Pereiti į pagrindinį turinį

„Eurovizijos“ nacionalinę atranką paliko dar trys atlikėjai

2016-01-16 21:40

Antrojoje „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje daugiausiai žiūrovų ir komisijos simpatijų pelnė po ilgos pertraukos į konkursą sugrįžusi Rūta Ščiogolevaitė. O trys mažiausiai balsų sulaukę atlikėjai – Jurgis Brūzga, Lawreigna ir Ugnė Smile – kovos dėl kelialapio į Stokholmą nebetęs.

Bendra lentelė:

Rūta Ščiogolevaitė – 12 balų

Ištvan ir Ellada – 10 balų

Catrinah – 8 balai

Valdas Lacko – 7 balai

Eglė Jakštytė – 6 balai

Jurgis Brūzga – 5 balai

Lawreigna – 4 balai

Ugnė Smile – 3 balai

Žiūrovų balai:

Rūta Ščiogolevaitė – 12 balų

Ištvan ir Ellada – 10 balų

Valdas Lacko – 8 balai

Catrinah – 7 balai

Eglė Jakštytė – 6 balai

Jurgis Brūzga – 5 balai

Lawreigna – 4 balai

Ugnė Smile – 3 balai

Komisijos balai:

Rūta Ščiogolevaitė – 12 balų

Catrinah – 10 balų

Eglė Jakštytė – 8 balai

Ištvan ir Ellada – 7 balai

Valdas Lacko – 7 balai

Jurgis Brūzga – 6 balai

Lawreigna – 5 balai

Ugnė Smile – 5 balai

Užsienio komisijos balai:

Rūta Ščiogolevaitė – 12 balų

Valdas Lacko – 10 balų

Eglė Jakštytė – 8 balai

Catrinah – 7 balai

Ištvan ir Ellada – 6 balai

Ugnė Smile – 6 balai

Lawreigna – 5 balai

Jurgis Brūzga – 4 balai

Dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse besivaržančius atlikėjus vertina kompetentinga komisija: „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, operos solistė Nomeda Kazlaus ir praėjusių metų Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ – Vaidas Baumila.

Vertinime dalyvauja ir užsienio muzikos industrijos profesionalai – „Fools Garden“ vokalistas Peteris Freudenthaleris, britų atlikėja Syron ir „De Phazz“ narys Karlas Friersonas.

Antrąjį nacionalinės atrankos vakarą pradėjo J. Brūzga su daina „GoOne“. Muziką šiai dainą kūrė pats atlikėjas, o žodžius – jo žmona Akmėja Brūzgė. Atlikėjo pasirodymui komisija komplimentų negailėjo.

„Jei visai atvirai, tai esu apstulbęs, kadangi, palyginti su visais kitais jo pasirodymais „Eurovizijoje“, šis yra dvigubai geresnis, nei bet kuris prieš tai buvęs. Be jokios abejonės, medžiotojų ir žvejų klubo aprangą keisčiau, bet dainos skambesys – toks, koks dabar yra ant bangos, be to, labai tinka Jurgio balsui“, – atlikėją gyrė R. Zilnys.

Jam antrino ir V. Baumila, sakydamas, kad ne tik atlikimas, bet ir dainos aranžuotė yra labai profesionali.

O operos solistė ne tik gyrė pasirodymą, bet ir pasidalijo keletu patarimų. „Daina klausosi gražiai, tik aranžuotėje norėtųsi kulminacijos, galbūt reikėtų išskirstyti daugiau balsų, kad vokalas tam tikrose vietose būtų dar ryškesnis“, – rekomendavo N. Kazlaus.

Pirmojoje atrankoje su grupe „Behind The Moon“ pasirodžiusi atlikėja Ugnė Smile šį vakarą jėgas išbandė kaip solistė. Dainą „You Don‘t Know“ sukūrė pati atlikėja, tačiau komisijos šis pasirodymas pernelyg nesužavėjo.

„Esate miela ir dėl to užsidirbate daug taškų. Esate nesusikausčiusi, jums labai patinka scena, ir tai žavu. Iš kitos pusės, darote klaidą, kurią daro daugelis jaunų atlikėjų: vokaliniais manieringumais skandinate šią dainą“, – tikino R. Zilnys

Jaunosios dainininkės atlikimas užkliuvo ir kitai komisijos narei N. Kazlaus: „Malonu jūsų klausytis, bet nedovanotina tai, kad dainos pradžioje neintonavote. Kitas dalykas, reikėtų atsisakyti nereikalingo manieringumo ir ieškoti savo dainavimo stiliaus.“

Iš Anglijos į gimtojoje šalyje vykstančią atranką atskridusi atlikėja „Lawreigna“ pasirodė su Philipo Bloomo kūriniu „Falling“.

„Neabejotinai turite įdomu, gražų ir stiprų balsą, bet reikėtų tobulinti vokalą. Man atrodo, kad tai – labai eurovizinė daina, galbūt net pernelyg standartinė“, – sakė N. Kazlaus

D. Užkuraitis patikino, kad ši daina jį nukėlė į Lotynų Ameriką, bet pasirodymui pritrūko judesių laisvumo.

„Jei Darius pasijuto Lotynų Amerikoje , mane ši daina nubloškė į Graikiją. Tokios melodijos „Eurovizijoje“ skambėjo prieš dvidešimt metų, skamba ir dabar, be to, yra labai vienodos ir nieko naujo nepasakančios. Bet vokaliai padirbėjus stipriau, galima iš jos išspausti visai neblogą pasirodymą“, – teigė V. Baumila.

„Sare Roma“ lyderis Ištvanas Kvikas kartu su dainininke Ellada atliko kūrinį „Please Don‘t Cry“.

„Norėčiau pasveikinti šiuos atlikėjus dėl požiūrio. Vaizdas „Eurovizijoje“ turi didžiulę reikšmę, kadangi absoliuti dauguma žiūrovų šį konkursą stebi būtent per televiziją. Tad gerai, kad apgalvojote kai kurias detales ir pasikvietėte oro akrobatus“, – kalbėjo D. Užkuraitis.

„Man patiko ir daina, ir atlikimas. Abu turite gerus balsus. Tiesa, Ištvanui reikėtų atkreipti dėmesį į laikyseną, o šiaip visas vaizdas įdomus, tik du šokantys žmonės galėtų būti aistringesni“, – patikino N. Kazlaus.

Operos solistei pritarė ir V. Baumila. „Man džiugu girdėti labai gerai dainuojančius žmones. Manau, kad tai buvo vieni stipriausių šiandien girdėtų balsų. Bet pasirodyme buvo šiek tiek kakofonijos, kažko buvo per daug“, – teigė jis.

O R. Zilnys patarė pamiršti akių raiščius, nes juos konkurso žiūrovai matė prieš kelis metus buvusiame Donato Montvydo pasirodyme. Taip pat muzikos apžvalgininkas pasidžiaugė, kad tai – pirmoji daina, kurioje bent viena eilutė nuskambėjo lietuviškai.

Atlikėja Catrinah atliko dainą „Be Free“. Po pasirodymo visi komisijos nariai liko sužavėti.

„Vokalas tikrai geras, labai įdomus sprendimas dėl rūbų ir paties atlikimo. Truputėlį paryškinkite kulminaciją. Taip pat norėtųsi aktyvesnės jūsų mimikos ir veido. O kūrinys – labai geras“, – teigė N. Kazlaus

Pastabų dėl mimikos turėjo ir R. Zilnys. Muzikos apžvalgininkas patikino, kad su šiuo drabužio sprendimu atlikėja į Euroviziją važiuoti negalėtų, kadangi tai – pernelyg rizikinga, be to, kainuotų labai didelius pinigus.

„Išgirdau pirmus akordus ir vokalą, ir supratau, kad su šita daina viskas aišku. Tu turi skonį ir tas skonis turi būti pamatytas ne vien Lietuvos“, – komplimentų negailėjo V. Baumila.

Jau trečią kartą „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti Eglė Jakštytė vienintelė iš pasirodžiusių muzikantų atliko dainą „Leisk dar būti“.

„Jūs gerai žinote savo kozirius ir juos puikiai išnaudojate. Nejutau jūsų jaudulio, manau, kad tai – geras komercinis pasirodymas, kuris turi galimybę būti gerai įvertintas“, – patikino R. Zilnys.

D. Užkuraitis pastebėjo, kad kai tik nacionalinės atrankos scenoje pasigirsta šokių muzikos kūrinys, visuomet kyla diskusijos, ar tinka tokia muzika „Eurovizijai“. „Tad dainos pasirinkimas – visuomet klaustukas“, – teigė LRT OPUS vadovas.

„Manyčiau, kad daina – įspūdinga, prikaustanti dėmesį, ir sukelianti įvairių minčių, o tai – labai gerai. Esate potenciali dainininkė, jumyse matau daug daugiau, nei šį vakarą parodėte“, – sakė N. Kazlaus

V. Baumilos nuomone, Eglė šiuo metu yra viena stipriausių pop vokalisčių Lietuvoje, be to, ji puikiai atrodo ir juda scenoje. „Tik užkliuvo tai, kad Eglė šįvakar neišnaudojo savo potencialo. Norėjosi daugiau jėgos, ypatingai – kūrinio pabaigoje“, – kalbėjo dainininkas.

Kitas „Eurovizijos" nacionalinės atrankos dalyvis Valdas Lacko pasirodė su daina „Stay Tonight“.

„Valdai, tavo labai malonus vokalas. Labai smagiai skambi. Pati daina turi labai daug švediško prieskonio, tie kanonai dainoje – jau daug kartų girdėti. Tačiau tokio pobūdžio muzika yra mėgstama „Eurovizijos“ žiūrovų. Paprastas, bet šiltas pasirodymas“, – komentavo V. Baumila.

„Manau, kad daina – labai kalėdinė. Bet manau, kad „Eurovizijai“ štai tokios dainos yra per mažai. Atlikimas – geras, labiau reikėtų galvoti apie individualumą, išraišką“, – patarė N. Kazlaus.

D. Užkuraičio nuomone, šis pasirodymas – gerai išmoktos „Eurovizijos“ pamokos. „Tai – absoliučiai švediškas standartas. Vargu, ar būtų balsuojama už dainą, kuri girdima pirmą kartą, o atrodo, kad šimtąjį. Kita vertus, tai – pavyzdys, kaip turėtų būti kuriamas „Eurovizijos“ standartas“, – sakė jis.

O R. Zilnio manymu, jei ši daina būtų įrašyta lietuviškai ir šiek tiek pakeista jos instrumentuotė, ji taptų geru lietuvišku hitu.

Atranką užbaigė Rūtos Ščiogolevaitės pasirodymas, kurio metu dainininkė atliko dainą „United“. Po pasirodymo komisijos nariai teigė besidžiaugiantys R. Ščiogolevaitės sprendimu po penkerių metų pertraukos grįžti į šį konkurą.

„Daina įdomi ir nuskambėjo tikrai labai euroviziškai. Manau, kad būtų galima kalbėti apie didesnį šou. Beje, Rūta geriausiai iš visų pasirodžiusių atlikėjų taria tekstą angliškai“, – sakė N. Kazlaus.

R. Zilnys dainininkę R. Ščiogolevaitę vadino sunkiąja artilerija šių metų atrankoje. „Tačiau manau, kad jei ši daina išvažiuotų į „Euroviziją“,  žmonės sakytų, kad esate šių metų Polina Gagarina (pernykštė Rusijos atstovė –LRT.lt).

Kompimentų negailėjo D. Užkuraitis: „Kai tik išėjai į sceną, iškart matosi, kad joje – profas. Labai džiaugiuosi, kad grįžai į šį konkursą. O daina – naujųjų dienų „Eurovizijos“ standartas. Bet man ji patiko, pasirodymas buvo puikus.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų