Pereiti į pagrindinį turinį

Švedai sako, kad D. Montvydo daina gali nugalėti

Stokholme šiuo metu viešintis žurnalistas Tadas Grabys, paskutines dvi eurovizines savaites kas rytą besisveikinantis su „Labas rytas, Lietuva“ žiūrovais, papasakojo apie konkurso užkulisius bei mūsų šalies atstovo darbotvarkę.

 

 

Eurovision.tv nuotr.

– Vakar kartu su kitais „Eurovizijos“ dalyviais raudonuoju kilimu žengė ir D. Montvydas. Ar daug dėmesio jis sulaukė?

– Donatas buvo pristatytas kaip labai garsus Lietuvos dainininkas ir kaip krepšinio mėgėjas. Galima pajuokauti, kad jis nebuvo pristatytas kaip Latvijos atstovas ir viskas vyko sklandžiai. Raudonasis kilimas buvo išties įspūdingas ir Donatas juo žingsniavo daug ilgiau, nei buvo numatyta programoje, jis vis stabteldavo prie daugybės žurnalistų ir turėjo atsakyti į daugybę klausimų. Jam teko bendrauti ir su BBC atstovais, ir su kitų užsienio šalių žurnalistais. Galiu pasakyti, kad jie tikrai domisi Donatu. Donatas į Rotušę, kurioje vyko oficialus vakarėlis, vėlavo apie 20 minučių.

– Kokie profesionalų komentarai apie mūsų šalies atstovą?

– Kaip ir minėjo kolegė, daugybė švedų prodiusuoja įvairių šalių kūrinius, tad švedai švedus giria, jie sako, kad D. Montvydo kūrinys yra išties geras, kad jis turi daug šansų laimėti. Kaip bus – nežinia, nes yra tik viena nugalėtojo taurė.

Išties pastebime, kad mūsų kūrinys patinka daug kam, yra netgi tekę girdėti praeivius, žingsniuojančius gatve ir niūniuojančius mūsų kūrinį ar garsiai rėkiančius „I‘ve Been Waiting For This Night“. Galime pasidžiaugti, kad nesame paskutiniai lentelėje, kurių niekas nežino. Puikiai save reprezentuojame su šia daina. O kas bus nugalėtojas ir ar išties Donato daina bus pirmajame dešimtuke, sužinosime netrukus.

– Ar vis dar pakanka ryžto D. Montvydui? Kaip jam sekasi? Kaip skamba jo balsas?

– Balsas skamba išties puikiai, jau nuspręsta, kokia bus jo sceninė apranga, koks įvaizdis bus pasirinktas. Donatas tikina, kad jo tikslas – nugalėti, jis jaučiasi ramus ir užtikrintas. Tai nėra jo pirmoji „Eurovizija“, jis turi patirties iš pirmojo savo dalyvavimo konkurse ir žino, kad nėra dėl ko jaudintis.

– Ar viskas išties taip sklandu?

– Pirmoji repeticija, kaip ir kalbėjome praėjusią savaitę, turėjo tam tikrų problemų, norėjosi pakeisti kai kurias detales. Antrojoje repeticijoje visi prašymai buvo išgirsti, į juos buvo atsižvelgta. Kūrinio techniniai ir vizualiniai sprendimai buvo patobulinti. Buvo nedidelių techninių problemų, kai neveikė tam tikros kameros repeticijų metu, bet tai – tikrai ne Donato problema. Tiesa, darydamas salto antrosios repeticijos metu, D. Montvydas paslydo. Bet po repeticijos paaiškėjo, kad tai buvo žmogiška klaida – jo salto metu buvo netikėtai paleistos CO2 dujos, sušlapo grindys ir jis paslydo. Bet dėl to jis nesinervina.

– Ketvirtadienį Donato pasirodymą matys visa Europa, o kas jo laukia iki tol?

– Šiandien yra viena laisviausių dienų Lietuvos delegacijai – pritariantieji vokalistai, Donatas ir vadybininkai gali leisti sau kiek ilgiau pamiegoti, tuomet važiuos susitikti su lietuvių, gyvenančių Švedijoje, bendruomene ir reziduojančiu ambasadoriumi Eitvydu Bajarūnu. O nuo antradienio prasidės paruošiamieji darbai, trečiadienį vyks dvi repeticijos, o ketvirtadienio vakarą laikysime kumščius ir tikėsimės, kad tuo mūsų darbas nesibaigs – Donatas pateks į finalą ir penktadienį jau pradėsime ruoštis jam.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų