Į pasimatymą su E. Sašenko ir L. Mikalausku

  • Teksto dydis:

Festivalis „Kristupo Kalėdos“ žiemą pasitinka kviesdamas į pasimatymą su auksiniais Lietuvos balsais – Evelina Sašenko ir Liudu Mikalausku.

Marijampolės (gruodžio 5 d.), Kauno (gruodžio 9 d.) ir Vilniaus (gruodžio 29 d.) klausytojų laukia nuotaikingas, jaukus koncertas „Tu ateik į pasimatymą“, kuriame skambės gražiausios kompozitoriaus Benjamino Gorbulskio dainos. Kaip gimė mintis jas atlikti, pasakoja solistai.

Pasak, E. Sašenko, idėja pristatyti programą, kurioje skambėtų visiems gerai žinomi B. Gorbulskio kūriniai, kilo jos scenos partneriui L. Mikalauskui:

„Aš vis pagalvodavau, kad būtų smagu paruošti lietuvišką programą, o Liudas ėmė ir pasiūlė tai padaryti. Tad, galima sakyti, jog viskas gražiai sutapo. Su didžiausiu malonumu dainuoju maestro Gorbulskio dainas, nes man labai patinka tas laikmetis, kurio kūrinius atliekame – galbūt esu šiek tiek senamadiška“, – šypsosi E. Sašenko.

B. Gorbulskis rašė įvairiausių žanrų muziką – nuo operos iki muzikos cirko pasirodymams. Jis paliko apie 860 įvairių kūrinių, iš kurių apie 600 – estradinės dainos.

„Tai - kompozitorius, sukūręs itin daug puikios muzikos. Kai pradėjome rinktis dainas programai, galima sakyti, neįvertinome, kokia sudėtinga užduotis laukia. Peržiūrėjome kelis šimtus dainų, iš kurių didžioji dalis labai gerai žinomos. Tačiau atradome ir mažiau girdėtų kūrinių, tačiau tokių pat gražių bei vertingų“, – pasakojo L. Mikalauskas.

Atlikėjai pasakoja, jog vieniems žmonėms šis koncertas sukelia nostalgiškus prisiminimus, kitiems – tampa tikru atradimu: „Iš tiesų, kaip bebūtų keista, jaunoji karta irgi žino dainas, kurias atliekame. Todėl labai smagu, kai prisijungia prie mūsų pasirodymų metu.“

Mylimas melodijas koncertuose solistai papildys nuotaikingais pasakojimais iš kompozitoriaus gyvenimo. Anekdotai ir sparnuotos frazės, dėl kurių B. Gorbulskis buvo ne mažiau žinomas nei dėl savo kūrybos, privers nusišypsoti ir bent vienam vakarui nusikelti į kitą laikmetį.

Auksinės Benjamino Gorbulskio dainos skambės: gruodžio 5 d., 18 val. Marijampolės kultūros centre, gruodžio 9 d., 18 val. Kaune, Girstučio kultūros ir sporto rūmuose, o gruodžio 29 d., 18 val. Vilniuje, Vilniaus universiteto didžiojoje auloje. Atlikėjai: dainininkai Evelina Sašenko ir Liudas Mikalauskas, pučiamųjų sekstetas BRASS BRAVO.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Nusibodo tas pats per tą patį. Nieko naujo ir originalaus. O Liudas iš operos dainininko virto eiliniu kultūros centrų "chaltūrščiku".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių