Holivudo filmų prodiuseris H. Weinsteinas nuteistas kalėti daugiau nei 20 metų

  • Teksto dydis:

Holivudo filmų prodiuseris Harvey Weinsteinas trečiadienį nuteistas kalėti 23 metus dėl seksualinio smurto ir prievartavimo, informuoja „Reuters“.

Kaltinamąjį nuosprendį Manheteno teisme perskaitė teisėjas Jamesas Burkeas, kuris pirmininkavo baudžiamojoje byloje. Vasario 24 d. prisiekusiųjų teismas nusprendė, kad 67 m. H. Weinsteinas kaltas dėl buvusios padėjėjos Mimi Haleyi seksualinio užpuolimo ir buvusios aktorės Jessicos Mann išprievartavimo.

Kadaise vienam įtakingiausių Holivudo prodiuserių grėsė maksimali 29 metų įkalinimo bausmė. Prokurorė Joan Illuzzi prašė teisėjo paskirti 25 m. ar panašią įkalinimo bausmę.

Teismo procese dalyvavo H. Weinsteinas ir šešios prieš jį liudijusios moterys.

Prokurorai teigė, kad bausmė turėtų atspindėti ne tik tuos nusikaltimus, dėl kurių teisiamasis buvo pripažintas kaltu, bet ir „visą gyvenimą trukusią prievartą prieš kitus žmones“.

H. Weinsteiną nederamu seksualiniu elgesiu kaltino daugiau nei 100 moterų, davusių pradžią #MeToo judėjimui smerkiančiam seksualinę prievartą ir priekabiavimą.

Pirmadienį H. Weinsteino advokatai ragino teisėją atsižvelgti į ginamojo labdaringą veiklą ir pasiekimus bei skirti mažiausią galimą 5 metų įkalinimo bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba amerikos teismams

pagarba amerikos teismams portretas
va cia tai bausmes. pas mus uz nuzudyma gauna 5metus. uz visoki smurta lygtinai

Jojo

Jojo portretas
Bet kokio kaibro tai zmogus amerikoa industrijoje jei neklystu net Tarantino filmus jo kompanija isleido. I cia tik pyst nuteise kaip betkuri kita 24 m. Tuo man patinka amerika kad cia pinigai nesuvaidina reiksmes ar tavo statusas visuomenei. Kaltas ir sedi ilgiem metam. O ne tai kai pas mus Masiuli su Mockum kai karsta bulve meto... ir lygtinai 1 m gaus

Amen

Amen portretas
Uzrisk pimpaliuka mazgelių!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių