A. Eisimanto vaidybinis kelias tęsiasi nuo vaikystės: aktorius yra universalus karys arba niekas

  • Teksto dydis:

Aktorius, televizijos bei radijo laidų vedėjas Arnoldas Eisimantas džiaugiasi, kad turi galimybę vaidinti ne tik teatro scenoje, bet ir dalyvauti įvairiuose projektuose.

Kaip teigia pats Arnoldas, didelį pranašumą juose jam padėjo įgyti aktoriniai sugebėjimai. Pasirodo, aktorinis kelias prasidėjo dar vaikystėje ir tęsiasi iki šiol.

„Buvo stojamieji. Pats nelabai supratau, kur lendu. Buvo teatro mokykla Šilalėje. Visokių būrelių buvau išbandęs, o šeštoje klasėje pasirinkau teatro klasę – tiko ir patiko. Su viena drauge kartu lankėme ir pašnekėjome, kad reikia pabandyti nuvažiuoti į stojamuosius egzaminus. Abu nuvažiavome. Pirmas turas yra, antras turas yra, trečias turas – įstojome. Viskas, nebėra ko blaškytis“, – pasakojo Arnoldas.

Praėjusiais metais aktorius dalyvavo šokių projekte, kuriame ir sutiko savo mylimąją Ievą Konopliovaitę. Aktorius džiaugiasi, kad ne tik atrado širdies draugę, bet ir, kad turėjo galimybę dirbti su profesionalais bei išmokti naujų judesių, kurie padeda ir jo karjeroje.

„Kada tu rasi laiko, kada tu prisiversi eiti kažkokių naujų dalykų išmokti? Šokių projektas buvo galimybė išmokti kažką naujo. O mums, aktoriams, šiais laikais jau nebėra taip, kad esu dramos aktorius, moku garsiai kalbėti ir to yra gana. Aktorius yra universalus karys arba niekas“, – atviravo aktorius.

Visai to nesitikėdamas A. Eisimantas praėjus metams vėl atsidūrė projekte. Šįkart „Muzikinėje kaukėje“. Nors aktorius džiaugėsi, kad galėjo toliau tobulėti ir atrasti naujų talentų, jis neslėpė, kad iš tiesų tai yra didelis ir sunkus išbandymas.

„Kai dalyvavau šokių projekte, sakiau, kad baisiau už šokių projektą gali būti blogiau tik dainavimo projektas. Praėjo metai – ir laba diena. Šis projektas yra apie tai, kad tu turi įsikūnyti. Turi įsigilinti į tarties reikalus, į judesį, į manieras. Kiekvienas žmogus, kurį tu išsitrauki, negali būti panašus į tave, kad ir kaip grimo cechas profesionaliai dirbtų. Tada ieškai kitų dalykų, į ką atsiremti. Jeigu nėra kažkokio vizualaus panašumo, bandai atrasti plastiką. Pavojingiausia buvo nenuslysti į parodiją. Čia buvo slidus reikalas. Iš noro padaryti geriau gali persistengti“, – dalijosi A. Eisimantas.

Ne veltui aktorius kalbėjo apie sunkumus bandant įsikūnyti į kitą žmogų. Laidoje „Šeškinės 20“ visi trys aktoriai – A. Eisimantas bei laidos vedėjai Džiugas Siaurusaitis ir Giedrius Savickas – bandė be žodžių atkurti ir suvaidinti filmo pavadinimą.

Laidą „Šeškinės 20“ žiūrėkite trečiadienį 20 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių