„Emmy“ apdovanojimuose triumfavo „Bręstantis blogis“ ir „Moderni šeima“

  • Teksto dydis:

Kultinis draminis televizijos serialas „Bręstantis blogis“ (Breaking Bad) ir komiškas hitas „Moderni šeima“ (Modern Family) pirmadienį buvo pagrindiniai laimėtojai per 66-ąją apdovanojimų „Emmy“ įteikimo ceremoniją, kurios metu taip pat buvo pagerbtas velionis Holivudo komikas Robinas Williamsas (Robinas Viljamsas).

Saga apie karališkąją nesantaiką „Sostų karai“ (Game of Thrones), kuri turėjo daugiausia nominacijų, negavo nė vieno svarbaus „Emmy“, kurie laikomi „Oskarų“ atitikmeniu televizijoje.

Tarp kitų ceremonijos akcentų buvo aistringas Bryano Cranstono (Brajeno Kranstono) ir Julios Louis-Dreyfus (Džulijos Lui-Draifes) bučinys scenoje ir keistas segmentas, kai išraiškingų kūno linijų aktorė kolumbietė Sofia Vergara (Sofija Vergara) sukosi ant pakylos.

„Tai ... nuostabus metas dirbti televizijoje“, – sakė „Bręstančio blogio“ režisierius Vince'as Gilliganas (Vinsas Džiliganas), atsiimdamas pagrindinį – geriausios dramos – apdovanojimą.

„Bręstantis blogis“ apie chemijos mokytoją, pasukusį į nusikalstamą narkotikų verslą, taip pat pelnė geriausio dramos aktoriaus apdovanojimą B.Cranstonui ir geriausių antrojo plano aktorių statulėles Aaronui Paului (Aaronui Polui) ir Annai Gunn (Anai Gun).

Tuo tarpu „Moderni šeima“ jau penktus metus iš eilės gavo geriausio komiško serialo apdovanojimą ir šiuo požiūriu prilygo rekordą 1994-1998 metais pasiekusiam „Freizeriui“ (Frasier).

Didelį pralaimėjimą patyrė „Sostų karai“, kurie buvo nominuoti 19-oje kategorijų.

Šį šou, jau pratęstą penktam ir šeštam sezonui, prodiusuoja kabelinė televizija HBO, kuri iš viso buvo gavusi 99 nominacijas.

Galiausiai „Sostų karai“ gavo tik palyginti nereikšmingus prizus.

Julianna Margulies (Džuliana Margulis) buvo paskelbta geriausia dramos aktore – už darbą „Gerojoje žmonoje“ (The Good Wife), o geriausio televizijos filmo apdovanojimas atiteko „Normaliai širdžiai“ (The Normal Heart) apie gėjų aktyvisto Larry Kramerio (Lario Kramerio) darbą 9-ojo dešimtmečio pradžioje šviečiant visuomenę apie ŽIV ir AIDS.

Jaudinamai padėkos kalbai L.Krameris, kuris yra ŽIV nešiotojas, pasirodė scenoje su filmo kūrėjais, su šaliku ir skrybėle. Jam plojo auditorija, kurioje buvo daugybė žvaigždžių.

Komedijų kategorijose nugalėjo J.Louis-Dreyfus, Jimas Parsonsas (Džimas Parsonsas), Louisas C.K. (Luisas Si Kei) ir Ty Burrellas (Tai Burelas).

J.Parsonsas geriausio komedijų aktoriaus apdovanojimą gavo už vaidmenį „Didžiojo sprogimo teorijoje“ (The Big Bang Theory), J.Louis-Dreyfus geriausios komedijų aktorės apdovanojimą – už darbą seriale „Veep“, T.Burrellas – už „Modernią šeimą“, o Louisas C.K. – už „Louie“.

Auditorijoje pasigirdo kikenimas ir sveikinimo šūksniai, kai „Bręstančio blogio“ žvaigždė B.Cranstonas aistringai į lūpas bučiavo J.Louis-Dreyfus, nuėjusią atsiimti savo apdovanojimo.

Komikas Jimmy Kimmelas (Džimis Kimelas) taip pat prajuokino auditoriją – pokštu, kad „Oskarą“ pelnęs aktorius Matthew McConaughey (Metjus Makonis), kuris buvo nominuotas už darbą dramoje apie policininkus „True Detective“, yra pernelyg gražus televizijai.

„Gražus šunsnukis. Tai ne televizijos veidas, tai – kino žvaigždės veidas“, – pajuokavo vėlyvo vakaro laidą vedantis J.Kimmelas, kuris pridūrė: „Tau čia ne vieta. Ir pasiimk su savimi Julią Roberts (Džuliją Roberts)“.

Tačiau ceremonijoje buvo ir rimtas momentas, kai buvo pagerbta Holivudo žvaigždė Robinas Williamsas (Robinas Viljamsas), kuris mirė rugpjūčio 11 dieną, būdamas 63 metų. Įtariama jo savižudybė sukrėtė pramogų pasaulį.

Emocijoms dar neatslūgus, „Oskaro“ laureatą pagerbė jo draugas ir kolega komikas bei aktorius Billy Crystalas (Bilis Kristalas).

„Jis vertė mus juoktis. Praleidau daug laimingų valandų scenoje su Robinu. Jo talentas buvo pribloškiamas, nesenkanti energija gniaužė kvapą“, – sakė B.Crystalas, kuris pridūrė, kad R.Williamso žvaigždė nė kiek nenublanko.

„Šis švytėjimas bus toks ryškus, jis sušildys jūsų širdis ir privers akis spindėti, ir jūs sau pagalvosite: Robinas Williamsas. Kokia koncepcija“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių