Pereiti į pagrindinį turinį

Džiazo šeimynoje – jau du Vytautai

2009-04-04 09:00
Džiazo šeimynoje – jau du Vytautai
Džiazo šeimynoje – jau du Vytautai / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Kartu: ilgus mėnesius Grubliauskai nekantraudami laukė naujojo šeimos nario.

Garsiojoje uostamiesčio džiazo šeimynoje nuo šiol – nebe vienas Vytautas. Būtent tokį vardą vakar rytą pasaulį išvydusiai savo atžalai apsisprendė suteikti laimingi tėvai.

Nebus "jaunesnysis"

"Jis bus Vytautas Grubliauskas be jokių "jaunesnysis". Ne viename atsiųstame sveikinime rašoma, kad tai bus naujas Kongiukas, bet aš manau, kad mūsų mažylis turės savo kelią, savo likimą, nebūtinai jam žengti mano pėdomis. Nežinau, ar jis bus Kongiukas, ar ne, bet mes padarysime viską, kad jis augtų laimingu žmogučiu", – vakar džiaugsmingų emocijų neslėpė klaipėdietis Vytautas Grubliauskas-Kongas, patikinęs, jog Kauno krikščioniškuose gimdymo namuose gimęs mažylis bus užregistruotas uostamiestyje.

Parlamentaras šmaikštavo, kad dar negimęs kūdikis, tėvų vis pavadintas Vyturėliu, pateisino šį meilų vardą. Beveik dvi naktis bluosto nesudėję Grubliauskai atžalos sulaukė 15 min. po 5 ryto.

Poros artimuosius ir bičiulius vakar rytą telefonu apskriejusioje SMS žinutėje klaipėdiečiai pasidalijo džiaugsmu, jog pasaulį išvydęs jų sūnus sveria 3466 g ir yra 52 cm ūgio. "Akys ir būdas – džiazovi", – neužmiršo pašmaikštauti parlamentaras.

Turės savo gimtadienio tortą

Pasak Vytauto, savo atėjimu mažylis jau spėjo pademonstruoti tvirtą charakterį.

"Tikėjomės, kad kūdikis gims tą pačią dieną, kaip ir jo sesuo Elzė, – balandžio 2-ąją. Net pajuokaudavome, kad pavyks vieną gimtadienį sutaupyti dviem – krizės laikais tai gana pragmatiškas noras. Tačiau mažasis nusprendė turėti savo gimtadienį, paneigdamas mūsų nuspėjimus ar nuplanavimus", – šypsojosi V.Grubliauskas.

Parlamentaras atviravo, jog mažylio atėjimas tėvams tapo didžiuliu išbandymu, nes neapsiėjo be komplikacijų. Tačiau nepaisant sudėtingo kūdikio laukimo, pati Inga gimdymo išvakarėse sugebėjo neprarasti gero ūpo. Šiemet Metų klaipėdiete tituluota moteris į klausimą, kaip jaučiasi, nusijuokė: "Jaučiuosi vis dar nėščia".

"Dalyvavau gimdyme kartu nuo pat pirmųjų ženklų ir iki to momento, kai nukirpau virkštelę. Tai tokia gyvenimiška patirtis, kurios niekada iš kitų pasakojimo nesuprasi. Esu nepaprastai laimingas, galima sakyti, įvyko nedidelis stebuklas – kūdikėlis atėjo natūraliai, nors viltis buvo beveik prarasta, kad tai galės įvykti be chirurginio įsikišimo. Visai kitas dalykas, kai tiesiogiai dalyvauji visame procese, ir tai tik dar labiau sustiprina jausmus moteriai, kuri gimdo tavo kūdikį", – aiškino V.Grubliauskas.

Nekantrauja grįžti namo

Pasak pašnekovo, po gimdymo Inga jaučiasi gerai, tačiau yra be galo pavargusi.

"Tiek daug dėmesio nesitikėjome. Galbūt tai nesąžininga, tačiau sveikinimus tenka priimti man. Kol kas stengiuosi, kad Ingos tai netrikdytų, jai dabar labai sunkus metas. Žmona kol kas ilsisi, tačiau bandysime ilgai neužtrukti ligoninėje, po poros trejeto dienų grįšime į namus, juolab kad broliuko nekantraudami laukia ir brolis, ir sesės", – dėstė parlamentaras.

Mažasis Vytautas – antroji Grubliauskų atžala. Prieš penkerius metus dukters Elzės susilaukusi pora taip pat augina vaikus iš pirmosios Ingos santuokos Žilviną ir Saulę. Iš ankstesnės santuokos dukterį Agnę turintis V.Grubliauskas tikino nesureikšminantis fakto, jog sulaukė pirmojo sūnaus.

"Gerokai prieš gimdymą žinojome, kad bus berniukas. Aš to tikrai neakcentavau – svarbiausia buvo sulaukti sveiko kūdikio ir kad gimdymas praeitų sklandžiai", – tikino vyras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų