„Grammy“ muzikos apdovanojimuose net keturias statulėles pelnė Beyonce

Atlikėjos, įskaitant Beyonce (Bejonsę) ir Taylor Swift (Teilor Svift), sekmadienį pasiekė naujas karjeros aukštumas per šių metų „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją.

Kaip ir kiti apdovanojimai, paprastai ištaiginga ceremonija buvo gerokai sumažinta iki daugiausia virtualaus renginio su keliais gyvais pasirodymais ir iš anksto padarytais įrašais, atsižvelgiant į daug kur galiojančius apribojimus, dėl kurių muzikos pramonė susidūrė su rimtomis problemomis ir buvo priversta vėlinti ceremoniją.

Prestižiškiausi prizai atiteko keturioms moterims, įskaitant T. Swift, tapusią pirmąja atlikėja, tris kartus laimėjusia apdovanojimą už geriausią metų albumą. Tuo metu savo 28-ą prizą gavusi Beyonce tapo daugiausiai pripažinimo pelniusia moterimi „Grammy“ istorijoje.

Dainininkė H.E.R. laimėjo apdovanojimą už geriausią dainą, o Billie Eilish (Bili Ailiš) pelnė prizą už geriausią metų įrašą, bet pasakė auditorijai, kad šio apdovanojimo nusipelnė geriausia nauja atlikėja pripažinta Megan Thee Stallion (Megan Di Stalijon).

Nors praeityje jau buvo atvejų, kai moterys pelnė pagrindinius keturis apdovanojimus – pavyzdžiui, pernai juos susišlavė B. Eilish – šiemet pagrindines statulėles pirmąkart gavo keturios skirtingos atlikėjos.

„Manau, kad šį vakarą buvo daug moterų įgalinimo, daugybė moterų laimėjo apdovanojimus. Buvo taip nuostabu tiesiog būti šalia viso to, jausti tą energiją“, – užkulisiuose kalbėjo prizą už geriausią popmuzikos vokalinį albumą laimėjusi Dua Lipa.

T. Swift laimėjo pagrindinį apdovanojimą už „folklore“ – karantino metu netikėtai išleistą albumą. Anksčiau geriausiais metų albumais buvo pripažinti šios atlikėjos išleisti „Fearless“ ir „1989“.

24 „Grammy“ prizus per savo karjerą gavusi Beyonce sekmadienį pelnė dar keturias statulėles: už geriausią ritmenbliuzo dainos atlikimą („Black Parade“), už geriausią klipą („Brown Skin Girl“), geriausią repo dainos atlikimą ir geriausią repo dainą („Savage“), atliktą kartu su Megan Thee Stallion.

„Būdama menininkė, manau, kad mano ir visų mūsų darbas yra vaizduoti laikus, ir tai yra labai sunki užduotis“, – scenoje sakė Beyonce, kai JAV minint vergų išlaisvinimo dieną išleista „Black Parade“ buvo pripažinta geriausiu ritmenbliuzo kūriniu.

Atlikėja pabrėžė, kad šią dainą sukūrė, siekdama pagerbti „gražius juodaodžius karalius ir karalienes“ visame pasaulyje.

Ji pridūrė: „Dirbau visą gyvenimą... Tai tiesiog stebuklingas vakaras.“

Beyonce dabar dalijasi su Quincy Jonesu (Kvinsiu Džounsu) antra vieta pagal didžiausią pelnytų „Grammy“ skaičių. Jiedu atsilieka tik nuo velionio kompozitoriaus Georgo Solti (Georgo Šolčio), laimėjusio daugiausiai „Grammy“ apdovanojimų istorijoje – 31.

Tuo metu jos vyras Jay-Z (Džėj Zi) sekmadienį gavo savo 23-ą „Grammy“ statulėlę kaip geriausios repo dainos bendraautoris, o jųdviejų 9-metė dukra Blue Ivy Carter (Blu Aivi Karter) drauge su Beyonce pelnė apdovanojimą už geriausią muzikinį klipą. Ji tapo antra jauniausia „Grammy“ laureate per 63 metų apdovanojimų istoriją.

Jauniausia visų laikų „Grammy“ laureatė yra Leah Peasall (Lėja Pisol), kuri tebuvo aštuonerių, kai 2002 metais geriausiu metų albumu buvo pripažintas „O Brother, Where Art Thou?“, kuriame buvo ir jos grupės „The Peasall Sisters“ kūrinys.

Megan Thee Stallion, laimėjusi tris statulėles, irgi pateko į istoriją tapusi pirmąja moterimi, gavusia apdovanojimą už geriausią repo dainą. Be to, ji yra penktoji reperė, gavusi geriausio naujo atlikėjo apdovanojimą.

Daugiausiai nominacijų – devynias – turėjusi Beyonce sekmadienio ceremonijoje nedainavo, tačiau pasirodymą surengė T. Swift. Drauge su ja pasirodė Jackas Antonoffas (Džekas Antonofas) ir Aaronas Dessneris (Aronas Desneris), prisidėję prie geriausiu albumu pripažinto „folklore“ kūrimo.

Be kita ko, pasirodymus surengė B. Eilish, Cardi B, Bad Bunny, Miranda Lambert, Maren Morris (Maren Moris) ir Harry Stylesas (Haris Stailzas).

Apdovanojimus iš Los Andželo vedė komikas Trevoras Noah (Trevoras Noa), per kone keturių valandų trukmės sklandžiai vykusią ceremoniją juokavęs apie pandemiją ir 2020-uosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pinigai ir tik pinigai o daugiau nieko ir nebuvo,tokia realybe,pas ka pinigai tas ir baliu uzsako su plykom mergom

absurdas

absurdas portretas
Turi moteris balsą, bet yra ir be jos ne ką prasčiau dainuojančių. Dirbtinai išpopuliarinta, bei daugelio palaikoma tik todėl, jog yra juodaodė atlikėja. Rasizmas yra didelė problema, tačiau tiek baltiesiems, tiek juodaodžiams turėtų būti vienodos sąlygos, o ne kišami apdovanojimai tik todėl, kad "ai, taigi Beyonce"...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių