Pereiti į pagrindinį turinį

Filharmonijoje – jauno rusų pianisto rečitalis

2009-02-04 09:00
Filharmonijoje – jauno rusų pianisto rečitalis
Filharmonijoje – jauno rusų pianisto rečitalis / Organizatorių archyvo nuotr. Sugrįžimas: Lietuvos klausytojams M.Kultyševas pristato naują programą, kurioje – rusų ir prancūzų kompozitorių kūriniai.

Nepraėjus nė metams nuo pirmo pasirodymo Lietuvos muzikos scenoje, jaunas, bet jau viso pasaulio koncertų salėse laukiamas rusų pianistas Miroslavas Kultyševas vėl užsuko į mūsų šalį.

Surengęs rečitalius Klaipėdos ir Kauno klasikinės muzikos gerbėjams, ryt 23 metų solistas pasirodys Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje. M.Kultyševas atliks naują programą, kurioje skambės Maurice'o Ravelio, Sergejaus Prokofjevo ir Césaro Francko muzika.

Groti fortepijonu M.Kultyševas pradėjo šešerių. Jau po ketverių metų, būdamas vos dešimties, pianistas debiutavo didžiojoje scenoje – kaip solistas grojo su Sankt Peterburgo simfoniniu orkestru. Išskirtinių gabumų jaunąjį pianistą kritikai jau tada lygino su Wolfgangu Amadeusu Mozartu.

2007 m. M.Kultyševas tapo Maskvoje vykusio XIII tarptautinio Piotro Čaikovskio konkurso laureatu. Kaip tik šis laimėjimas jam atvėrė duris į garsiausias pasaulio scenas. Jaunas pianistas vadinamas klasikinės muzikos sensacija, jo pasirodymai pritraukia pilnas sales klausytojų ir sulaukia muzikos kritikų liaupsių.

Vien pernai atlikėjas koncertavo Vienos "Musikverein", Montreux festivalio, Zalcburgo "Mozarteum", Maskvos konservatorijos ir Sankt Peterburgo filharmonijos salėse. Šiais metais su orkestru jis jau pasirodė Pietų Korėjoje ir Japonijoje.

M.Kultyševo koncertuose visada tvyro nepaaiškinama energija. "Nuo pirmų jo išgautų garsų salėje įsivyrauja mirtina tyla ir prasideda muzikos magija, užhipnotizuojanti visus klausytojus", – prisiminimais apie buvusius atlikėjo koncertus Lietuvoje dalijosi koncerto organizatoriai – viešoji įstaiga "Naujoji muzikų karta".


VIETA: Lietuvos nacionalinė filharmonija.

LAIKAS: vasario 5 d. 19 val.

KAINA: 50–70 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų