Pereiti į pagrindinį turinį

Festivalyje "Operetė Kauno pilyje" – operos ir šansonos

2010-07-02 09:33
Festivalyje "Operetė Kauno pilyje" – operos ir šansonos
Festivalyje "Operetė Kauno pilyje" – operos ir šansonos / Gedimino Bartuškos nuotr.

Šį savaitgalį festivalio "Operetė Kauno pilyje" koncertų viešnia – prancūzų muzika ir būrys garsių svečių.

Pirmo vakaro programoje susirinkusieji išgirs romantinių operų fragmentus. Gražiausias arijas ir ansamblius dainuos žymūs Lietuvos operos meistrai: Virgilijus Noreika, Kęstutis Alčauskis, Algirdas Janutas, Ieva Prudnikovaitė, Sandra Janušaitė, Raimondas Baranauskas, Edmundas Seilius, Raminta Vaicekauskaitė, Merūnas Vitulskis, Mindaugas Zimkus, Kristina Zmailaitė.

Operos gerbėjai turės dar vieną progą išgirsti garsųjį Latvijos bosą, teatro "La Scalla" ir kitų Europos prestižinių operos teatrų solistą Romaną Polisadovą. Kaip ir praėjusį savaitgalį susirinkusiuosius žavės viešnia iš Prancūzijos – lyrinis sopranas Alketa Cela ir kontrtenoras iš Azerbaidžano Aleksejus Spirinas.

"Pastaraisiais metais jis lanko žymiausių Lietuvos operos dainininkų ir pedagogų Vytauto Juozapaičio ir Sigutės Stonytės pamokas, o balsas jo – Dievo dovanotas", – scenos žvaigždei pagyrų negailėjo viena festivalio organizatorių Laimutė Kuzmickaitė-Milašienė.

Koncerte kauniečiai išgirs ir žymųjį rusų violončelininką Sergejų Rolduginą. Prancūzų operos vakare diriguos Julius Geniušas, Jonas Janulevičius ir svečias iš Vokietijos Bernhardas Epsteinas.

Liepos 5-ąją Kauno pilies pašonėje skambės prancūzų autorių lengvųjų sceninių veikalų fragmentai: melodijos iš nuotaikingųjų IX ir XX a. pradžios operečių, populiariausios melodijos iš visą pasaulį pakerėjusių šiuolaikinių miuziklų, kino filmų.

"Juk būtent Prancūzijoje ir gimė jaunesnioji operos sesuo", – šyptelėjo L.Kuzmickaitė-Milašienė. Neliks nuvilti ir garsiųjų prancūzų šansonų gerbėjai. Pastarąsias publikai pateiks pripažinta šio žanro atlikėja Rasa Rapalytė. Kauniečiams koncertuos Rusijos ir Europos šalių jaunimo simfoninis orkestras ir būrys garsiausių Lietuvos atlikėjų.

"Laukiame jūsų. Bilietų į koncertus juk nereikia pirkti. Kol galime – pasidžiaukime tyru oru ir muzika po atviru dangumi", – melomanus viliojo L.Kuzmickaitė-Milašienė.


KAS: Prancūzų operos vakaras.

KUR: Kauno pilies prieigose.

KADA: liepos 4 d. 20 val.

KAS: Prancūzų muzikos vakaras: nuo operetės iki chanson.

KUR: Kauno pilies prieigose.

KADA: liepos 5 d. 20 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų