Pereiti į pagrindinį turinį

Eurovizijos atranka įpusėjo: nuspręsti bus vis sunkiau

2014-01-07 22:57

Didžiojoje LRT studijoje šįsyk skambėjo pasauliniai hitai. Tai paskutinis kartas, kuomet dainininkai atlieka gerai žinomus girdėtus kūrinius. Kitą savaitę, kai dalyvių bus likę aštuoni, bus pristatytos pirmos eurovizinės dainos.

„Man jau truputėlį neramu, ką reikės daryti žiūrovams ir ką reikės daryti užsienio komisijai“, – antradienį nacionalinės Eurovizijos atrankos pusiaukelės laidoje svarstė Ramūnas Zilnys. Įpusėjus konkusui dalyviai kovoja rimtai ir savo pasirodymais nenusileidžia vienas kitam.

Didžiojoje LRT studijoje šįsyk skambėjo pasauliniai hitai. Tai paskutinis kartas, kuomet dainininkai atlieka gerai žinomus girdėtus kūrinius. Kitą savaitę, kai dalyvių bus likę aštuoni, bus pristatytos pirmos eurovizinės dainos.

Kartu su kitais komisijos nariais – Ieva Prudnikovaite-Pitrėne, Edmundu Seiliumi, Žilvinu Užkuraičiu – R. Zilnys antradienio vakarą negailėjo kritikos ir liaupsių visiems devyniems vakaro atlikėjams.

„VIG Roses“ merginos ne pirmą kartą dalyvauja nacionalinėje Eurovizijos atrankoje. Kalbėdamos apie savo apsisprendimą dalyvauti ir šiemet, jos mano, kad tai viena iš nedaugelio vietų, kur gali dainuoti savo skonio dainas.

Svarstydamos apie itin skirtingus užsienio atstovų vertinimus merginos neslėpė, jog tai joms neįkandama mįslė, tačiau prideda intrigos.

„Rokas gyvas, stipri muzika ir stiprus balsai yra jėga“, – laukdamos dar didesnio žiūrovų palaikymo kalbėjo „VIG Roses“.

Praėjusioje laidoje skaudžiai sukritikuotas komisijos, tačiau žiūrovų atrankoje išsaugotas Martynas Kavaliauskas šį kartą reabilitavosi. Komisija vaikino pasirodymą įvertino aukščiausiu balu.

„Martynas supyko arba ant mūsų, arba ant savęs – šis pasirodymas yra visiškai kitoks“ – atlikėją gyrė R. Zilnys.

Paklaustas, ar komisijos narys buvo teisus dėl suėmusio pykčio, M. Kavaliauskas kalbėjo atvirai: praėjusio šeštadienio pasirodymas buvo tikrai prastas ir jis gerokai susikaupė.

„Be proto ačiū, daugiau aš nieko nebegaliu pasakyti“, – už palaikymą gerbėjams dėkojo M. Kavaliauskas.

Monika Linkytė sužavėjo visus komisijos narius rokerišku įvaizdžiu ir stipriu vokalu.

„Aš mėgstu ekspromtą, tad dalyvaut Eurovizijoje gavosi natūraliai“ – teigė atlikėja.

„Tai yra taip nerealu, pasakyti „ačiū“ neužtenka, padėkoti galiu tik būdama ant scenos ir stengdamasi dėl jų“ – apie gausų gerbėjų būrį kalbėjo M. Linkytė.

Kristina Radžiukynaitė vienintelė pasirodymui pasirinko šviesią aprangos spalvą – viso vakaro metu vyravo juoda. Paprastai santūri ir lyriška, šį kartą atlikėja komisiją ir žiūrovus bandė sužavėti valiūkišku įvaizdžiu.

„Tikiuosi, kad ateityje tiksiu ir patiksiu jiems labiau“, – nusivylimo komisijos kritika neslėpė mergina.

Paklausta, kodėl nusprendė pakeisti įvaizdį, atlikėja kalbėjo: „Dainininkas negali būti visada vienodas. Pasirinkau dainą, kuri parodytų daugiau mano spalvų, mano įvairiapusiškumą“.

Vakaro metu pasirodė ir kiti atlikėjai: Vaidas Baumila, Vilija Matačiūnaitė, Justinas Lapatinskas, Ieva Zasimauskaitė ir Mia. Iš devynių atlikėjų kovą tęs tik aštuoni. Kurie – lems komisijos narių, žiūrovų bei trijų muzikos industrijos ekspertų iš Rusijos, Vokietijos ir Švedijos balsai. Laidos transliaciją žiūrėkite sausio 11 dieną 21 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų