Pereiti į pagrindinį turinį

Gamtos fotografija perskaitė menininkų mintis

2013-04-02 19:00
Gamtos fotografija perskaitė menininkų mintis
Gamtos fotografija perskaitė menininkų mintis / Aleksejaus Sokolovo nuotr. "Smalsumas nugali baimę"

Ypač išsiilgus pavasario galima nors savo sielai jį padovanoti apsilankius Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkurso „Gintarinis žaltys 2011“ geriausių darbų parodoje.

Gan neįprasta parodos vieta – Kauno klinikų Radiologijos klinikos Branduolinės medicinos skyrius. Kita vertus – gal tai bene geriausia erdvė, kurioje menas gali gelbėti jei ne nuo ligos, tai bent nuo sunkių minčių, o dažniausiai būtent jos ir sargdina. Taigi dažnai ypač slegiančias klinikų sienas šiuo metu puošia unikalūs, žavėtis ir šypsotis verčiantys kadrai, užfiksuoti lietuviškoje gamtoje.

Nacionalinis konkursas „Gintarinis žaltys“ rengiamas jau trečius metus, norint sutelkti Lietuvos gamtos fotografus ir šalies gamtos fotografų klubus, skleisti gamtos fotografų etikos normas ir skatinti visuomenę pažinti Lietuvos laukinę gamtą nedarant jai žalos. Daugelyje Vakarų Europos šalių tokie konkursai turi ne vieną dešimtmetį puoselėjamas tradicijas.

„Gintarinis žaltys 2011“ – antrasis Lietuvos gamtos fotografų konkursas. „Palyginti su pasaulio gamtos fotografija, tai nedidelis žingsnelis. Vis dėlto mūsų mažai šaliai ir besikuriančiai gamtos fotografų bendruomenei – tai didžiulis žingsnis, – pastebi gamtininkas ir fotografas Romualdas Barauskas. – Dar prieš trejus metus iš daugybės Lietuvos gamtą fotografuojančių žmonių pasaulinio lygio gamtos fotografijos kartelę buvo pasiekę vos kelios dešimtys fotografų, o 2011 m. jų gretos padidėjo bent du kartus. Darbai tampa brandesni, solidesni, įdomesni, išradingesni, plečiasi ir temų įvairovė.“

Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkurse „Gintarinis žaltys 2011“ dalyvavo daugiau nei 100 gamtos fotografų, kurie pateikė per 150 darbų. Į finalinį konkurso etapą pateko 250 darbų. Dėl laurų varžėsi autoriai, kurių fotografijos buvo nominuotos penkiolikai nominacijų: „Augalijos magija“, „Egzotikos pasaulis“, „Gamtos akimirka“, „Gamtos menas“, „Gyvūno portretas“, „Kiti gyvūnai“, „Lietuvos kraštovaizdis“, „Makropasaulis“, „Paukščiai“, „Povandeninis pasaulis“, „Žinduoliai“, „Žmogus ir gamta“, „Juoda balta“, „Geriausia metų fotografija“ ir „Metų fotografas“.

Geriausi konkursantų darbai publikuojami antrajame konkurso albume „Lietuvos laukinės gamtos fotografija 2011“. Šiuo metu vyksta 2012 m. konkursui pateiktų fotografijų atranka. Paroda Kauno klinikose veiks iki balandžio 30 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų