Pereiti į pagrindinį turinį

Į naujas animacinio kino pergales!

2009-08-28 23:59
Į naujas animacinio kino pergales!
Į naujas animacinio kino pergales! / Kadras iš filmo

Venecijos kino festivalyje, kuris vyks rugsėjo 2–12 d., šiemet pirmą kartą bus įteiktas naujas prizas, kuriuo nuo šiol bus apdovanojami 3D (erdvinio kino) filmai.

Dėl šio prizo varžysis net devyni per dvejus metus sukurti naujausi trimačiai filmai. Dar niekas nežino, kas taps pirmuoju naujojo prizo savininku, bet viena jau aišku – garbingą "Auksinį liūtą" už gyvenimo ir karjeros laimėjimus atsiims studijos "Pixar" idėjų generatorius Johnas Lasseteris, kuris yra ir filmo "Aukštyn" prodiuseris.

Modernaus kino peizažas šiemet smarkiai pakito. Nuo šiol kino salėse įprasta matyti žmones ne tik su spragėsių dėžėmis, bet ir specialiais akiniais. Bet filme "Aukštyn" ir be jokių akinių matyti begalė naujų idėjų.

Iš visų neseniai matytų animacinių pasakų ši išsiskiria tuo, kad pagrindinis jo herojus – Karlas Fredriksenas – yra senas žmogus. Amerikiečiai tokį žmogų greičiausiai pavadintų "lūzeriu". Filmo kamertonu tampa scena, kai senukas liūdnai varto bloknotą su jame surašytais gyvenimo planais, kurie taip ir liko neįgyvendinti. Pagal nelinksmą realybės logiką Karlo dabar laukia tyli kelionė geriausiu atveju į senelių prieglaudą. Bet tokį scenarijų sujaukia statybininkai, kuriems senuko namas yra tarsi rakštis minkštoje vietoje. Todėl į dangų su visu savo nekilnojamuoju turtu pakylantis senas niurzga simbolizuoja ir tylų protestą prieš realybę, ir pergalę (tegu ir laikiną) prieš negailestingą likimą. Todėl, be tikrai geros pramogos, šiame išmintingame filme užkoduoti labai teigiami impulsai, kuriuos net būtų galima vadinti savotiškos psichoterapijos elementais.


"Aukštyn" ("Up") *****

Animacinė nuotykių pasaka. JAV, 2009 m. Rež. Pete'as Docteras, Bobas Petersonas.

veiksmas 2

humoras 2

įtampa 2

erotika 0

siaubas 1

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų