Pereiti į pagrindinį turinį

H.Šumilaitė: amerikiečiai valstybę pasistatė ant indėnų kraujo

2013-04-27 09:00
H.Šumilaitė: amerikiečiai valstybę pasistatė ant indėnų kraujo
H.Šumilaitė: amerikiečiai valstybę pasistatė ant indėnų kraujo / T.Lukšio/BFL nuotr.

Gyvenime ne viskas saldu, ne viskas patinka ir ne viskas rožėmis klota. Šį kartą apie tai, kas nepatinka, nemalonu ar baisu, – su Hana Šumilaite.

– Laida, kuriai prasidėjus išjungiate televizorių?

– „Farai“ ir dar turbūt 92 laidos. Beveik nežiūriu lietuviškos televizijos laidų. Intelekto, moralės, estetikos prasme tai – visiškas dugnas ir nesąmonė.

– Labiausiai užknisantis žurnalistų klausimas?

– Koks jūsų hobis? Jau turbūt 20 metų, kai manęs klausia beveik to paties. Ir juokinga, kai ateina žalia mergaičiukė ir klausia: kokia jūsų mėgstamiausia spalva, koks jūsų hobis, ką jus baigėte? Bent šiek tiek prieš interviu pasirengtų.

– Valstybė, kurioje niekada nenorėtumėte gyventi?

– Amerika. Buvau ten. Viskas, ką girdėjau ir žinojau apie amerikiečius, pasitvirtino.

Visų pirma į akis krito žmonių naivumas. Demokratijos, apie kurią kalbama, ten nėra. Žmonėmis manipuliuojama ir žaidžiama baisiau nei tarybiniais laikais. Nustebau, kad žmonės to naiviai nesupranta ir nesuvokia.

Stebino ir nepatiko vidutinio socialinio sluoksnio amerikiečių pasipūtimas ir įsitikinimas, kad visi žmonės trokšta atvykti į JAV ir čia gyventi. Kai pasakiau, kad ir už pinigus ten nelikčiau, buvau nesuprasta.

Beje, kai šią savo nuomonę pasakiau vienai Amerikos lietuvei, netrukus kai kurios JAV lietuvių organizacijos pareiškė, kad daugiau pas juos neatvažiuosiu.

Nepatinka amerikiečių cinizmas, kai visam pasauliui šaukia apie demokratiją, nors patys valstybę pasistatė ant indėnų kraujo, vergų darbo rankomis. Nebūkime naivūs, matome, ką jie ir dabar daro, sukeldami karus visame pasaulyje. Eilinis amerikietis to nesuvokia.

– Bjauriausia žmonių savybė?

– Veidmainiškumas.

– Labiausiai nuvylęs filmas?

– 70 procentų – holivudinių. Vienas pastarųjų – „Olimpo užgrobimas“. Nuvedžiau merginas iš vaikų globos namų, galvojau, nudžiuginsiu. Šlamštas ir pagal Holivudo standartus.

– Simpatijos nekelianti Lietuvos įžymybė?

– Deja, Dalia Grybauskaitė. Turėdama tiek svertų ji tik gražiai save pateikia, bet dėl Lietuvos beveik nieko nepadaro.

– Nemėgstamiausias gėrimas ar patiekalas?

– Šaltas kisielius. Šiltas – dar, dar, bet šaltas – niekaip.

– Nemėgstamiausias lietuvių muzikantas ar grupė?

– Buvo kažkokie „Naujieji lietuviai“ su Bžesku. Vulgarybė. Net fiziškai bloga. Ir ŽAS. Kai berniukams po 18 metų ir jie dainavo, kad džipas sutrėškė bobutę, per sukąstus dantis gali būti juokinga, bet kai jiems jau po 40 ir jie toliau infantiliai dainuoja tą patį – atsiprašau. Čia kaip 70 metų senutė segėtų mini sijoną.

– Labiausiai nuvylęs vyro poelgis?

– Išdavystė.

– Kvailiausias Hanos Šumilaitės poelgis?

– Įsimylėjau ir ištekėjau už netinkamo žmogaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų