Pereiti į pagrindinį turinį

Filmas apie nepamirštamą žygdarbį nesensta

2009-07-21 23:59
Įspūdis: žiūrovai pripažino, kad „Skrydžio per Atlantą“ kūrėjams pavyko atkurti autentišką dramatiškųjų 1933 m. įvykių aplinką ir atmosferą.
Įspūdis: žiūrovai pripažino, kad „Skrydžio per Atlantą“ kūrėjams pavyko atkurti autentišką dramatiškųjų 1933 m. įvykių aplinką ir atmosferą. / Leidėjų archyvo nuotr.

Režisieriaus Raimondo Vabalo istorinę dramą "Skrydis per Atlantą", bendrovės "Lietuvos kino" duomenimis, yra matęs kone kas penktas Lietuvos gyventojas (647 tūkst. žiūrovų).

O dabar pamatyti populiariausią per visą lietuviško vaidybinio kino istoriją filmą galės pamatyti visi likę šalies gyventojai. Ir žiūrėti jį gerbėjai galės kad ir kasdien – praėjusią savaitę, minint 76-ąsias Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metines, filmas "Skrydis per Atlantą" išleistas DVD formatu.

"Manau, "Skrydis per Atlantą" – geriausias Lietuvoje sukurtas istorinis patriotinis filmas. Abejoju, ar per ateinantį dešimtmetį mūsų šalyje bus sukurtas geresnis šio žanro filmas", – teigė kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Kino vertintojai sutaria, kad šiame dar 1983 m. sukurtame filme puikiai pavyko atkurti istorinius faktus. Svarbu ir tai, kad, vaizduojant herojų skrydį per vandenyną, buvo išvengta patetikos. Kritikai pabrėžia, kad šiame filme ryškius herojus sukūrė aktorius ir režisierius Remigijus Sabulis (vaidino S.Darių), ir teatro režisierius Eimuntas Nekrošius (vaidino S.Girėną).

"Ir filmas, ir jo herojai tapo mitiniai. Lietuvoje nėra sukurta kito tokio filmo apie istorines asmenybes. Šioje kino juostoje ne tik detaliai atspindimi autobiografijos faktai, bet ir puikiai perteikiami pagrindinių herojų jausmai", – gyrė šį kūrinį ir kino kritikas Skirmantas Valiulis.

"Skrydžio per Atlantą" kūrėjams net ir turint skurdų biudžetą pavyko įtikinamai atkurti autentiškus vaizdus. Žiūrovai nukeliami ir į Jungtines Valstijas.

"Šis filmas DVD formatu išleidžiamas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio proga. Džiaugiamės, kad su šiuo vyresnės kartos pamėgtu kino kūriniu dabar galės susipažinti ir jaunesni žiūrovai", – teigė bendrovės "Acmefilm" Video skyriaus rinkodaros vadovas Ernestas Žiaukas.


Auksinė kolekcija

DVD formatu pasirodęs filmas "Skrydis per Atlantą" – jau septintas Auksinės lietuviško kino kolekcijoje, kurią kino platinimo bendrovė "Acmefilm" leidžia su Lietuvos kino studija. Iki šiol šioje serijoje išleista režisieriaus Arūno Žebriūno juosta "Velnio nuotaka", Marijono Giedrio istorinė drama "Herkus Mantas", Algirdo Dausos ir Almanto Grikevičiaus filmas "Jausmai", Arūno Žebriūno kino juosta "Gražuolė", Raimundo Banionio vaidybinės juostos "Mano mažytė žmona" ir "Vaikai iš "Amerikos" viešbučio".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų