E. Latėnaitė: norėčiau, kad mano dukra augtų kaip save mylintis ir laimingas žmogus

  • Teksto dydis:

„Buvau jautrus, linksmas ir geras vaikas“, – prisimena aktorė Elžbieta Latėnaitė, prisijungusi prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ organizuojamos akcijos „Gelbėk su pasaka“, kuria siekiama padėti tiems vaikams ir šeimoms, per koronaviruso pandemiją itin nukentėjusioms finansiškai ir emociškai. Aktorė mielai sutiko pasidalinti savo skaitoma pasaka bei vaikystės prisiminimais.

Elžbietos tėvai, ypač mama, labai mylėjo literatūrą, tad Elžbieta ryškiai pamena jai mamos skaitytas pasakas. Paūgėjusi mergaitė pasakas labai mėgo skaityti pati. Labiausiai E. Latėnaitei įsiminė vaikystėje perskaitytos A. Lindgren knygos, ypač „Ronja plėšiko duktė“. Taip pat Elžbietai labai patiko knyga „Paslaptingas sodas“.

„Būtent dėl to man svarbu kas vakarą skaityti knygas ir savo dukrai Kalistai. Tai yra mielas mūsų ritualas“, – sako E. Latėnaitė ir pabrėžia, kad bendraujant su dukra jai yra svarbiausia pagarbos ir saugumo jausmo savo vaikui suteikimas, o knygų skaitymas drauge prie to tikrai prisideda.

„Manau, kad bet kuriam vaikui svarbus ne tik stogas virš galvos, tinkami drabužiai ir maistas, bet ir saugumo jausmas, žinojimas, kad vaikas yra ne vienas, kad yra mylimas, kad greta žmonės, kuriems vaikas yra svarbus ir kurie mažąjį palaikys, kad ir kas nutiktų, kad ir kaip vaikas pasielgtų“, – vardija žinoma aktorė.

Elžbietai labai svarbu išmokyti savo dukrą sau bei kitiems nubrėžti tinkamas ribas bendraujant, taip pat – išmokyti atpažinti emocijas, ugdyti pasitikėjimą. „Tiksliai nežinau, kaip tai padaryti, bet norėčiau, kad mano dukra augtų save mylintis ir laimingas žmogus“ , – prisipažįsta Elžbieta.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ prie kampanijos kviečia prisidėti ir visus Lietuvos žmones: skaityti pasakas, nusifilmuoti, pasidalinti vaizdo įrašais savo socialiniuose tinkluose su grotažyme #GelbėkSuPasaka ir nepamiršti paaukoti skurstantiems vaikams telefonu 1409 (auka 5 eurai) arba skirti norimą paramos sumą internetu bei paraginti tai padaryti savo draugus.

Šią kampaniją („Save with Stories“) šiuo metu įgyvendina tarptautiniam tinklui „Save the Children“ priklausančios organizacijos, o į kampaniją įsitraukia daug visame pasaulyje garsių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių