- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
-
I. Kvik paatviravo apie romų restoraną: paauksuoti cepelinai ir keptas ežys
Paauksuoti indai, vazonai, paauksuotos užuolaidos ir net veidrodžiai auksiniais rėmais. Tokiu interjeru gali pasigirti pirmasis Lietuvoje, o gal net ir Europoje, romų restoranas.
„Kiek man teko keliauti, aš net buvau Serbijoje, kur yra labai daug romų muzikos, ir nuėjau vakare po seminaro, po koncerto ieškoti romų restorano ir nesuradau. Ieškojau ir Maskvoje, sako, kad vienintelis yra Amerikoj“, – KK2 laidoje šį ketvirtadienio vakarą, 19.30 val., per LNK pasakos dainininkas Ištvanas Kvik.
Romų restorano savininkai – Ištvanas ir Lietuvos romų bendruomenės pirmininkas bei muzikinio teatro „Sare Roma“ vadovas Veslavas Dudzinskis. Atidarę tradicinių romų patiekalų restoraną jie nori supažindinti žmones su savo tautos tradicijomis ir išlaikyti jas gyvas pačių romų bendruomenėje. Todėl restorane tradicijų griežtai laikomasi, pavyzdžiui, arbatą virti gali tik moteris. „Romų arbatos ceremonija susideda iš tokių smulkių tradicijų – turi būti krištolinis indas, turi būti švieži vaisiai, turi paduoti jauna panelė. Jeigu ji yra vyresnė, tada jau jai turi paduoti“, – pasakoja restorano sumanytojai.
Restorane dirba Ištvano sūnus Michaelis, jo žmona Almaza ir vien romų tautybės žmonės, išskyrus administratorę Astą. Beje, padavėjos lietuviškai nemoka. Moka tik savo kalbą. „Jie kalba romų kalba ir sutaria su visais klientais. Kartais pats klausiu, kaip jūs susikalbate? Sako, puikiai. Pas mus ateina klientai, apkabina, jaučiamės kaip namie“, – laidoje pasakos I. Kvik.
Restorane patiekiami tik tradiciniai romų patiekalai arba pagal romus interpretuoti patiekalai. Pavyzdžiui, paauksuoti cepelinai. „Natūralu, kad mes, romai, mėgstame auksą. Kai lietuviai, pavyzdžiui, papuošia kažką auksu, išeina kičas, o pas mus tai nėra kičas, nes mes visur galime dėti auksą, jis mums patinka. Neseniai padarėme cepelinų su auksu. Skonis buvo labai įdomus, visiškai kitoks“, – pasakoja Ištvanas.
Labiausiai išskirtinis romų valgis yra keptas ežys. Jį delikatesu laiko viso pasaulio romai. Ištvano restorano meniu ežys taip pat yra. Tačiau netikras. Pagamintas iš jautienos, panašiai kaip mūsų „netikras zuikis“.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
K. Zvonkuvienė ir keturi jos vyrai: vienas – sportui, kitas – gyvenimui, trečias – muzikai
Improvizacija – scenoje gimstantis nerežisuotas, antrąkart nepakartojamas spektaklis. Smagi meno forma nesvetima ir dainininkams bei pramogų verslo atstovams – improvizacijos ir ant scenos, ir prieš kameras nemažai. Į naujos pramoginės...
-
M. Daikerytė išsiskyrė su širdies draugu: mums nepavyko5
Po dvejų kartu praleistų metų skirtingais keliais pasuko verslininkė, vizažistė Milita Daikerytė ir jos širdies draugas Justas. Apie skyrybas mergina užsiminė socialiniame tinkle „Instagram“, o vėliau žinią patvirtino ir žiniask...
-
Garsios moterys prabilo apie plastines operacijas: negalėjau žiūrėti į savo nuotraukas20
Gražius žmones matome kasdien – jie mojuoja mums iš TV ekranų, siūlo kremus socialiniuose tinkluose ir pasitinka kiekviename žurnalo viršelyje. Tačiau natūralia savo išvaizda patenkinti yra ne visi, o ir fotošopo tam, k...
-
B. Jakučionytė: atrodo, kad visa sistema sukurta taip, kad paaugliams būtų tik blogiau1
„Aš žiūriu su siaubu į tai, kokį spaudimą dabar patiria paaugliai ir kaip jie dabar gyvena,“ – sakė visuomenės veikėja, renginių organizatorė ir socialinio tinklo „TikTok“ žvaigždė Birutė Jakučionytė. &bdquo...
-
Silvester Belt sėkmė užsienyje: gastrolės po Europą, bičiulystė su O. Alexander ir padėkos3
Laikas iki 2024-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurso sparčiai tirpsta. Jau šį ketvirtadienį Lietuvos atstovas Silvester Belt išvyks į Švediją, kur jo lauks paskutinės repeticijos prieš didįjį šou. Vos prie&...
-
Istorinis posūkis: K. Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai3
Kate Middleton ir princas Williamas imasi naujų karališkųjų pareigų, rašoma „People“ portale. ...
-
Klaipėdos prekybos centre hidžabą apsivilkusi moteris šokiravo pirkėjus44
Hidžabą apsivilkusi moteris viename Klaipėdos prekybos centre ne tik šokiravo pirkėjus, bet ir kėlė socialinį šoką. Šia teatro „ARTYN“ spektaklio reklama buvo siekiama patikrinti, kokie stereotipai vyrauja šiandi...
-
Mirtį apgavęs Ž. Grigaitis: trečią kartą turbūt man gyvenimas laimės kortos neduos17
Verslininkas, keliautojas Žilvinas Grigaitis socialiniuose tinkluose dažnai siunčia pozityvias, įkvepiančias žinutes, skatinančias vertinti kiekvieną dieną ir kiekvieną patirtį. Vyras pasakojo, kad per gyvenimą patyrė du išgyvenimus, priver...
-
Britų princas Louisas švenčia savo šeštąjį gimtadienį1
Velso princesė Kate ir jos vyras princas Williamas padėkojo už sveikinimus, kurių sulaukė jauniausio savo sūnaus Louiso šeštojo gimtadienio proga. ...
-
Cikados gali tapti skaniu užkandžiu?4
Garsiu čirpimu išsiskiriantys vabzdžiai cikados netrukus užplūs Šiaurės Ameriką. Pasak mokslininkų, iš žemės vienu metu išlys net dvi jų vados, tad cikadų bus milijardai. ...