Pereiti į pagrindinį turinį

Garsų egiptiečių aktorių O. Sharifą ištiko širdies smūgis

2015-07-10 14:26
BNS inf.
Omaras Sharifas
Omaras Sharifas / Scanpix nuotr.

Iš Egipto kilęs garsus Holivudo aktorius Omaras Sharifas (Omaras Šarifas), sukūręs vaidmenų „Oskarais“ apdovanotose ir kino klasika tapusiose tokiose juostose kaip „Arabijos Lorensas“ (Lawrence of Arabia) ir „Daktaras Živago“, mirė penktadienį Kaire, būdamas 83-ejų, pranešė jo agentas Londone.

„Jis mirė šią popietę nuo širdies smūgio Kaire“, – sakė naujienų agentūrai AFP Steve'as Kenisas (Stivas Kenisas), dar pridūręs, kad šis aktorius gulėjo ligoninėje, kurioje gydoma nuo Alzheimerio ligos.

O.Sharifą prižiūrėjo jo giminės, gyvenantys Egipte.

1932 metais prekiautojo mediena šeimoje Egipto antrajame didžiausiame Aleksandrijos mieste gimęs O.Sharifas 1963 metais buvo nominuotas JAV Kino akademijos apdovanojimui už Šerifo Alio vaidmenį filme „Arabijos Lorensas“.

Anglų, arabų, ispanų, italų, graikų ir prancūzų kalbas mokantis aktorius taip pat pelnė „Auksinio gaublio“ apdovanojimus už vaidmenis filmuose „Arabijos Lorensas“ ir „Daktaras Živago“.

O.Sharifas, augęs kaip katalikas, bet vėliau atsivertęs į islamą, aktoriaus karjerą pradėjo 6-ajame dešimtmetyje, bet savo svarbiausius vaidmenis sukūrė 7-ajame dešimtmetyje. Jis taip pat vaidino 1968 metų filme „Juokinga mergiotė“ kartu su Barbra Streisand (Barbra Streizand).

O.Sharifui 1992 metais buvo atlikta triguba širdies kraujagyslių šuntavimo operacija, o 1994-aisiais jis patyrė lengvą infarktą, rašo kino enciklopedija IMDb. Anksčiau jis surūkydavo 100 cigarečių per dieną, bet atsisakė tabako po tos operacijos.

Šių metų sausį O.Sharifo buvusi žmona aktorė Faten Hamama mirė būdama 83 metų – po septynis dešimtmečius aprėpusios karjeros, suvaidinusi beveik 100 filmų kartu

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų