G. Savicko atostogos – pusantro tūkstančio eurų už pusantros paros Nidoje ir nemokami šernai

„Aš jaudinuosi prieš kelionę, kaip ir kiti 99 procentai žmonių, kurie užtrenkia namų duris ir galvoja, ar viską pasiėmė. Kartą aš esu pamiršęs pasiimti lagaminą iš oro uosto“, –  juokėsi Rimvydas Širvinskas-Makalius ir įvardino absurdiškai nereikalingus daiktus, kuriuos į kelionę pasiima jo klientai. Tarp jų – pavyzdžiui, pusšimtis lojalumo kortelių ir ... garažo raktai. 

„Porą kartų esu pamiršęs pasą“, – guodėsi Giedrius Savickas ir klausė Makaliaus patarimo.

„Toje vietoje, kurioje yra pasas, pasidėkite batą, vis tiek be antro bato neišeisite, taip prisiminsite ir pasą“, – patarė Makalius.

R. Širvinskas-Makalius yra vienas lyderiaujančių pigių kelionių internetu pardavėjų ir augantis kelionių organizatorius. Daugelis jam pavydi, kad savo hobį sugebėjo paversti darbu, kuris ne tik neša pelną, bet ir džiaugsmą jo gyvenime.

Aistrą kelionėms R. Širvinskas atrado dar pačioje jaunystėje.  Jau tada jo didžiausias noras buvo keliauti, o tai paskatino labiau domėtis kelionių planavimu ir jų įgyvendinimu.

LNK nuotr. 

„Kai už kelionės planavimą prašydavau tik arbatpinigių, užsidirbdavau daugiau, nei paskui, paprašydamas 15 litų už paslaugas“, – pradžią prisiminė Rimvydas. 

„Man buvo labai įdomu skaityti kitų žmonių kelionių įspūdžius. Pats neturėjau galimybių planuotis kelionių ir keliauti. Buvau buvęs Latvijoje, ir buvau buvęs Slovakijoje, pirmą kartą gyvenime skridau lėktuvu į Tunisą. Žinojau, iš ko susideda tos kelionės, bet man labai įdomu buvo jomis domėtis. Visus metus taupydavau savo kišenpinigius, atsisakydavau savo gimtadienio dovanų tam, kad galėčiau išvažiuoti“, – prisiminimais dalinosi Makalius.

Laikui bėgant žinomas kelionių planuotojas suprato, kad ne pati kelionė, o kelionės planavimas yra pats didžiausias malonumas. Nuo tada Makalius į tai pradėjo žiūrėti ne tik kaip į hobį, bet ir norėjo padėti kitiems žmonėms susikurti savo svajonių kelionę. „Žinot, kai ta kelionė yra taip ilgai laukta ir įvyksta kartą per metus, tu stengiesi domėtis, kaip gi čia galima būtų pigiau viską pasidaryti. Mano tėvai nebuvo keliaujantys žmonės, mano puikia bendrakeleive tapo teta, tėčio sesuo ir kartą per metus mes kažkur išvažiuodavome. Ir aš skaitydavau žmonių patarimus, kaip sutaupyti. Ir supratau, kad man yra įdomiau pats kelionės laukimas ir  jos planavimas negu važiuoti į kelionę“, – pasakojo verslininkas.

„Brolis turi 1,5 tūkstančio eurų ir visada nori į Turkiją. Tada ten eina, valgo, valgo, geria, geria, bloga būna, bet septintą ryto vėl eina valgyti, kad atmuštų pinigus“, – juokėsi Darjušas Lavrinovičius.

LNK nuotr. 

„O aš už 1,5 tūkstančio važiuosiu pusantros dienos į Nidą“, – apie savo vasaros planus juokaudamas sakė G. Savickas. 

Tuo metu Makalius įvardijo savo brangiausią kelionę. „Brangiausia – ne pinigais, o įspūdžiais, buvo Kenija ir safaris, buvo gaila mokėti tiek pinigų, tai jau penkiaženklė suma. Bet ji tikrai atsipirko. Man patinka, kai gyvūnai būna laisvėje, o žmogus juos stebi uždarytas“.

„O Nidoje šernai – nemokamai“, – erzino G. Savickas. 

Tačiau Rimvydas prisipažino, kad prieš keletą metų patyrė keliavimo perdegimą. „Šri Lankoje, nacionalinio parko safaryje vijomės dramblių kaimenę, tuomet 60 dramblių išėjo į plyną lauką, keliautojai sako – tai gražiausia gyvenimo akimirka. O aš įlindau į telefoną ir matau, kad mano draugai Vilniuje susitinka. Pagalvojau, viską atiduočiau, kad dabar būčiau su draugais, o ne su drambliais“. 

Dar daugiau istorijų iš R. Širvinsko-Makaliaus gyvenimo ir kelionių jau šį trečiadienio vakarą, 20 val. laidoje „Šeškinės 20“ per LNK.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Nukopijavo iš kitų dalį maršrutų, o lietuviškos ekskursijos tinka tik turistams rodyti, kurie nieko nežino apie tuos miestus . Ar ne makaliau? Specai tave žino, kad dar ir tavo klientus tenka konsultuoti..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių