Freya Alley pristato naują dainą „Nieko kito“: žodžiai tiesiog liejasi iš pačių giliausių klodų

Lietuvos publiką vis dažniau savo kūryba džiuginanti ir Londone kurianti atlikėja Freya Alley grįžta su nauju kūriniu „Nieko kito“. Daina pasakoja, kaip gyvenimas ne visada susiklosto taip, kaip tikimės ar svajojame. Dainos žodžiuose slypi prisiminimai apie praradimus ir skausmą, kurie virsta grožiu – tarsi iš skausmo žemės išaugusios gėlės.

Nacionalinėje Eurovizijos scenoje Freya Alley dalyvavo su daina „Serenade“, o vasarišku nerūpestingumu skambėjusi „Medus“ sulaukė daug klausytojų dėmesio. Naujame kūrinyje atlikėjos skambesys, pop muzika ir stilinga elektronika įgauna daugiau rudeniško sodrumo.

„Nieko kito“ melodija – gilesnė ir brandesnė. Dainoje juntamas ilgesys ir švelnumas, atsispindi kūrinio frazėje „kai žvaigždės tyliai krito, nenorėjau nieko kito, tik tavęs“.

Freya Alley. Pranešimo siuntėjų nuotr.

Nors ilgą laiką nekūriau savo kalba, nustebau, kaip natūraliai žodžiai tiesiog liejasi iš pačių giliausių klodų.

Vilniuje gimusi, tačiau didžiąją muzikinės karjeros dalį Jungtinėje Karalystėje kurianti Freya Alley džiaugiasi atrandanti vis daugiau klausytojų gimtinėje: „Jaučiu, kaip mano lietuviška kūryba rezonuoja su klausytojais. Nors ilgą laiką nekūriau savo kalba, nustebau, kaip natūraliai žodžiai tiesiog liejasi iš pačių giliausių klodų. Labai džiaugiuosi, kad vis dažniau pasirodau Lietuvoje. Šią vasarą dalyvavau įvairiuose renginiuose, festivaliuose, miesto šventėse. Taip malonu, kad singlas „Medus“ rado vietą klausytojų širdyse, tad labai laukiu „Nieko kito“ premjeros,“ – pristatydama kūrinį sakė atlikėja.

Pasak kūrėjos, šių metų Eurovizija „namuose“ taip pat buvo labai svarbi patirtis: „Eurovizija visiškai „nunešė stogą“ ir atskleidė daug vidinių dalykų. Pamačiau stipriąsias ir silpnąsias savo puses, kur dar turiu tobulėti, o kur jau galiu atsipalaiduoti. Atsiskleidė netgi pasąmoninės programos, į kurias niekada nebuvau atkreipusi dėmesio. Eurovizija yra tikra patirties ir emocijų bomba. Manau, jei pajusiu, kad turiu tinkamą dainą ir žvaigždės susidėlios palankiai, sudalyvaučiau vėl,“ – apie galimybę dar kartą išbandyti savo jėgas „Eurovizijoje“ kalbėjo atlikėja.

Freya Alley daina „Nieko kito“ nuo rugsėjo 20 d. pasiekiama visose muzikos klausymo platformose:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių