Pereiti į pagrindinį turinį

Į Lietuvą atkeliauja nepakartojamas ledo šou

2012-10-01 12:05
Į Lietuvą atkeliauja nepakartojamas ledo šou
Į Lietuvą atkeliauja nepakartojamas ledo šou / Organizatorių nuotr.

„Nė viena šou agentūra pasaulyje nesiėmė organizuoti tokio grandiozinio renginio“, – drąsiai pareiškė vienas garsiausių Rusijos ledo čiuožėjų Ilja Averbuchas, lapkritį į Lietuvą atvešiantis projektą „Small Stories of A BIG CITY“.

Tokio šou dar nebuvo

Pačiūžas iškeitęs į prodiuserio kėdę, spėjęs pagarsėti kaip televizijos projekto „Ledynmetis“ autorius, lapkritį į Lietuvą I.Averbuchas atveža naujausią ir didžiausią savo projektą „Small Stories of A BIG CITY“.

Kai 2010-aisiais baigėsi TV projektas „Ledynmetis“, I.Averbuchas jau buvo įsitikinęs – atėjo laikas įgyvendinti naujas idėjas. Jo galvoje gimė projektas „Small Stories of A BIG CITY“ – pasaulyje tuo metu dar nebuvo sukurta nieko panašaus.

„Kai baigdavosi televizijos projekto treniruotės ir vienas likdavau ledo arenoje, mintyse visada piešdavau masinį veiksmą. Visada žinojau, kad ateis laikas išskirtiniam projektui. Esu įsitikinęs – tai, ką mes pabandėme sukurti, – visiškai nauja, į nieką nepanašu. Kaip čiuožimo profesionalas žinau, kad nė viena šou agentūra pasaulyje nesiėmė organizuoti tokio grandiozinio renginio“, – apie didžiausią savo projektą nuoširdžiai kalbėjo I.Averbuchas.

Romantikos ir meilės paieškos

Ledo miuziklas – naujas žanras dailiojo čiuožimo ir ledo šou istorijoje. Jame telpa baleto choreografija, ledo šokiai, cirko numeriai, teatro emocijos ir moderni džiazo muzika. Įsprausti dailųjį čiuožimą į teatro rėmus mažai kam pavyko, todėl miuziklo kūrėjai neabejoja – šou įdomus ir dailiojo čiuožimo gerbėjams, ir teatro mėgėjams.

Aleksejaus Šneidermano parašyto siužeto siūlas jungia keletą skirtingų epizodų. Istorijos pasakotojo vaidmenį atlieka Aleksejus Tichonovas. Pagrindinė projekto „Small Stories of A BIG CITY“ herojė Madlen (čiuožėja Tatjana Navka) dideliame mieste ieško meilės ir nori įgyvendinti savo svajones. Viskas pasikeičia, kai gangsterio (čiuožėjas Aleksejus Jagudinas) nuotakos akiratyje pasirodo keistuolis Maksimilianas.

„Kiekvienas vyras širdyje yra romantikas, kaip ir mano herojus Maksimilianas. Gyvenime aš gal kiek griežtesnis nei šitame spektaklyje, bet iš principo esu romantikas ir kažkuo panašus“, – apie savo herojų kalba olimpinis čempionas Romanas Kostomarovas.

Vaidmenis kurs geriausieji

Nenuostabu, kad didžiausias renginio pliusas – jame dirbantys profesionalai. Ledinėmis gatvėmis čiuožia 12 olimpinių ir pasaulio čempionų.

„Mano projekte turi šokti pačios ryškiausios žvaigždės. Tai kelia renginio kokybę. Kad ir kaip kitiems būtų pikta, bet olimpinio čempiono ir paprasto čiuožėjo atliktas gestas iš esmės skiriasi. Turint tokią olimpinių ir pasaulio čempionų komandą sugadinti šou, ko gero, neįmanoma“, – I.Averbuchas didžiuojasi, kad jam pavyko suburti geriausius.

Miuziklo kulminacija – ant ledo krintantis tikras lietus, dar labiau sustiprinantis šou emociją. „Aš iš karto pasakiau: man reikia, kad čiuožėjai būtų šlapi iki paskutinio siūlo. Keletas vandens lašų netinka. Pabandėme ir galiausiai mes tai padarėme“, – sakė I.Averbuchas ir išdavė, kad labiausiai jaudinanti miuziklo vieta – mergaitės sapnas. „Tam skyriau labai daug dėmesio. Ir labai džiaugiuosi, kad mažoji Maša viską padarė puikiai. Tai scena, kuri mus grąžina į vaikystę. Neabejoju – ji visus sujaudins“, – kalbėjo renginio prodiuseris.

Skambės gyva muzika

Be visų šou būtinų elementų, scenoje gyvai skamba dainos, parašytos specialiai šiam renginiui. Jas kūrė kompozitorius Romanas Ignatjevas.

Neišdildomą įspūdį kuria ir trys skirtingų lygių scenos aikštelės, dvi ledo scenos, 7 tonos šviesų ir dekoracijų, daugiau nei 360 kostiumų. Iš viso arenoje pasirodo daugiau kaip 60 artistų. Masinės scenos, grandiozinės dekoracijos ir pavojingi triukai išties sustiprina įspūdį.

„Norėjau sukurti ką nors nepaprasta – į šou įjungiau ir žmones, kurie ne taip dažnai susilieja su čiuožėjais. Cirko artistai spektaklį daro dar patrauklesnį ir šviesesnį. Man buvo svarbu, kad visus numerius jie atliktų patys ir dar išmokytų tai daryti ledo čiuožėjus. Kai T.Navka pakilo virš scenos, tai man sukėlė tik pagarbą. Tai atrodo labai profesionaliai“, – neabejoja I.Averbuchas.


Tituluoti atlikėjai

Maksimas Marininas ir Tatjana Totmianina: 2005 m. Turino olimpinių žaidynių daliojo čiuožimo aukso medalio laimėtojai, 2003–2004 m. pasaulio čempionai, 2001–2005 m. Europos čempionai.

Tatjana Navka ir Romanas Kostomarovas: 2004–2005 m. pasaulio dailiojo čiuožimo čempionai, 2003–2006 m. Europos čempionai, 2006 m. Turino olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojai.

Dabar T.Navka – 2014-ųjų Sočio olimpiados ambasadorė.

Aleksejus Jagudinas: 2002 m. Solt Leik Sičio olimpinių žaidynių čempionas, 1998, 1999, 2000, 2002 m. pasaulio čempionas, 1998, 1999, 2002 m. Europos čempionas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų