„Hiperbolės“ lyderis I. Berinas: nesižvalgau į praeitį

Bėga laikas, keičiasi muzikos dievukai, bet sena gera klasika buvo, yra ir bus visų mėgstama ir laukiama. Vos kelios dienos – ir „Miesto sodą“ užlies legendinės, jau klasika tapusios „Hiperbolės“ dainos, kurias atliks daugelio jų autorius, kompozitorius ir aranžuotojas Igoris Berinas.

– Kuo skiriasi šis kolektyvas nuo senosios „Hiperbolės“?

– Noriu pabrėžti, kad tai – ne naujoji „Hiperbolė“, kaip mano nemaža dalis ateinančiųjų į mūsų pasirodymus. Tai naujas kolektyvas, kuris atlieka mano sukurtas populiariausias tos grupės atliktas dainas. Žinoma, mes atliekame ir naująsias mano dainas, bet su šių dainų programa dar teks palaukti. Klausytojai turi prisiminti (jei užmiršo po tokios ilgos pauzės), kad tos senosios mano dainos įgijo naują kvėpavimą ir pagreitį.

Nauja grupė – naujos idėjos. Nesižvalgau į praeitį. Esu dabartyje ir man su nauja komanda labai smagu muzikuoti. Sumažėjo jų kiekis, bet tik ne kokybė. Muzika labiau sugitariškėjo, bet tradiciniai tribalsiai skamba nė kiek neprasčiau nei senesniais laikais. O ta naujoji komanda – vos trys žmonės: broliai Irmantas ir Gertautas Čepaičiai bei aš.

– Kokią nuotaiką koncerte stengsitės sukurti, kokiai publikai pasirodymas skirtas?

– Žmonės pasiilgę tikros ir gyvos muzikos. Jie augo ir brendo su senosiomis mano dainomis, todėl norime jiems sukurti džiaugsmingą atmosferą, kurioje jie galėtų ir patys padainuoti drauge. Tad šis pasirodymas skirtas labiau brandesnei publikai, bet... Jaunimas nepamiršo šios tėvų muzikos. Jų balsai gan pastebimai puikiai įsipina į balsų chorą.

– Kuri daina jums brangiausia?

– Nesu kažkoks ypač sentimentalus, tad man brangios visos mano dainos: ir senosios, ir naujosios. Iš senesnių? Gal tai visų ypač šiltai priimamos „Kodėl“ ir „Sugrįžk“. Gal... Iš naujųjų? Gal... Pasakykite, kuris vaikas tėvams gali būti brangiausias?

– Kokia paslaptį jūs turite, kad praktiškai kiekviena jūsų sukurta daina – šlageris ?

– Man atrodo, kad visos dainos yra apie meilę ir moters grožį. Kai esi ramus ir tos mintys tiesiog plūsta iš sveikos gamtos, nors ir roko stilistika... Na, nejaugi turiu savas mažytes paslaptis viešai visiems skelbti?.. Vieną galiu. Svarbu, kad dainoje būtų melodija (šypsosi).

– Kokio tikėtis koncerto Kaune?

– Sakoma, kad Kaunas – miestas, mėgstantis roko muziką. O mūsų trio būtent ir groja tai. Aišku, kad ateis nemažai tokių, kurie norės palyginti. Jiems galiu tik palinkėti... klausytis muzikos ir džiaugtis tais gražiais jaunystės prisiminimais su senomis iki begalybės pažįstamomis dainomis bei kartu padainuoti. Pašokti – net pageidautina.


Kas? I.Berino su grupe koncertas.

Kur? „Miesto sode“.

Kada? Kovo 22 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurga

jurga portretas
kaip faina bus pasiklausyti,dievinu Hiperbole.

Raima

Raima portretas
Butu faina paziureti ir pasiklausyti...Jie kieti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių