Pereiti į pagrindinį turinį

Duris atvėrė nauja galerija

2012-12-14 23:59
Duris atvėrė nauja galerija
Duris atvėrė nauja galerija / Artūro Morozovo nuotr.

Vilniuje po septynis mėnesius trukusios rekonstrukcijos buvusio "Muzikinio angaro" patalpose duris atvėrė nauja dailės galerija "JuozasART".

Joje planuojama ne tik rengti parodas, bet ir muzikos renginius, pristatyti tiek Lietuvos, tiek užsienio šalių menininkų kūrybą.

Pirmoji rengiama "Individualistų" grupės paroda, kurioje eksponuojama per 50 tapybos darbų. Tai tapytojų Aleksandro Vozbino, Leonardo Tuleikio, Raimondo Savicko, Jono Daniliausko, Rimo Zigmo Bičiūno, Svajūno Armono, Aloyzo Stasiulevičiaus paveikslai.

"Individualistų" grupė susibūrė 1993-iaisiais, dailininkus sujungė artimos estetinės pažiūros, pagarba tapybos meno tradicijai. Tai liudija ir pasirinktas grupės pavadinimas, susijęs su prieškario tradicija: 1939 m. veikė "Individualistų" grupė, kuriai priklausė tapytojai Mečislovas Bulaka, Antanas Gudaitis, Rimtas Kalpokas, Viktoras Petravičius ir kiti.

Dabartinių "Individualistų" grupės iniciatorius ir daugelio parodų įkvėpėjas – tapytojas A.Stasiulevičius. Skirtingu laiku grupės veikloje yra dalyvavę dabar jau išėję anapilin tapytojai Augustinas Savickas, Jonas Čeponis, grafikai Algis Kliševičius, Algis Švažas, Ieva Labutytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų