Pereiti į pagrindinį turinį

Golfo aikštynai plečia valdas

2009-07-04 23:59
Pažadas: aikštyno direktorius N.Solskis tikino, kad per dvidešimt minučių mušti kamuoliuką išmokytų bet kurį pradedantį.
Pažadas: aikštyno direktorius N.Solskis tikino, kad per dvidešimt minučių mušti kamuoliuką išmokytų bet kurį pradedantį. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Nors golfo aistruolių Lietuvoje kol kas nedaug, šalia sostinės atidarytas jau trečias šio žaidimo aikštynas. Populiarinti šį sportą šįkart nusprendė viešbutis "Le Meridien Vilnius".

Šią savaitę atidarytas golfo aikštynas "The V club" – didžiausias iš šiuo metu esančių Lietuvoje. Jame įrengtos atskiros vietos golfo pamokoms, keturios skirtingos kiekvienam golfo žaidėjui pritaikytos smūgiavimo aikštelės. O vandens tvenkiniai bei juos jungiantys kanalai tampa papildomomis kliūtis ir galvosūkiais golfo žaidėjams.

"Turime lazdas, skirtas specialiai moterims ar vaikams, jiems pritaikytos ir trasos. Todėl jie neturi jokio pagrindo tvirtinti, kad šis sportas tinka tik vyrams", – juokėsi golfo aikštyno direktorius Nickas Solskis.

Tačiau golfui kol kas sunkiai sekasi skintis kelią į lietuvių širdis. Jis laikomas privilegijuotų, turtingų žmonių sportu.

"Norime pakeisti šią nuomonę. Golfą gali žaisti visi. Iš anksto užsiregistravusiems žmonėms siūlome 20 minučių nemokamas pamokas. Visa šeima savaitgalį pas mus gali žaisti golfą už 70 litų", – išmėginti jėgas kvietė N.Solskis.

Vis dėlto bendrovės "Villon" valdybos pirmininkas Benjaminas Brahmsas neslėpė, kad veikiausiai daugiau sulauks ne lietuvių, o užsieniečių. "Golfas – tai sportas žmogui, turinčiam laisvo laiko ir norinčiam atsipalaiduoti. Matau, kas vyksta Lietuvoje, ir tai mane liūdina. Žmonės dirba nuo ryto iki vakaro vien tam, kad kaip nors išgyventų, – jiems ne sportas galvoje. Tačiau tikiuosi, kad ateityje viskas pasikeis", – kalbėjo jis.

B.Brahmsas prisipažino nesitikintis, kad šis aikštynas kada nors atsipirks. "Bet žinote, net jei žmonės ir neis žaisti golfo, mes bent jau sukūrėme velniškai gražų parką", – juokėsi jis, prisimindamas, kad anksčiau aikštyno vietoje buvo tik didžiulė pelkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų