Dizainerė M. G. Chiuri iš mados namų „Valentino“ – prie „Dior“ vairo

  • Teksto dydis:

Dizainerė Maria Grazia Chiuri (Marija Gracija Kjuri) ketvirtadienį pasitraukė iš Italijos mados namų „Valentino“ ir tapo pirmąja moterimi, stojusia prie mados namų „Dior“ vairo.

„Esu pasiruošusi leistis į naują profesinį iššūkį“, – ketvirtadienį sakė 52 metų dizainerė. Šio pareiškimo išvakarėse, liepos 6-ąją, ji vadovavo savo paskutiniam „Valentino“ aukštosios mados kolekcijos pristatymui Paryžiuje.

O penktadienį mados namai „Dior“ penktadienį paskelbė dizainerę savo naująja kūrybos direktore.

M. G. Chiuri yra pirmoji moteris, kuriai patikėta vadovauti šiems legendiniams prancūzų mados namams.

Savo pirmąjį madų šou Paryžiuje ji surengs rugsėjo 30 dieną, nurodė mados namai, prie kurių vairo anksčiau stovėjo legendinis jų įkūrėjas Christianas Dioras (Kristianas Dioras) ir tokie mados pasaulio korifėjai, kaip Yves'as Saint Laurent'as (Ivas Sen Loranas), Gianfranco Ferre (Džanfranko Ferė) ir Johnas Galliano (Džonas Galianas).

„Dior“ be vadovo buvo nuo pernai spalio, kai iš kūrybos direktoriaus pareigų netikėtai atsistatydino belgas Rafas Simonsas. Jo pasitraukimas išprovokavo vidinius svarstymus mados pramonėje apie tai, su kokiu spaudimu susiduria šių dienų kūrėjai.

„Valentino“ liko vadovauti ilgametis M. G. Chiuri kūrybos partneris Pierpaolo Piccioli (Pjerpaolas Pičolis).

M. G. Chiuri ir P. Piccioli priskiriami nuopelnai sugrąžinus „Valentino“ gyvybingumą ir pavertus vienu pelningiausių prekių ženklų mados pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių