Į Miuncheną po dvejų metų pertraukos grįžta alaus festivalis „Oktoberfest“

Dėl koronaviruso dvejus metus iš eilės nevykęs garsusis Vokietijos alaus festivalis „Oktoberfest“ šiais metais sugrįš į Miuncheną, penktadienį pranešė šio miesto meras.

Miuncheno meras Dieteris Reiteris (Dyteris Reiteris) spaudos konferencijoje sakė, kad „Oktoberfest“ vyks „be jokių sąlygų ar apribojimų“.

Iki pandemijos visame pasaulyje Bavariją garsinantis festivalis kasmet sutraukdavo apie šešis milijonus lankytojų. 2020 metais prasidėjus COVID-19 pandemijai, pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, jis buvo atšauktas.

Paprastai rugsėjo ir spalio mėnesiais rengiamas festivalis vėl buvo atšauktas 2021 metais, Vokietijai kovojant su viena po kitos sekusiomis viruso bangomis.

Nuo to laiko pandemijos „sąlygos pasikeitė“, sakė D. Reiteris ir pažymėjo, kad sveikatos priežiūros sistemai koronavirusas nebekelia didelio spaudimo.

„Tikiuosi, kad rudenį situacija nepablogės, ir festivalio nereikės atšaukti paskutinę minutę“, – vylėsi D. Reiteris.

Vokietijoje panaikinta dauguma COVID-19 apribojimų, įskaitant reikalavimą dėvėti kaukes parduotuvėse ir mokyklose, atsisakyta planų įvesti privalomus skiepus.

Rusijos įsiveržimas į Ukrainą metė šešėlį ant panašių pavasario švenčių Bavarijoje, kur vyko karštos diskusijos šia tema.

D. Reiterio teigimu, „Oktoberfest“ atšaukimas dėl karo „negalėtų būti pateisinamas“, ir kartu pareiškė solidarumą su Ukraina ir Miuncheno miestu dvyniu Kyjivu.

Kalbant apie karą, „niekas negali pasakyti, kokia situacija bus rudenį“, sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagurkt-mugurkt

pagurkt-mugurkt portretas
Gers už ukrainą, prozit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių