Pereiti į pagrindinį turinį

E. Daugėlaitė, A. Tapinas ir V. Gerulaitis pristatys legendines lietuviškas dainas

2016-04-01 10:16
DMN inf.

LRT televizijos eteryje jau šį šeštadienį startuoja naujas muzikinis projektas, skirtas LRT RADIJO devyniasdešimtmečiui. Kiekvienoje projekto „90 dainų – 90 legendų“ laidoje žiūrovai turės galimybę išgirsti šiuolaikiškai aranžuotas puikiai visiems pažįstamas legendines lietuviškas dainas iš skirtingų dešimtmečių, o jas pristatys nacionalinio transliuotojo jubiliejui skirtos laidos vedėjais tapę Andrius Tapinas, Eglė Daugėlaitė ir Viktoras Gerulaitis.

1926-ųjų birželio 12-ąją šaukiniu „Alio alio, kalba Kaunas“ su klausytojais pasisveikino laikinojoje sostinėje gimęs Lietuvos radijas. Tądien Lietuvoje prasidėjo transliacijos era.

Lietuvos radijo gyvavimo istorija – tai ir Lietuvos 90 metų istorija. Svarbiausi šalies įvykiai neišvengiamai buvo užfiksuoti ir klausytojus pasiekdavo per nacionalinį radiją. Kiekvienas radijo dešimtmetis turi savo nepamirštamas istorijas. Taip pat – ir dainas, kurias projekte „90 dainų – 90 legendų“ pristatys žinomi atlikėjai. Dažnai – visai kitame amplua, nei esame įpratę matyti. Pirmojoje laidoje išvysime maestro Virgilijų Noreiką, kuris pirmasis iš operos dainininkų pasirodė Lietuvos televizijoje, dar 6-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Taip pat projekte pasirodys Edmundas Seilius, Birutė Dambrauskaitė, Jurga Šeduikytė, Kastytis Kerbedis, Jokūbas Bareikis, Vytautas Rumšas, Violeta ir Vilius Tarasovai, Neda, Deivis, Stano, „Naktinės personos“ ir daugelis kitų. TV eteryje atgims Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi grupė SKAMP su Erica Jennings, antram gyvenimui prisikels ir grupės „Mango“ bei „Rebelheart“.

Lietuvos radijo laidų vedėjai pasidalins ryškiausiais su eteriu susijusiais prisiminimais. „Viskas radijuje vyko ir keitėsi pamažu, man teko laimė skaityti tokias laidas, kur buvo mažiau politikos. Žinoma, didžiausias sukrėtimas – Sausio 13-oji“, – kalbės Bernadeta Lukošiūtė.

Pirmoji projekto „90 dainų – 90 legendų“ laida – jau šį šeštadienį 21 valandą per LRT TELEVIZIJĄ.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų