Pereiti į pagrindinį turinį

Į teatro sceną grįžta "Čipolinas"

2010-11-06 19:15
Žvaigždynas: baleto personažų vaidmenis kurs geriausi LNOBT šokėjai.
Žvaigždynas: baleto personažų vaidmenis kurs geriausi LNOBT šokėjai. / LNOBT nuotr.

Kareno Chačaturiano baleto vaikams "Čipolinas" premjera Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) įvyko 1996-aisiais. Prieš trejetą metų, baiminantis, kad scenoje nesubyrėtų dekoracijos ir nesuplyštų kostiumai, jis nustotas rodyti. Bet dabar vėl sugrįžta.

Sugrįžta tas pats "Čipolinas", bet kartu ir naujas – scenoje žiūrovai pamatys naujas dekoracijas ir naujus kostiumus.

Orkestrui diriguos Alvydas Šulčys, o baleto personažų vaidmenis kurs geriausi LNOBT šokėjai: Čipoliną – Andrius Žužalkinas ir Romas Ceizaris, Ridikutę – Miki Hamanaka ir Kristina Gudžiūnaitė, Magnoliją – Olga Konošenko ir Nailia Adigamova, Vyšniuką – Nerijus Juška ir R.Ceizaris, Sinjorą Pomidorą – Aurelijus Daraškevičius ir Aleksandras Molodovas, o Princą Citroną – Valerijus Fadejevas ir Martynas Rimeikis.

"Sukurti baletą apie linksmąjį Čipoliną ir jo draugus sumaniau 1973 m. rudenį, o jau 1974 m. kovą Kijevo operos ir baleto teatre įvyko "Čipolino" premjera", – pasakojo choreografas Henrikas Majorovas. – Ruošti šį baletą buvo tikrai smagu: veikėjų charakteriai, nuotykiai, situacijų humoras – viskas jau skambėjo K.Chačaturiano muzikoje."

Nuo tada "Čipolinas" statytas 20 kartų, tarp jų – ir Maskvos Didžiajame teatre, kur rodomas jau daugiau nei 30 metų. Kai kur, pavyzdžiui, Minske ar Vilniuje, spektaklis statomas antrą kartą. Su dailininku Valerijumi Leventaliu choreografas H.Majorovas iš viso pastatė keturis "Čipolino" spektaklius.

"Čipolino" premjeros LNOBT – lapkričio 7 ir 13 d. 12 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų