Pereiti į pagrindinį turinį

Filmą apie Wh. Houston kuria „Paskutinio Škotijos karaliaus“ režisierius

Filmo „Paskutinis Škotijos karalius“ režisierius Kevinas MacDonaldas sukurs dokumentinį filmą apie popmuzikos legendą Whitney Houston, praneša „Hollywood Reporter“.

Scanpix nuotr.

Amerikiečių dainininkės ir aktorės Wh. Houston, mirusi 2012-aisiais, gyvenimas, kupinas klystkelių, ir svaiginanti karjera išties įkvepia ne vieną režisierių, visgi iki šiol jie privengė imtis jos įamžinimo kino ekrane. Fenomenalios dainininkės gyvenimo kelias atgims K. MacDonaldo dėka.

Režisierius išgarsėjo dokumentiniu filmu „Kartą rugsėjį“ („One day in September“), kuris 2000 metais gavo „Oskarą“ kaip geriausias dokumentinis filmas. Jo pasiekimų bagaže – ir tokie filmai kaip „Paskutinis Škotijos karalius“ ir „Tikroji padėtis“. K. MacDonaldas taip pat pelnė ne tik kino kritikų, bet ir legendinio muzikanto Bobo Marley gerbėjų pagarbą sukūręs dokumentinį filmą apie šios muzikos žvaigždės gyvenimą ir asmenybę.

Pati Wh. Houston taip pat pažino kino pasaulio spindesį. Ji išgarsėjo vaidmeniu filme „Asmens sargybinis“ (1992 m.), o jame skambėjusi daina „I Will Always Love You“ iki šiol renkama į geriausių meilės dainų topus. Wh. Houston filmografijos sąraše - „Pastoriaus žmona“,  miuziklas „Sparkle“ („Kibirkštis“).

Beje, K. MacDonaldas – ne pirmas režisierius, kuris imasi kurti filmą apie Wh. Houston. Šiuo metu dokumentinę juostą apie garsiąją dainininkę kuria ir režiseirius Nickas Broomfieldas, 2007-aisiais San Sebastiano kino festivalyje pelnęs apdovanojimą už filmą „Battle for Haditha“.

Wh. Houston mirė 2012 metų vasario 11 dieną, kuomet jai buvo 48-eri. Iš viso ji per savo karjerą yra pelniusi net 415 įvairių apdovanojimų, svarbiausi jų: 2 „Emmy“, 6 „Grammy“, 30 „Billboard Music“, 22 Amerikos muzikos apdovanojimai ir kt. Dainininkė palaidota vasario 18 d. Naujajame Džersyje (JAV), iš kur yra kilusi, šeimos kape šalia savo tėvo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų