Pereiti į pagrindinį turinį

Hito „Beautiful Things“ vokalistė žino J. Valančiūną (interviu)

2013-06-09 13:05
Hito „Beautiful Things“ vokalistė žino J. Valančiūną (interviu)
Hito „Beautiful Things“ vokalistė žino J. Valančiūną (interviu) / DMN archyvo nuotr.

„Beautiful Things“. Turbūt su žiburiu rankose nerastum klubinėtojo, kuris nežinotų šio grupės „Andain“ superhito. Paryžiaus ir Singapūro, Londono ir Dubajaus naktinių klubų lankytojams euforiją sukelianti daina pirmą kartą nuskambės ir Lietuvoje.

– Jūs pirmą kartą atvykstate į mūsų šalį. Pasakykite bent tris dalykus apie Lietuvą, Kauną? – klausiame elektroninę, hauso, akustinę ir lyrinę muziką jungiančios garsios grupės iš San Francisko vokalistės – 35 metų Mavie Marcos.

– Kaunas – didelis Lietuvos miestas, Lietuva turi stiprią krepšinio rinktinę, o Jonas Valančiūnas yra geras, profesionalus žaidėjas iš NBA, – žinias apie krepšinį pademonstravo buvusi operos dainininkė ir dainų autorė iš JAV.

– Studijavote klasikinį vokalą, operos teatre dainavote arijas ir iš Wolfgango Amadeus Mozarto, ir iš Giacomo Puccini kūrinių. Kaip jūsų kelias pakrypo šokių muzikos linkme?

– Tai buvo praėjusį dešimtmetį. Jaučiau trauką nuostabioms melodijoms ir lyrikai, todėl nusprendžiau sujungti savo meilę muzikai, dainavimui ir rašymui.

Jeigu reikėtų vėl rinktis tarp operos ir šokių muzikos, pasirinkčiau pastarąją. Šokių muzikoje jaučiuosi labai laiminga ir rašydama, ir dainuodama. Ji lankstesnė, yra daugiau galimybių eksperimentuoti, neturi tokių griežtų ir ribotų reikalavimų.

– Mavie, prašom pasakyti septynias savo savybes.

– Impulsyvi, gili, svajinga, smalsi, kūrybinga, turinti savyje tragizmo, užjaučianti.

– Keisčiausia ir nuostabiausia vieta, kur dainavote hitą „Beautiful Things“?

– Draugų namuose, mano gimtajame Majamyje. Tai išties buvo keista ir miela.

– Kas yra nuostabiausi dalykai gyvenime?

– Jaučiuosi labai laiminga galėdama rašyti ir kurti muziką. Gyvename labai nuostabioje ir jaudinančioje epochoje.

– Turite kokių ypatingų reikalavimų, kai atvyksite į Lietuvą?

– (Juokiasi) Labai norėčiau pamatyti jūsų nacionalinės krepšinio rinktinės rungtynes.


Išgarsėjo ir nepaliauja stebinti

Grupė „Andain“ muzikos pasaulyje akimirksniu išgarsėjo kūriniu „Summer Calling“. Grupės įkūrėjai – Kalifornijos meno institute mokslinį laipsnį už muzikos kūrybą gavęs prodiuseris Joshas Gabrielis ir klasikinį vokalą studijavusi Mavie Marcos. Joshas buvo žinomas bendradarbiavimu su garsiais prodiuseriais, didžėjais ir kaip dueto „Gabriel&Dresden“ narys. Trečiasis, jau buvęs grupės narys, grojęs gitara, fortepijonu, saksofonu, – Davidas Peneris.

Didžiausią sėkmę grupei atnešė hitas „Beautiful Things“. Didelio populiarumo sulaukė pernai pasirodžiusio albumo dainos – „Turn Up the Sound“, Much Too Much„, “What It's Like„, ypač – “Promises„, o “Andain„ sulaukė dar kelių “International Dance Music Awards" apdovanojimų.

Grupės „Andain“ koncertas birželio 14 d. – Kauno klube „Macao Open Air“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų