Pereiti į pagrindinį turinį

A. Gadžijevo užmojis – bepilotės skraidyklės-padavėjo ir profitrolio duetas

2016-09-08 06:28
DMN inf.

Kiek kartų jums buvo patiektas padėklas su maistu? O kiek kartų jis buvo tiesiog atskraidintas? Utopinės kino juostų realybės vis sparčiau tampa įprasta kasdienybe. Viskas, ko dar nežinojote apie bepilotes skraidykles, jau šiandien renginyje #Switch! – inovatyviai ir gardžiai.

A. Gadžijevo užmojis – bepilotės skraidyklės-padavėjo ir profitrolio duetas
A. Gadžijevo užmojis – bepilotės skraidyklės-padavėjo ir profitrolio duetas / Asmeninio archyvo / Facebook nuotr.

Skraidantys skanėstai

Rugsėjo 8–9 dienomis sostinėje vyksta didžiausias Baltijos šalyse moderniųjų technologijų ir verslumo renginys #Switch!, kuriame šiandien pirmą kartą Europoje bus pristatytos bepilotės skraidyklės-padavėjai, atgabentos tiesiai iš Singapūro. „Ali šokoladinės“ įkūrėjas ir vadovas Ali Gadžijevas susirinksiantiems paruošė dar neragautą, išskirtinai šiam renginiui sukurtą desertą – profitrolį.

Desertas labai primena eklerą – tai tik kiek mažesnis pyragaitis, pripildytas kremo. Į klausimą, kodėl šiam išskirtiniam pristatymui pasirinko būtent tokį skanėstą, Ali atsako klausimu: „Ar žinojote, kad žodis ekleras (pranc. eclair, – red. past.), išvertus iš prancūzų kalbos, reiškia žaibas? Tokios inovacijos kaip bepilotės skraidyklės-padavėjai mane visados žavi. Juolab, kai jas galiu panaudoti konditerijoje ar savo desertų pristatymuose. Jos, kaip ir ši gamtos stichija, – netikėtos, stulbinančios ir efektingos.“

Maisto pramonė be inovacijų – pilka ir nuobodi

„Šie bepilotės skraidyklės-padavėjai, mano akimis, yra išskirtinė inovacija, kurią labai norėčiau išbandyti ir savo renginiuose“, – pripažįsta A. Gadžijevas. – Žinoma, kai maisto pristatyme padavėjas turi bendrauti su kiekvienu svečiu, nes būtina papasakoti apie patį patiekalą, skanėstą, tuomet be realaus padavėjo neišsiversime. Visais kitais atvejais, o ypač, kai susirenka daug žmonių ir sunku praeiti, tokia bepilotė skraidyklė-padavėjas ne tik maistą patieks greičiau, bet, svarbiausia, taps vakaro „vinimi“, – nuomone dalijasi A. Gadžijevas. Pasak jo, tai sprendimas kitokiam renginiui – pasitelkus šviesas, kitus specialiuosius efektus, laukia įsimintinas šou.

Anot A. Gadžijevo, kiekviena inovacija maisto pramonėje yra labai svarbi. O ypač gamyboje. „Žvelgdamas į pradžių pradžią, turiu pastebėti, kad mes buvome kitokios konditerijos pradininkai Lietuvoje. Mūsų siekis buvo iš klasikinio lygmens pereiti į modernų. Visada ieškome naujų sprendimų, kaip pakeisti produktų savybes, išgauti dar ypatingesnį skonį. Siekiame, kad desertas taptų kultūra, pojūčiu, bendravimu, neatsiejamu nuo rankų darbo ir kruopščiai atrinktų produktų.“

Daryti tai, ką labiausiai mėgsti

A. Gadžijevas teigia, kad inovatyvios idėjos gimsta tik dirbant mėgstamą darbą. „Inovacijos – tai viskas apie mėgstamą veiklą ir savęs realizaciją. Nepatikėsite, bet didžioji dalis mano šokoladinėje dirbančių konditerių yra nebaigę konditerijos mokslų – mokytojai, geodezininkai ir kt. Tačiau niekas jiems nesutrukdė pakeisti savo veiklos krypties ir užsiimti tuo, ką mėgsta labiausiai. Patikėkite – tai ypač talentingi darbuotojai“, – atvirai kalbėjo A. Gadžijevas.

Pasak jo, labai dažnai mus dar mažus įspraudžia į rėmus, kurie mums, galbūt, yra visiškai nepriimtini. „Suaugę mes blaškomės, bandome juose įsitekti, nesijaučiame laimingi. Tik nedaugeliui užtenka drąsos palikti viską, kas neteikia džiaugsmo, ir visa galva pasinerti į mėgstamą veiklą, net jeigu reikia pradėti nuo pirmoko lygmens“, – tvirtai įsitikinęs A. Gadžijevas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų