Pereiti į pagrindinį turinį

„Eurovizijos“ debiutantas: Lietuvai turi atstovauti lietuvių autorių kūrinys

Valdas Lacko
Valdas Lacko / A. Ufarto / BFL nuotr.

Sėkmingai „Eurovizijos“ konkurse debiutavęs atlikėjas Valdas Lacko nesutinka, kad lietuviai negali sukurti geros eurovizinės dainos, ir nesupranta, kodėl net 12 jų reikia skolintis iš užsieniečių.

Kaip sakė vienas „Eurovizijos“ komisijos narių, konkurso staigmena – Rusnėje gyvenantis V. Lacko. Pirmame etape, atlikęs specialiai „Eurovizijos“ dainų konkursui sukurtą dainą „Stay tonight“, jis pelnė televizijos žiūrovų simpatijas. Atlikėjui aukštų įvertinimų negailėjo ir užsienio komisijos nariai, nors grumtis su scenos profesionalais nėra lengva.

„Suprantu, kad tiek komisija, tiek žiūrovai jau lauks kažko daugiau, bet vis tiek pasilieku prie savo dainos tokios, kokia ji yra. Kaip jau sakiau, mano daina yra nuoširdi, ir tikiuosi, kad to žiūrovui pakanka. Nes ir gyvenime, ir bendraujant su žmonėmis pagrindinis dalykas yra nuoširdumas“, – tikina V. Lacko. 

Dainininko teigimu, jo tikslas – ne tik finalas. „Labai geri pažįstami, kurie nebijo pasakyti karčios kritikos, sako: nesvajok, juk pripažink, kad tu ten nelaimėsi. O kodėl gi ne? Juk svajonėmis žmogus gyveni. Manau, kad viskas įmanoma, tik reikia atiduoti visą savo sielą. Juo labiau kad darydamas tai, ką labiausiai myli, gali negailėti visų jėgų ir sielos, o kai to negaili, manau, kad vis tiek pavyksta. Nuo pat pradžių tikiu tuo, ką darau, ir manau, kad galima pasiekti aukštumų, ne tik finalą“, – tvirtai kalba „Eurovizijos“ debiutantas.

Dainininkas žada ir šou, tačiau tik vėlesniuose etapuose, mat iš pradžių atskleisti ir dainos, ir reginio jis nenorėjo. „Jei Dievas duos nueiti iki trečio etapo, tikrai bus ir vaizdo. Tuo labiau kad jau yra paruoštų minčių“, – žadėjo V. Lacko. Jis pripažįsta, kad jaudulio buvo pirmame etape, netrūksta jo ir dabar, mat visi konkurso varžovai labai rimti. Dainininkas sako po paskutinės laidos ilgai galvojęs, kodėl lietuviai negali patys sukurti dainos ir pristatyti Europai, mat 12 atlikėjų dainavo užsienio kompozitorių kūrinius.

„Jos visos be išimties yra savotiškai gražios ir kiekvienoje jų galima rasti kažką ypatingai gražaus. Tačiau reikia pasakyti, kad ir pirmose laidose buvo galima girdėti tikrai nuostabių dainų, kurias sukūrė ir parašė mūsų tautiečiai. Dažnai galima girdėti, kad lietuviai nemoka sukurti kažko rimto. Nenoriu sutikti su tuo, esu kategoriškas ir galiu pasakyti, kad turime puikių kompozitorių, kurie galėtų mesti iššūkį kitų šalių kompozitoriams ir puikiai pasirodyti“, – mano dainininkas.

V. Lacko teigimu, tai, kad iš užsieniečių skolinamės 12 dainų, tikrai nėra pliusas, veikiau – priešingai. „Esu už tai, kad lietuvių atlikėjas Lietuvai atstovautų su lietuvių autorių kūriniu“, – kalbėjo atlikėjas.

Netikėta žiūrovų žinutė

Ne mažiau sėkmingas buvo ir Petunija pasivadinusios Agnės Šiaulytės debiutas. Mergina sako, kad abu šie vardai jai – artimi: Petunija ją dažniausiai vadina draugai, o šeima – Agne. „Kai kurie į tai žiūri su juoku: kaip čia vadiniesi gėle? Tačiau dažniausiai – labai teigiamai, nes pseudonimas lietuviškas, be anglicizmų, visiems suprantamas, gražus“, – reakcijas į savo pseudonimą nupasakoja atlikėja.

Šiuo metu Vilniaus universitete Petunija baigia istorijos ir kultūrinio turizmo bakalauro studijas. „Tai viena iš tų situacijų, kai planuoji, o Dievas juokiasi. Norėjau studijuoti muziką, dėl tam tikrų priežasčių tai neįvyko. Tiesiog gyvenimas nuvedė kitu keliu. Diplomas dar niekada niekam nepamaišė. Tai – geras atsarginis planas, plati humanitarinė sritis“, – pasakoja „Eurovizijos“ dalyvė.

Mergina jau seniai dainuoja ir tikina, kad yra sukaupusi gana didelį savo dainų ir minčių bagažą, jas tikrai jau reikia kam nors parodyti. Šiuo metu atlikėją labiausiai domina elektroninė muzika, būtent tokio stiliaus ir jos eurovizinė daina. „Elektroninė muzika yra beribė, ją galima maišyti su įvairiais stiliais. Tačiau iš pradžių mokiausi džiazo dainavimo, todėl tokia muzika man taip pat artima. Gal ateityje bus kažkas eksperimentinio – elektronika ir džiazas. Bet dar ne šiuo metu“, – svarsto Petunija.

Dainininkė tikina, kad pirmo „Eurovizijos“ etapo tikslas buvo parodyti dainą, pažiūrėti, kaip žmonės į ją reaguos. Dabar į pagalbą šeštadieninėje „Eurovizijos“ laidoje ateis du šokėjai, kurie padės užpildyti sceną savo plastika. „Pasistengsiu būti išraiškingesnė, kad ir pati būčiau patenkinta. Kaip matėme iš praėjusios laidos balsavimo, tai – visiškai nenuspėjama. Esu naujas veidas, nesitikėjau, kad žmonės tiek už mane balsuos. Labai tuo džiaugiuosi. Man tai buvo labai netikėta, graži žinutė iš žiūrovų“, – džiūgauja Petunija. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų