Pereiti į pagrindinį turinį

G.Jautakaitė dainuos Klaipėdoje

2009-03-24 09:00

Retas įvykis Klaipėdoje: Gintarė Jautakaitė atvyko į Lietuvą ir šiandien klaipėdiečiams pristatys naują savo dainų albumą "Kol prašvis..." bei grafikos ir poezijos rinkinį "Dobilo širdy...".

Vakaro metu Gintarė gyvai atliks kūrinius iš naujosios kompaktinės plokštelės, dalyvaujant aktoriams ir skaitovams skambės ištraukos iš poezijos leidinio "Dobilo širdy". Kartu tai puiki galimybė susipažinti su naujais G.Jautakaitės grafikos darbais.

Būdama šešerių Gintarė sukūrė savo pirmąją dainą "Vieversėlis", kuri laimėjo radijo dainų konkursą. Trylikos metų jau dainavo "Medinius žirgelius" ir "Dobilo širdy".

Dainininkė baigė J.Gruodžio muzikos mokyklos fortepijono klasę, iki emigracijos mokėsi tuometiniame Vilniaus muzikos akademijos Klaipėdos fakultete fortepijono specialybės.

Ji yra įdainavusi Moniką G.Kuprevičiaus "Ugnies medžioklėje su varovais", dainavo dar dviejose roko operose, vaidino keturiuose kino ir televizijos filmuose.

1982 m. G.Jautakaitė emigravo į JAV ir tapo Amerikos piliete.

Ne tik Popiežiui Jonui Pauliui II, bet ir garsiam vokalinio meno įrašų specialistui Lincolnui Clappui patiko G.Jautakaitės balsas ir kūryba. Kartu su juo ji įrašė iš karto du albumus.

Daugelį metų G.Jautakaitė puoselėjo idėją išleisti plokštelę Lietuvai lietuvių kalba. Viena iš šiandien pristatomų kaip tik ir yra tokia. Prieš tai Gintarė dar išleido "Earthless" ir "Featheremark" albumus, bendradarbiauta su EMI ir SONY kompanijomis.

G.Jautakaitė, pakeitusi požiūrį į muzikinius stilius, vyraujančias mados tendencijas, sukūrė albumą, kurio muzika eina iš gilumos, iš šaknų, iš tautos, kurios dalimi ji jaučiasi esanti.

Menininkė šį albumą pristato labiau kaip sakmes ar pasakas, nei "popsą" ar grumtynes. Ji nusprendusi nieko nebijoti – nei arfų, nei grožio, nei dainų trukmės, nei jokių kanonų laužymo. Šį kartą, sakė ji, norėjusi suteikti klausytojui ramybės, tylos pauzių, laiko pamąstymui ir panirimui į save. Taip pat jos tikslas buvęs pasteliniais tonais, etnografijos nuspalvinta elegancija atskleisti savo traktuotę į vieną šiuolaikinėje muzikoje įmanomų briaunų.

G.Jautakaitės kūrybos vakaras – 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje (Herkaus Manto g. 25).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų