Pereiti į pagrindinį turinį

E.Špokaitei – apdovanojimas

2009-05-22 09:00
Menininkai: R.Ščedrinas, E.Špokaitė ir M.Pliseckaja po baleto "Ana Karenina", kuriame Lietuvos primabalerina atlieka pagrindinį vaidmenį, premjeros.
Menininkai: R.Ščedrinas, E.Špokaitė ir M.Pliseckaja po baleto "Ana Karenina", kuriame Lietuvos primabalerina atlieka pagrindinį vaidmenį, premjeros. / Michailo Raškovskio (LNOBT) nuotr.

Vakar Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre primabalerinai Eglei Špokaitei buvo įteikta tarptautinio Majos Pliseckajos ir Radiono Ščedrino fondo premija.

10 metų Vokietijoje ir JAV veikiantis fondas globoja muzikos ir baleto meno atstovus. Fondas yra įsteigęs dvi premijas, teikiamas muzikos ir baleto atstovams. Ją yra pelnę garsūs kompozitoriai, choreografai. E.Špokaitė – pirmoji atlikėja, apdovanojama šia premija. Jos kandidatūrą pasiūlė pati M.Pliseckaja. Premija yra skiriama už E.Špokaitės kūrybinę veiklą, jos nuopelnus baleto menui. M.Pliseckaja žavisi šios balerinos talentu, jos profesionalumu ir ypatingu artistiškumu ir apie ją yra sakiusi: "Tai balerina, visada žinanti, ką daro ir dėl ko yra scenoje."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų