- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
-
„Farm on Fire“ Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
Antrus metus iš eilės Ukmergėje rajone, ekologiškoje sodyboje „Farmers Circle“ vyksiančiame festivalyje „Farm on Fire“ svečių lauks ne tik milžiniški Joninių laužai, legendinių Lietuvos atlikėjų muzika, bet ir pažintis su naujais, gurmaniškais skoniais. Festivalio organizatoriai restoranų tinklas „Senatorių pasažas“ džiaugiasi galėdami pasiūlyti net trijų „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertintų šefų – Andriaus Kubiliaus, Arnór Ingi Bjarkasono ir Justino Misiaus – ruošiamą maistą, kuris nepaliks abejingų net ir labiausiai išlavinto skonio gurmanų.
Laukiamiausiame metų gastronominiame renginyje, „Michelin“ gido apdovanojimuose, visus „Senatorių pasažo“ restoranus lydėjo sėkmė. Šefo A. Kubiliaus vadovaujamas restoranas „Nineteen18“, įsikūręs istoriniuose Senamiesčio rūmuose, pelnė geidžiamiausią gastronomijos pasaulio įvertinimą – „Michelin“ žvaigždę. Kitas pasaže įsikūręs restoranas „14Horses“, kurio virtuvėje kuria dukart geriausiu Lietuvos šefu nominuotas J. Misius, pelnė „Michelin Bib Gourmand“ įvertinimą už ypatingą kainos ir kokybės santykį. Naujausią „Senamiesčio pasažo“ grupės restoraną „Red Brick“, kuriame kuria šefas iš Islandijos A. I. Bjarkasonas, taip pat lydėjo sėkmė – jis buvo įvertintas Žaliąja „Michelin“ žvaigžde už ypatingą indėlį į tvarią gastronomiją.
„Mūsų komandos idėja ir misija – ne tik skleisti ekologijos ir tvarumo idėjas, skatinti žmones rinktis sveikus, kokybiškus, ekologiškus ir, svarbiausia, vietiniuose ūkiuose užaugintus maisto produktus, bet ir burti juos drauge linksmintis skambant geriausiai muzikai, ir kartu suteikti progą vienoje vietoje pasmalsauti ir paskanauti geriausių šefų Lietuvoje pagaminto maisto, atrasti naujų skonių ir juos įvertinti bei prisijaukinti. Aš be galo didžiuojuosi mūsų komandos pasiekta sėkme, tai daugelio metų ir neprilygstamo komandinio darbo rezultatas. Nėra tinkamesnio meto patirti tai, ką mes turime pasiūlyti, todėl visų, vertinančių kokybę, lauksime šių metų Joninių šventėje“, – sakė Nielsas Peteris
Pretzmannas, „Senatorių pasažo“ restoranų tinklo vadovas ir „Farm On Fire“ festivalio autorius.
Festivalio organizatorius D. Laukys atskleidė, kad šiais metais festivalyje bus gausesnis įvairaus maisto pasirinkimas. „Kadangi pernai po festivalio daug ir nuoširdžiai bendravome su mūsų lankytojais, jau žinome jų norus ir pageidavimus, todėl šiemet esame pasiruošę paįvairinti gastronominių skonių pasirinkimą. Galiu užtikrinti, kad šiemet bus net penkis kartus didesnis maisto pasirinkimas. Maisto atžvilgiu festivalis tikrai bus išskirtinis – svečiams pasiūlysime ne tik gatvės maisto (street food), tradicinius, visų mėgstamus patiekalus, bet ir galimybę pasimėgauti plačiu asortimentu gurmaniškų užkandžių, keptų ant atviros ugnies, Heirloom stiliumi kepama mėsa bei puikiais kepiniais. Tai puiki proga supažindinti lankytojus su gera virtuve ir „Senatorių pasažo“ – „Nineteen18“, „14 Horses“ ir „RedBrick“ – restoranų komandos kūriniais.
Šiemet festivalyje „Farm on Fire“ prie vienų iš geriausių Lietuvos šefų komandos narių J. Misiaus ir A. Kubiliaus jungiasi mėsos meistras iš Danijos Nikolajus Hansenas ir islandas šefas A. I. Bjarkasonas.
Veiks septynios skirtingo maisto stotelės
Festivalyje veiks net septynios skirtingo maisto zonos. Dvi iš jų – tai „Heirloom Fire“ atviros ugnies zonos. Pirmoje bus galima paragauti ant iešmų skrudintos kiaulienos ir jautienos. Antroje – paskanauti specialiuoju būdu ant grandinės skrudinto viščiuko ir žarijose (kaip iškylose) keptų bulvių. Prie mėsos bus siūlomos žalios salotos, pagamintos iš šviežių, ekologiškų daržovių, užaugintų čia pat, „Farmers Circle“ ūkyje.
Trečioje maisto zonoje, pavadintoje „Bakers by Grudas“, bus laukiami visi kavos mėgėjai ir smaližiai. Čia bus galima pasimėgauti Įvairių rūšių aukščiausios kokybės kava, unikaliais, pagal daniškus receptus keptais kepiniais. Mažųjų festivalio dalyvių lauks kvepianti cukraus vata ir gardūs vaikiški kokteiliai, minkšti rankų darbo ledai bei zefyrai.
Festivalyje taip pat veiks grilio stotelės „Burgers by Muu“, gatvės maisto gerbėjų lauks geri, daugeliui pažįstamo skonio firminiai „Senatorių pasažo“ burgeriai, taip pat jautienos kepsniai ir lengvai skrudinta žuvis. „Sausages by 14horses“ stotelėje galės užkąsti tie, kurie mėgsta tikrą gatvės maistą, nes čia jų lauks „Frankfurto“ ir kitos dešrelės, įvairūs dešrainiai, skrudintos bulvytės ir kiti gardumynai.
„Sandwiches by 14horses“ pavadintoje maisto zonoje bus galima paskanauti įvairių skonių firminių ir vegetariškų paninių, paskanintų šviežiomis „Leafood“ vertikaliame ūkyje užaugintomis salotomis.
„Bagels by Nineteen18“ stotelėje lauks trijų rūšių, išskirtinio recepto beigeliai, atkeliaujantys tiesiai iš „Michelin„ žvaigždės apdovanojimą pelniusio „Nineteen18“ restorano degustacinio meniu. Receptas patobulintas „Farm on Fire“ festivalio lankytojams.
Stotelėje „Traditionals by 14horses“ lankytojai galės paragauti ekologiškų šaltibarščių, vietoje keptų bulvinių blynų.
Restoranas „Red Brick“ ir jo šefas Arnor Ingi Bjarkasonas su komanda, pelnę prestižišką „Michelin Green star“ apdovanojimą, šiemet rūpinsis garbingais (VIP) festivalio svečiais. „Red Brick“ zonoje jie galės vaišintis įvairiais gurmaniškais užkandžiais, taip pat atsipūsti nuo festivalio šurmulio.
„Planuoju kaip koks burtininkas sumažinti restorano meniu ir vietoj jų paruošti 1012 mažų vieno kąsnio užkandžių, kuriais galės mėgautis VIP svečiai. Maždaug septynis aštuonis sūrius skirtingų skonių vieno kąsnio užkandžius ir du ar tris saldžius patiekalus. Taip pat turėsime ir putojančių gėrimų, įvairių vynų. Tad jeigu įprastai turime penkiolikos patiekalų degustacinį meniu, tai festivalyje viską sumažinsime į vieno kąsnio užkandžius, kad svečiai galėtų susipažinti su mūsų virtuvės braižu ir patirti tai, ką įprastai siūlome savo restorano svečiams. Pažadame, kad bus visko: ir mėsos, ir daržovių. Užkandžiai tiks tiek visavalgiams, tiek vegetarams. Bet svarbiausia – visi patiekalai bus gaminami iš vietinių, ūkyje auginamų produktų“, – apie išskirtinį meniu pasakojo islandas šefas, kuris prasitarė, kad labai mėgsta lietuvišką virtuvę, o Jonines panašiai švęsdavo ir Islandijoje. Pas mus tokie festivaliai nevyksta Joninių proga, tačiau labai populiarūs yra draugų susibūrimai, per kuriuos ant grotelių kepame mėsą, žuvį ar daržoves, vaišinamės įvairiais gėrimais ir tiesiog klausydami geros muzikos linksminamės.“
Šiemet, kaip ir pernai, festivalio gurmaniškos dalies vinis bus „Heirloom Fire“ archajišku stiliumi kepama mėsa. Šios idėjos iniciatorius – iš Danijos į Lietuvą atvykęs mėsininkas N. Hansenas. „Esu mėsos meistras, todėl garantuoju puikią, unikalią gastronominę patirtį. Mano užduotis, kad festivalio dalyviai paragautų tikros, senuoju „Heirloom Fire“ stiliumi keptos mėsos. Šis būdas unikalaus dėl savo natūralumo ir leidžia patirti tą skonį, kuriuo mėgavosi mūsų protėviai. Atvirame lauže lengvai keptos mėsos skonis tikrai yra ypatingas, nes taip pagaminta tiek kiauliena, tiek jautiena skleidžia unikalų ugnies ir dūmo kvapą, yra sultinga, švelnaus skonio, kurio jokiu kitu gaminimo būdu neatkartosi“, – sakė N. Hansenas.
Vyks ir daugiau tradicinių Joninių šventės pramogų
Dieną festivalyje veiks Joninių gėrybių miestelis, amatininkų dirbtuvės, mažiesiems bus įrengtos specialios vaikų zonos, kuriuose dirbs animatoriai, visą dieną vyks programa.
Taip pat vyks tvarumo konferencija, kurią organizuoja „Sustain Academy“. Konferencijoje geriausi tvarumo srities ekspertai ir specialistai dalinsis savo patirtimi, naujausiais tyrimais ir įžvalgomis šia tema.
Pagal senąsias Joninių tradicijas vyks ugnies ceremonijos – aukuro įžiebimas, visi norintieji galės išmokti taisyklingai nusipinti tradicinį Joninių gėlių vainiką ir palydėti saulę. Ištvermingiausieji bus kviečiami vidurnaktį ieškoti paparčio žiedo ir, žinoma, pasitikti saulę. Festivalio metu skambės tradicinės lietuvių liaudies sutartinės.
Taip pat dalyvių laukia brolių menininkų Kęstučio ir Vytauto Musteikių, žinomų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, specialiai šiam festivaliui sukurtas įspūdingas vakaro ugnies šou – liepsnojančios kelių metrų Joninių skulptūros, simbolizuojančios Joninių laužus.
Vakarinėje festivalio „Farm on Fire“ dalyje koncertuos legendiniai Lietuvos muzikantai: Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Povilas Meškėla su roko legendomis „Trys tūzai“ ir kiti. Atlikėjai surengs atskirus, specialiai šiam Joninių festivaliui pritaikytus koncertus, per kuriuos skambės ir jų naujos dainos, ir seni geri šlageriai. Festivalio organizatoriai tikisi, kad šiemet, kaip ir pernai, visi dalyviai Jonines švęs ir linksminsis tvariai bei sąmoningai. Kaip ir praėjusiais metais, festivalis skaičiuos savo CO2 emisijas. Šiemet festivalyje laukiami ir augintiniai.
![](/img/dmn-pr-kd.png)
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Koldūnų šventę Radži prisimins ilgai: koncerto metu užpuolė gerbėja1
Ne paslaptis, kad koncertų metu atlikėjams dažnai nutinka daug kurioziškų ir itin nemalonių situacijų. Tai nutiko ir dainininkui Radži Aleksandrovičiui, kurį per Koldūnų šventę Viduklėje gerbėja, užlipusi ant scenos, ėmė bučiuot...
-
Atskleidė: kiek pinigų uždirbo V. Siegel?2
Verslininkė Viktorija Siegel – viena sėkmingiausių nuomonės formuotojų Lietuvoje. Ataskaitose, pateiktose Juridinių asmenų registrui, moteris nurodo, kad per 2023 m. jos vadovaujama mažoji bendrija generavo daugiau nei 5 mln. eurų pajamų. Gryna...
-
Rusijos spauda skelbia, kad K. Westas lankosi Maskvoje: jo vizitas paskatins naują tendenciją?12
Rusijos spauda skelbia, kad reperis Kanye Westas lankosi Maskvoje. Teigiama, kad jis atvyko į privatų vakarėlį, manoma, kad į Rusiją privačiu lėktuvu jis atskrido apsilankyti savo bičiulio, rusų dizainerio Gošos Rubčinskio (Gosha Rubchinskiy)...
-
Festivalyje – netradicinis lietuvių linksminimasis: minioje skraidė biotualetas5
Socialinius tinklus drebina radijo laidų vedėjo, muzikanto Mariaus Berenio pasidalintas vaizdo įrašas iš metalo muzikos festivalio Lietuvoje, kuriame užfiksuotas neeilinis įvykis, rekordiškai greitai surinkęs milijonines peržiūras ...
-
O. Pikul: iki 1000 eurų per mėnesį grožiui – normalu28
Puikios verslininkės Oksanos Pikul išvaizdos galėtų pavydėti ir gerokai jaunesnės moterys. Jos veide kas žymių nepaliko, o kūno formos liko tobulos. Pati moteris sako, kad tam, kad išlaikytų nepriekaištingą išvaizdą, gro...
-
Pažaislyje skambės gražiausios „ABBA“ dainos16
2024 m. liepos 3 d. 19 val. koncertų cikle „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ – trys balsingosios scenos karalienės – Vaida Genytė, Aistė Pilvelytė ir Rūta Ščiogolevaitė kviečia paklausyti kultinės švedų grup...
-
Kunigas R. Doveika Paberžėje: laisvoje šalyje kausto baimė kalbėti23
Paskutinį birželio sekmadienį viename sakraliausių Lietuvos kampelių – Paberžėje, sielas stiprinančia malda bei dvasią pakylėjančia klasikine muzika suskambo pirmasis jau vienuoliktą kartą rengiamo Tarptautinio Paberžės festivalio, skirto ...
-
I. Stonkuvienė triukšmingai atšventė gimtadienį: prakalbo apie amžių ir pokyčius savo gyvenime4
„Kiekvienas gimtadienis man yra pokyčių bei naujų patirčių metas. Per 38-erius metus išmokau save priimti tokią, kokia esu, nebesivaikyti kitų nuomonių ir komentarų, vertinti tai, ką turiu“, – savo renginyje Tauragėje, skirt...
-
„Tėvų lygos“ vedėjas P. Ambrazevičius: tėvai bijo labiau nei vaikai1
Kasmet didėjanti LRT „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ auditorija šią vasarą pakvietė suremti protus ir tėvus. Ilgametį šio žaidimo vedėją Robertą Petrauską pakeitė komikas, diplomuotas politologas, knygų vertėjas ir int...
-
Vestuvių vedėjai – apie švenčių be alkoholio iššūkius: Laimute, kur čia galima degtinės nusipirkti?8
Vasara – vestuvių sezonas. Patyrę švenčių vedėjai galėtų pasakoti įsiminusias istorijas vieną po kitos – juk kiekvieni jaunieji skirtingi, su savais nuotykiais ir pasirinkimais. Laidoje „Šeškinės 20“ profe...