Filmas „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“: atgis būtybės su troškimu žudyti

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, rugpjūčio 9 dieną, šalies kino teatrus pasieks tikras delikatesas siaubo filmų mėgėjams – naujausias pripažinto Holivudo vizionieriaus Guillermo del Toro filmas „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“.

Juosta sukurta pagal JAV itin populiarią rašytojo Alvino Schwartzo trijų knygų seriją tuo pačiu pavadinimu ir, kaip žada pats scenarijų kūręs kino genijus, žiūrovų atmintyje liks ilgam: „Tokias giliai įstringančias istorijas galima palyginti su dantų pasta. Kai ją išspaudi iš tūbelės, atgal nebesugrūsi. Taip ir šis filmas – kartą pamatę, „atmatyti“ jo jau nesugebėsite.“

Tai, kad G. del Toro moka labai įtaigiai pasakoti šiurpias istorijas, įsitikino tie, kurie jau matė garsiausius jo darbus – „Pano labirintą“, „Pragaro vaikį“ ar „Ugnies žiedą“. Kurdamas „Šiurpias istorijas pasakojimui tamsoje“, dviejų „Oskarų“ laimėtojas drauge su režisieriumi Andre Øvredaliu veiksmą perkėlė į 1968-uosius, nes šis laikotarpis filmui suteikė dar daugiau tamsos.

Stop kadras

„Tuo metu valdžia mums pasakojo pasakas, daug melavo, todėl labai simboliška ten grįžti su šiurpiomis istorijomis. Tada nebuvo „Google“ ir mobiliųjų telefonų, tai leido veikėjus dar labiau izoliuoti nuo likusio pasaulio. Bet įdomiausia tai, kad praeitį mums pavyko suderinti su dabartimi – sukūrėme neįtikėtinus vizualinius sprendimus, panaudojome naujausias technologijas. Pati tema aktuali ir šiais laikais – pasakojimai, paskalos yra labai destruktyvus dalykas ir gali greitai sugriauti gyvenimus“, – pasakoja G. del Toro.

Filmas „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“ pasakoja apie tai, kaip ieškodama aštrių pojūčių, grupelė paauglių užklysta į didžiulį apleistą namą, kur suranda senovinę ranka parašytą knygą. Sužavėti paaugliai iškart pasineria į knygoje surašytas šiurpą keliančias istorijas.

Stop kadras

Galiausiai jie suvokia, kad tose istorijose minimų aukų vardai stebuklingai sutampa su jų pačių vardais. Pirminę reakciją – kad tai „nerealu“ ir „kieta“ – netrukus pakeičia sutrikimas, šokas ir tikras siaubas, nes šiurpios istorijos viena po kitos tampa realybe. Senos knygos puslapiuose įkalintos kraupios ne šio pasaulio būtybės atgyja su vieninteliu troškimu: žudyti.

Kuo baigsis istorija ir ar po filmo nuo šiol žmonės bijos miegoti tamsoje, bus galima sužinoti jau nuo rugpjūčio 9 dienos, kai šalies kino ekranuose pasirodys naujausias G. del Toro siaubo filmas „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

BABA WANGA

BABA WANGA portretas
Daugiau tokių filmų tai noras žudyti pasipils kaip Amerikoj. Dar padalinkite ir priemones t.y. darbo įrankius. O tai dabar reikia savo nuosavas rankad ir kojas naudoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių