Gražuoles išgąsdino šaltibarščių spalva
Septyniolika tarptautinio konkurso „Mis Europos turizmas-2004“ dalyvių vakar uostamiestyje pirmą kartą paragavo lietuviškos nacionalinės virtuvės šedevrų. Mandagiai atstūmusios šaltibarščius, jos godžiausiai valgė pyragą, kuris turėjo mažiausiai bendro su tikrąja lietuvių virtuve.
Pirmą kartą Lietuvoje vykstančio konkurso „Mis Europos turizmas-2004“ dalyvės mūsų šalyje ne tik varžysis dėl gražuolės karūnos. Čia jos bus supažindinamos su Lietuva, jos istorija, kultūra, papročiais.
Merginų pažintis su lietuviškais valgiais prasidėjo uostamiestyje. Vakar jos pietavo lietuviškų patiekalų restorane „Čili Kaimas“, kur nacionaliniai lietuvių virtuvei atstovavo šaltibarščiai, balandėliai bei šokoladinis vyšnių pyragas.
Nors tikram lietuviui tokie pietūs prilygsta šventiniams, merginoms pirmasis įspūdis apie juos buvo ne koks. Kai kurios gražuolės lėkštę su šaltibarščiais atstūmė vos paragavusios.
Vienoms buvo keista, kad sriuba šalta, o kitoms atgrasi pasirodė jos spalva.
Balandėlius merginos suvalgė noriai. Tik vienai gražuolei vegetarei buvo pateikta žuvies.
Tačiau labiausiai merginoms patiko beveik nieko bendro su lietuvybe neturintis desertas. Šokoladinis pyragas su vyšniomis buvo toks skanus, kad gražuolės pamiršo dietą. Jos ne tik neatstūmė lėkštės su skanėstu, bet netgi užsisakė po antrą porciją.
Niekas nežinojo, kodėl merginoms nebuvo patiektas lietuviško stalo „topas“ – cepelinai. Manoma, kad šio patiekalo gražuolės paragaus Vilniuje, kur Vokiečių gatvėje esančiame „Čili Kaime“ bus varžomasi dėl pirmojo konkurso titulo – čia bus išrinkta „Mis Karaokė“.
„Mis Europos turizmas - 2004“ finalas vyks rugsėjo 12 dieną Vilniuje, Operos ir baleto teatre.
Naujausi komentarai