Pereiti į pagrindinį turinį

Globos namų socialinis darbuotojas – baikeris: su merginomis dirbti negalėčiau

2017-09-27 11:49

Aukštadvario kartodrome vyksta motociklininkų būrelis. Čia du kartus per savaitę ant motociklų sėda Beižionių globos namų auklėtiniai, o juos moko vienas garsiausių Lietuvos baikerių – Laurynas Baltrūnas, kuris taip pat yra šių globos namų socialinis darbuotojas.

T. Lukšio/BFL nuotr.

Nors baikeris ir socialinis darbuotojas gali atrodyti sunkiai suderinama, Laurynas sako, kad jam čia – nieko neįprasto, nes dirba pagal specialybę.

„Kadangi stengiuosi kuo aktyviau propaguoti motociklininko gyvenimą ir judėjimą, tai man šita veikla yra du viename, nes darbe galiu dirbti net ir pagal savo pomėgius. Tai yra ruošti vaikus gauti motociklininko vairuotojo pažymėjimą ir mokyti juos važiuoti motociklais“, – pasakoja Beižionių globos namų auklėtojas.

Globos namų auklėtiniams Laurynas veda du užsiėmimus – motociklininkų bei karinio rengimo būrelį. Motociklininkų būrelyje mokomasi teorijos, kelių eismo taisyklių, mototurizmo pagrindų ir kaip prižiūrėti motociklus.

Vaikams važinėtis kartodrome ar miško trasomis labai patinka. Kaip sako Laurynas, jie tai galėtų daryti dieną naktį. Vienas iš vaikų taip užsikrėtė šia aistra, kad iš vasarą uždirbtų pinigų nusipirko motociklą ir sulaukęs 16 išsilaikė motociklo vairuotojo teises.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų