finansinė kompensacija. Žiūrėsime, man reikia pasitarti su žmonėmis, kurie yra su tais dalykais susidūrę. Aš pirmą kartą su tuo susiduriu. Kiek kartų kas nors kreipėsi į mane kažkokių dainų, tai visiems esu leidęs ir perdainuoti, ir perdaryti. Kažkaip problemų nekildavo. Jeigu „Laisvės TV“ – aš nežinau, ar Andriaus Tapino asmenyje, ar be jo čia, taip elgiasi, tai mes turime atitinkamai reaguoti“, – situaciją komentavo dainos autorius.

Kiek kartų kas nors kreipėsi į mane kažkokių dainų, tai visiems esu leidęs ir perdainuoti, ir perdaryti.

Grupės „Dinamika“ narys sakė, kad jeigu būtų sulaukęs prašymo leisti naudoti jo dainą, jis greičiausiai būtų sutikęs. „Ko gero, aš būčiau neprieštaravęs. Reikalas tas, kad ta daina yra grynai reklaminė. Viskam pasibaigus dar „Laisvės TV“ prašo paaukoti procentėlį nuo mokesčių jiems. Aš nesu prieš vakcinas, nesu antivakseris, kai man ateis eilės aš tikrai skiepysiuosi be jokių kalbų. Bet aš nežinau. Kad taip iškraipyti tekstą, dainą be leidimo autoriaus, tai kažkaip per daug drastiška. Jie pasielgė neapgalvotai. Gal jie galvojo, kad mes praeisime pro šalį“, – portalui kauno.diena.lt teigė „Dinamikos“ lyderis.

Portalo žurnalistams su pačiu visuomenininku Andriumi Tapinu susisiekti nepavyko.

„Laisvės TV“ atstovai daugžodžiauti nebuvo linkę, jie į užklausą atsakė trumpu komentaru. „Dėl situacijos su kūrinio parodija mūsų atstovai susisiekė su Gintautu Broku. Toliau bendravimas vyksta privačiai“, – teigiama trečiadienį žurnalistams atsiųstame el. laiške.

Tikisi, kad situacija bus išspręsta taikiai

LATGA portalo žurnalistams patvirtino, kad iš G. Broko sulaukė žinios apie be leidimo panaudotą kūrinį. „Mes atstovaujame autoriams ir bet kokius autorių teisių pažeidimus vertiname neigiamai. Tačiau autorių teisė – sudėtinga sritis ir kai kurie naudotojai gali pažeisti teises dėl nepakankamo įsigilinimo į autorių teisių dalykus. Iškilus konfliktinei situacijai, visada skatiname abi puses kalbėtis, išsiaiškinti ir situaciją išspręsti taikiai. Teismas visuomet yra paskutinė priemonė“, – teigė asociacijos LATGA direktorė Laura Baškevičienė.

„Kaip jau minėjome, labai tikimės, kad dainos autoriai ir „Laisvės TV“ ginčą išspręs taikiai, su abejomis pusėmis kontaktuojame. Tik nuo šalių susitarimo ir priklausys, kokie autorių teisių gynimo būdai bus taikomi šiuo konkrečiu atveju. Kūrinių įtraukimas į kitą kūrinį bei kūrinių perdirbimas turi būti suderintas tarp autoriaus ir kūrinių naudotojo individualiai. Tokiu atveju, kai autoriui ir naudotojui  vis tik nepavyksta neteisėto kūrinio panaudojimo klausimo išspręsti, autorius turi teisę kreiptis į teismą ir reikalauti: pripažinti teises; įpareigoti nutraukti neteisėtus veiksmus; uždrausti atlikti veiksmus, dėl kurių gali būti realiai pažeistos teisės arba atsirasti žala; atkurti pažeistas asmenines neturtines teises (įpareigoti padaryti reikiamus taisymus, apie pažeidimą paskelbti spaudoje ar kitokiu būdu); išieškoti atlyginimą už neteisėtą naudojimąsi kūriniu; atlyginti turtinę žalą, įskaitant negautas pajamas ir kitas turėtas išlaidas, įstatymo numatytais atvejais ir neturtinę žalą; sumokėti kompensaciją“, – vardijo L. Baškevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ši daina nėra sukurta jo

Ši daina nėra sukurta jo portretas
Pirmiausia pasidomekite ar išvis jis dirbo 1980m. stovyklose, mano žiniomis jis pradejo jose dirbti jose vėliau, gal po poros metų... O ta daina yra įrašyta rodos kai dar net kasečių nelabai buvo, turėjau toki juostini aparata ir i tas juostas įrašyta ta daina. Dar iki šiol ji turiu su ta juosta...

haha

haha portretas
Pakilo Dinamika iš pelenų, gal pavyks gauti pinigų.. Ta perdainuota dar geresnė už originalą..:D

Donatas

Donatas portretas
Tik pamanyk, įsižeidė akmens amžiaus antikvariatas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių