Pereiti į pagrindinį turinį

„Euroviziją“ laimėjusi australė ją norėtų rengti ir Lietuvoje

Lietuva „Eurovizijoje“ mėgins laimę jau septynioliktąjį kartą. Tuo tarpu Australijai tai – antrasis bandymas, o laimėti šį konkursą – visos šalies svajonė.

Dami Im
Dami Im / eurovision.tv nuotr.

Atlikėja Dami Im antrajame pusfinalyje pasirodys iškart po mūsų atstovo Donato Montvydo. Dami buvo niekam nežinoma iki 2013 metų, kol nugalėjo viename didžiausių muzikinių realybės šou.

Vėliau atlikėja išleido 2 albumus – „Dami Im“ ir „Heart Beats“. Jie tapo labai populiarūs ne tik Australijoje, tačiau ir Pietų Korėjoje, kur ir gimė ši atlikėja. Šiandien Dami Im tikslas – pateisinti šalies viltis didžiojoje „Eurovizijoje“.

– Ar „Eurovizijos“ dainų konkursas svarbus tau ir Australijai?

– Taip, jis labai svarbus Australijai ir man pačiai. Svarbu, kad mes galime būti „Eurovizijos“ konkurso dalimi. Pirmiausia – atstovauti šaliai ir būti pakviestai į didžiausią „vakarėlį“ pasaulyje yra garbė.

– Kokia buvo tavo pirmoji reakcija, kai sužinojai, kad atstovausi Australijai?

– Kai man buvo pasiūlyta atstovauti Australijai, net nebuvo svarstymų, tiesiog vienintelis atsakymas – „žinoma“!

– Kaip praėjo pirmoji repeticija?

– Nesu koncertavusi Europoje. Tai bus mano pirmasis kartas. Visas pasiruošimas, scenos judesiai, suknelės kūrimas vyko Australijoje ir labai džiaugiuosi, kad galėsiu visa tai parodyti Europoje. Pirmoji repeticija praėjo visai neblogai, dar yra keletas dalykų, kuriuos norėčiau patobulinti. Buvo tiesiog beprotiškas jausmas pirmą kartą pamatyti šią sceną. Mane nustebino scenos dydis. Tai – įspūdingiausia scena, kurioje man yra tekę koncertuoti. Vien būti šioje scenoje, matant tiek daug žmonių, jau yra nepakartojamas jausmas.

– Ką manai apie Lietuvos atstovą?

– Donatas repetavo prieš mane. Aš šiek tiek mačiau jo repeticiją ir pagalvojau, koks jis nuostabus ir energingas. Aš klausiausi jo dainos daugybę kartų ir ji yra tiesiog nuostabi. Daina labai lengvai įsimenama. Donatas viską daro labai gerai: puikiai atrodo, turi viską, ko reikia. Tikiu, kad jis pasirodys puikiai.

– Jei tau nusišypsos sėkmė, konkursas negalės būti organizuojamas Australijoje. Jis turėtų būti organizuojamas Europoje. Kokia tai būtų šalis?

– Taip, mano ir visų australų svajonė yra laimėti „Euroviziją“ ir atvežti ją į Australiją, tačiau tai sunku pasiekti. Jei atvirai, dar negalvojau, kokia tai galėtų būti šalis. Turėčiau paklausti žmonių. Gal Lietuva?

– Mes sutiktume.

– Tikrai? Gerai!

Nuo tolimosios Australijos – prie artimiausios sesutės Latvijos. Atlikėja Aminata pernai su elektroninės muzikos kūriniu „Love Injected“ Eurovizijoje užėmė 6 vietą. Šiemet Latvijos atstovas Justs taip pat pasirodys su elektroninio stiliaus kūriniu, kurį parašė pati Aminata.

„Aš labai laimingas, kad Aminata sukūrė man šią dainą ir ji įnešė savo stiliaus, kuris yra unikalus. Nors daina ir panaši, bet aš negalvoju, ar tai yra privalumas, ar trūkumas. Kiti metai, kiti atlikėjai, kita vieta“, – LRT žurnalistams sakė latvis.

Visą interviu su Australijos bei Latvijos atstovais žiūrėkite penktadienį laidoje „Labas rytas Lietuva“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų