Pereiti į pagrindinį turinį

I. Stasiulevičiūtė ir G. Valaitytė gamina ne taip skaniai, kaip manė

2013-10-14 11:49
DMN inf.
LNK nuotr.

„Būčiau žinojęs, kad už vieną narį gausiu dvi žavias merginas, be abejonės būčiau jus pasirinkęs. Gailiuosi“, - po aklos atrankos grupės „Šarkos“ narėms Ievai Stasiulevičiūtei ir Gintarei Valaitytei ištaręs „ne“, prisipažino Liutauras Čeprackas. Atrankinėje laidoje bandžiusios komisiją suvilioti keptu otu su bulvių košės kroketais, „Šarkos“ liko už durų.

Pirmojoje atrankoje į  kulinarinį šou  dalyvavo 18 pretendentų. Į savo komandas narius rinkosi keturi komisijos nariai - „Stiklių“ bendrasavininkis Romas Zakarevičius, virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kulinarinio dienoraščio ir knygos autorė Agnė Jagelavičiūtė bei patyrusi visuomeninio maitinimo specialistė Kristina Brazauskienė. Iš viso kiekvienas komisijos narys turi pasirinkti po keturis virėjus, su kuriais bandys laimėti šį kulinarinį šou.

Be „Šarkų“, į šou nepateko ir „Misis Visata“ Vaida Ragėnaitė, gaminusi Pietų Indijoje populiarų pusryčių patiekalą upma. Sveiko maisto propaguotoja ir bikinio fitneso žvaigždė Greta Lebedeva buvo sukritikuota dėl paruošto per riebaus užkandžio – cukinijos suktinukų su lašiša, maskarponės sūriu ir graikiškais riešutais. Ji taip pat liko už „Skonio“ virtuvės durų.

Vos per plauką „Skonio“ atranką įveikė šokėjo Tado Rimgailos žmona, keksiukų karaliene tituluojama Liucina. Pasiryžusi vos per valandą pagaminti desertą, kuriam paprastai reikia stingti per naktį, sudeginusi morengus, ji pateko į Kristinos Brazauskienės komandą. K. Brazauskienei jos desertas patiko. Kristinos komandoje kol kas – dvi moterys, be Liucinos – ir penkių vaikų mama, kulinarijos mokytoja Giedra Sadauskienė iš Kauno, pagaminusi rūkytos lašišos paštetą.

Iš viso iš 18 kandidatų į šou pateko vos septyni. Romo Zakarevičiaus komandoje – profesionalus virėjas brazilas Renato Costa Perreira, pagaminęs brazilišką patiekalą bobo de camarao ir verslininkė Judrė Nemeikštienė, komisiją suviliojusi triušio kepenėlėmis apelsinų padaže.

Pas Agnę Jagelavičiūtę komandoje – vyninės šefas Gediminas Albrichtas paruošęs kepto arbūzo ir tuno kąsnelius su makadamijos riešutais ir skrudinta šonine bei Gintaras Repšas, sužavėjęs Agnę karamelizuota jautiena su žolelėmis ir putpelių kiaušiniu.

Liutaurui Čeprackui kol kas įtiko tik vienas kandidatas, jo komandoje – profesionalus virtuvės šefas Mantas Karalis, pagaminęs Liutaurui įspūdį padariusį rizzoto.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų