Pereiti į pagrindinį turinį

Filmo „Aukšta klasė“ žiūrovai kviečiami į 1975-ųjų Londoną

2016-04-18 08:17
DMN inf.

Vis didesnį nuomonių, apkalbų, meilės ir neapykantos šleifą paskui save velkantis filmas „Aukšta klasė“ (angl. „High-Rise“) – pakeliui į kino teatrus Lietuvoje.

Britų rašytojo Jameso Grahamo Ballardo romanas, remiantis kuriuo ir buvo sukurtas filmas, ilgą laiką buvo įvardijamas vienu geriausių niekuomet neekranizuotų kūrinių ir įtraukiamas į privalomų režisuoti knygų sąrašus.

Tokios misijos ėmėsi režisierius Benas Wheatley. „Ieškojau naujo projekto, tačiau mano akiratyje nebuvo nieko, kas patiktų. Vieną dieną namuose mano žvilgsnį patraukė ant lentynos stovinti knyga „Aukšta klasė“, paauglystėje buvusi mėgstamiausiu kūriniu. Pagalvojau – „Po velnių, kodėl niekas iki šiol jos neekranizavo?“ ir ryžausi veikti“, - pirmąsias mintis apie filmą prisimena B. Wheatley.

„Iki šiol dirbdavau su scenarijais, kuriuos tiesiog gaudavau priimdamas pasiūlymą režisuoti filmą. Pradėjęs galvoti apie „Aukštą klasę“ nusprendžiau, jog galiu sau leisti įsigyti šios knygos licenziją ir dirbti su tokiu scenarijumi, kokio tik norėsiu“, - pasakojo režisierius.

Ilgametę darbo televizijoje patirtį sukaupęs B. Wheatley į filmo gretas priviliojo aktorių žvaigždyną, kurio pavydėtų net ir patyrę kino grandai - vaidmenis čia atlieka būsimuoju Džeimsu Bondu įvardijamas Tomas Hiddlestonas, vaidmeniu „Hobito“ serijos filmuose išgarsėjęs Luke'as Evansas, Jeremy Ironsas, Sienna Miller ir „Nimfomanės“ žvaigždė Stacy Martin. „Kvailiams kartais sekasi“, - į klausimą kaip pavyko suburti tokį kolektyvą atsako saviironijos nestokojantis režisierius B. Wheatley.

Filmo „Aukšta klasė“ siužetas žiūrovą nukelia į 1975-ųjų Londoną. Kultinis architektas (akt. J. Ironsas) virš Temzės krantų suprojektuoja įspūdingą dangoraižį. Statinys, apimantis sporto klubus, parduotuves ir net pradinę mokyklą, virsta uždara bendruomene, kurios nereikia palikti – juk čia yra viskas, ko reikia prabangiam gyvenimui. Netrukus dangoraižis sulaukia naujojo gyventojo – gydytojo Roberto Lengo (akt. T. Hiddlestonas), kurio akyse statinio gyventojų elgesys ima keistis. Subūrę bendruomenę, kurioje galioja savos taisyklės, gyventojai netrukus ima nuobodžiauti - koją kiša tarpusavio konkurencija ir aštrių pojūčių trūkumas, sulig kiekviena diena bloginantis situaciją. Nebaudžiami, atsakomybės jausmą praradę gyventojai netrukus pradeda maištauti, apnuogindami juodžiausius savo sielos užkaborius, o jaunasis gydytojas atsiduria pačiame chaosu virtusių įvykių epicentre.

Filmas „Aukšta klasė“ kinuose – nuo balandžio 29 d.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų